Kun ahdistaa, katso tästä 9 asian listasta, mitä voimavaraa tarvitset lisää

Tässä on 9 voimavaraa, jotka usein vaikuttavat eniten siihen, millaisena elämän koemme. Monesti epämääräinen ahdistus voi olla kiinni yhdestä tai useammasta asiasta:

Keholliset voimavarat

1. Elinvoimainen ravinto

Oletko syönyt säännöllisesti? Oletko syönyt sellaista, mistä kehosi iloitsee? Onko ravintosi riittävän elinvoimaista ja tuoretta? Mikäli syöt epäsäännöllisesti, annat mielelle hetkellistä mielihyvää tai keholle kiireessä vain jotain polttoainetta, voi olla, että olisi syytä tehdä korjausliike kehon polttoaineen suhteen.

2. Liike

Annatko keholle riittävästi liikettä? Hytkytteletkö, pompitko tai juoksenteletko aina kuin mahdollista (kuten teit lapsena)? Tiedätkö millaisesta liikkeestä kehosi iloitsee? Jos vastaat näihin ”en”, voi olla, että kehon liikuttaminen antaa lisää iloista virtaa elämään.

3. Lepo

Nukutko riittävästi? Priorisoitko riittävän ja laadukkaan muiden asioiden edelle aina kuin mahdollista? Kuuletko kehostasi milloin se pyytää himmaamaan, hengittelemään, rentoutumaan tai unille? Riittävä ja laadukas uni on yksi suurimmista voimavarojen lisääjistä. Kun olet nukkunut riittävsti, fyysiset ja henkiset ponnistelut tuntuvat helpommilta.

Mielen voimavarat

4. Kyky suhtautua asioihin uudella tavalla

Tiedätkö, miten pystyt vaihtamaan näkökulmaa ja vapautumaan mielen jumeista, jotka vievät voimiasi? Jos kykenet muuttamaan näkökulmaa tai katsomaan asioita uudelleen eri tavoin, sinulla on käytössä suuri mielen voimavara, joka auttaa sukeltamasta mielen ja tunteiden syviin syövereihin. Tapahtumia ei voi valita, mutta suhtautumisen ja näkökulman voi.

5. Itsetuntemus

Kun sinua kiinnostaa koko elämäsi ajan, kuka sinä olet, lisäät myös mahdollisuuksiasi elämässä. Voit oppia menneestä, voit kehittää niitä puolia, jotka eivät palvele sinua ja muita sekä pystyt valjastamaan suuremman potentiaalisi käyttöön elämässäsi. Sinun suurin potentiaalisi on olla joka päivä enemmän sinä ja vähemmän sitä, mitä sinulle on tapahtunut.

6. Kyky sitoutua itseen

Yksi suurista elämän voimavaroista on kyky sitoutua itseen enemmän kuin muihin ihmisiin ja ulkopuolelta tuleviin toiveisiin. Sitoutuminen tarkoittaa sitä, että arvostat itseäsi ja toimit sen mukaan. Olet myötätuntoinen paitsi muita mutta ennen kaikkea itseäsi kohtaan. Tiedät omat tärkeimmät arvosi ja sitoudut niihin. Sitoudut omaan ominaiseen elämänrytmiisi ja pyrit elämään sen mukaan: aktiivisuus ja lepo ovat tasapainossa. Sitoudut omiin vahvuuksiisi ja intohimoosi riippumatta, mitä muut ovat siitä mieltä. Sitoudut omiin valintoihisi oman hyvinvoinnin ja hyvän elämän tähden. Sinä olet ainoa, joka voi sitoutua tärkeisiin asioihin sinun puolestasi.

Sydämen voimavarat

7. Ilo ja leikkisyys

Muistathan leikitellä ja hullutella joka päivä? Ilo pitää sinut synkassa itsesi kanssa ja auttaa luottamaan elämään. Kaiken tämän suorittamisen ja monesti stressaavan elämän keskellä saattaa helposti kuvitella, että elämäntarkoitus on saada asiat tehtyä. Ei, elämäntarkoitus on iloita ja yhä uudelleen heittäytyä elämänvirtaan puhallettavan yksisarvisen kyytiin.

8. Luovuus

Milloin viimeksi loit näkyväksi jotain sellaista, jonka tekemisestä sydämesi iloitsi? Luovuus on sitä, että luot palan itsestäsi näkyväksi meidän muiden koettavaksi.

9. Oleminen

Puhtaan olemisen äärellä elämä ikään kuin laajenee, ja sinun sisäiset erityisyytesi nousevat pintaan. Pintaan nousevat erityisyytesi ovat sinun elämäsi tärkeimpiä tienviittoja ja suuria voimavaroja. Kuuntele hiljaisuutta ja anna olemisen olla sinun supervoimasi.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image