Elämään uppoutuminen – matka tietoisuudesta ihmisyyteen

Oletko meditoinut? Oletko etsinyt yhteyttä tietoisuuteen? Oletko tehnyt oivalluksen, että jokin sinussa tarkkailee ja todistaa tunteita, ajatuksia ja aistimuksia?

Elämässä tuntuu olevan kaksi matkaa. Matkat voivat tapahtua myös samaan aikaan. Usein kuitenkin huomio on enemmän keskittynyt toiseen näistä.

On matka ihmisyydestä tietoisuuteen ja tietoisuudesta ihmisyyteen.

Havaintoni on, että nämä matkat tapahtuvat usein tietyssä järjestyksessä. Aluksi matkataan ihmisyydestä tietoisuuteen. Tähän tietynlainen henkisyys keskittyy ja tarjoaa lukemattomia opetuksia ja menetelmiä tietoisuuden oivaltamiseen. Yhtäkkiä elämässä on paljon tietoisuuden avaruutta ja hetkeen ei enää tunnu edes ihmiseltä. Ihmisyys tuntuu jotenkin kaukaiselta ja vähän sotkuiselta.

Kuitenkin keho, tunteet ja ihmisnisäkäs ovat edelleen täällä, tässä ja nyt. Tällä nisäkkäällä on tarpeita, pelkoja, lukkoja, ja se on kovin hauras ja kuolevainen myös. Haluaisiko ääretön vapaa tietoisuus laskeutua muutoksille, menetyksille, sairauksille ja kuolemalle altistuneeseen kehoon? Kyllä. Jokin syvä rakkaus haluaa tulla tänne. 

Ehkä honeymoon tietoisuuden kanssa kestää kuukausia tai vuosia. Tämän jälkeen alkaa matka tietoisuudesta ihmisyyteen. Kontakti tietoisuuteen on syntynyt, mutta kuinka nyt tämä ääretön ja muodoton voi uppoutua syvemmälle rajalliseen kehoon, seksuaalisuuteen, tunteisiin ja mieleen sekä elämään? Kuinka tietoisuus voisi nyt ilmaista itseään autenttisesti kehon kautta? Tämä on uutta, koska ennen tietoisuuskontaktia ihmisiä liikuttavat usein vain ulkopuolelta saadut ja opitut tarinat, ajatukset ja uskomukset sekä nisäkkään tarpeet.

Itse olen juuri nyt matkalla ennen kaikkea taas ihmiseksi. Samalla jollakin paradoksaalisella tavalla myös muutkin ulottuvuudet syvenevät. Kutsun sinut tälle matkalle mukaan. Elämänmakuiselle, jännittävälle, ihmeelliselle matkalle uppoutumaan elämään ja laskeutumaan kehoon sekä kaikkeen, mitä siitä seuraakaan. Tämä blogi, Elämään uppoutumisen blogi, kertoo juuri tästä kaikesta. Unohtamatta aina virkistäviä matkoja tietoisuuteen sekä transsendenssiin, kaiken toiselle puolelle. Mukana on myös harjoituksia, metsään uppoutumista sekä elämän mysteerin tutkimista.

Jokainen on elämän erityinen tutkimusmatkailija

Elämä on tutkimusmatka, josta kukaan ei oikeasti varmuudella tiedä mitään. Siten kaikilla ihmisillä on sama auktoriteetti olla elämän erityinen tutkimusmatkailija. Sinä, minä ja me kaikki olemme pioneereja etulinjassa. Kuka uskaltaa kohdata elämän kuppi tyhjänä ilman mielen ja uskomusten täytettä? Käsi ylös ja askel elämäänpäin.

Tässä on muutama näkökulma tutkittavaksi ja elämään uppoutumisen syventämiseksi.

1) Tunne tunteesi ja kehosi

Ole altis elämälle. Anna itse tulla liikutetuksi. Tunne tunteita ja tunne kehosi. Ole herkkä. Ja voit huomata, että et ole täydellinen eikä ole elämäkään. Elämässä on rosoisuutta ja sävyjä. Vältä mielen halua laatikoida itseä, asioita, ihmisiä tai elämää hyväksi, huonoksi tai jonkinlaiseksi. Erilaisten vivahteiden samanaikainen kannattelu kokemuksissa vaatii tietoisuutta ja herkkyyttä sekä läsnäoloa. Se on todellista elämään uppoutumisen harjoitusta.

2) Unohda tarinasi ja anna huomiosi sille, mitä on edessäsi juuri nyt

Uppoudu elämään huomiollasi. Huomioi, mitä näet edessäsi juuri nyt hetkestä hetkeen, sen sijaan, että olisit uppoutunut ajatuksiisi. Anna uudestaan ja uudestaan jokainen pisara huomiotasi rennosti ihmisille, hetkille, asioille, luonnolle ja läpäise ajastusten pilvet. Unohda hetkeksi itsesi. Uppoudu elämään ja elämä uppoutuu sinuun.

3) Oivalla, että ei ole suurta tai pientä

Rakasta elämää pyyteettömästi eli älä arvota elämän asioita suuriksi tai pieniksi. Älä ohita arjen pieniä hetkiä odottaessasi huippukokemusta, matkaa, saavutusta tai ihmistä. Jokainen hetki on yksi hetki rajallisesta elämästäsi. Jokainen hetki on huomiosi, rakkautesi ja altistumisesi arvoinen. Minuutti elämän huippukokemuksia, onnistumisia tai draamoja on aivan yhtä pitkä kuin minuutti bussipysäkillä odottaessa, tiskatessa tai lasten sotkuja siivotessa. Tässä on syvän kiitollisuuden mahdollisuus.

Ilo jakaa tätä elämän mysteeriä sinun kanssasi. Samassa veneessä ollaan.

Jarko

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
VIIMEISET KAPPALEET Lukuvuosikalenteria 2023-2024 OUTLETISSA 10€ (norm. 17,90€)
PUOTIIN
close-image