Tiedät, että tarvitset haasteita ja kasvua

Jos olemme turvallisuutta etsiessämme kitkeneet elämämme haasteet ja rikkaruohot, alkaa tasapaksuus aiheuttaa ristiriitaa sielumme pyrkiessä laajempaan yhteyteen itsensä kanssa.

Kuten minkä tahansa elollisen kohdalla, myös ihmisen elinehtona on kehittyminen, laajentuminen ja kasvu. Psyykemme on tietoinen tästä universaalista totuudesta ja sisäinen äänemme kehoittaa meitä hakeutumaan niin fyysisen, psyykkisen kuin henkisenkin kasvun äärelle.

Mitä korkeammalle siirrymme tarpeiden käsittelyssä, sitä syvällisempiin tarpeisiin kytkeydymme. Syvällisyys ei silti ole synonyymi huuhaalle, vaan kyse on persoonamme perustarpeesta. Tarpeita voidaan tarkastella myös kehittymisen näkökulmasta. Henkilö joka on tietoisesti työstänyt varmuuden, vaihtelun, merkityksellisyyden sekä yhteyden & rakkauden tarpeensa terveille säännöille ja tasapainoon, on usein luonnostaan altis katsomaan asioita kasvun ja kehittymisen näkökulmasta. Pelonomaisen tarpeiden täyttämisen sijaan elämä saattaa alkaa näyttäytyä oppimatkana ja mielenkiintoisena haasteena, jota ei ole tarkoituskaan pystyä ennakoimaan tai hallitsemaan täysin.

Kasvun tarve voi olla hallitsevana tarpeena myös ilman taustalla olevaa kehityskaarta. Samoin kasvu voi olla keino etsiä itselleen turvallisuutta, vaihtelua sekä merkityksellisyyttä

Jos katsoisit elämäsi haasteita ja epäturvallisuuksia kasvun näkökulmasta, muuttaisiko se kokemustasi niistä? Entä jos merkityksettömyyden tunteemme kertoisivat mahdollisuudesta löytää merkitys laajemmista ja kestävämmistä perusteista? Tai jos kokemuksemme rakkauden puutteesta kertoisikin kyvyttömyydestämme rakastaa, olisiko kokemuksesi elämästä erilainen?

Kasvun tarpeen tunnistaminen ja sen sisällyttäminen arkea ohjaaviin asioihin on hyvä tapa muuttaa kokemustamme vaikeissa hetkissä. Ottaessasi yhteyden siihen osaan itseäsi joka haluaa kasvaa, sinun on helpompaa ymmärtää ja vastaanottaa elämä silloinkin kun haluaisit kääntää vaikeuksille selkäsi.

Kurkkaa Aaron uutuuskirja Rohkea elämä, joka kertoo rohkeudesta elää omannäköistä elämää.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image