Mehevän mausteinen mozzarellapizza saa sukat pyörimään jaloissa

Teksti: Hanna-Leena Turpeinen

Isäni on mestarikokki. Hän tekee mielestäni muun muassa maailman parasta pizzaa. Pizzapohja on ohut ja rouskuvan rapea. Myös tomaattikastike on täynnä makuja ja päälliset on valittu tarkoin tukemaan toinen toistaan.

Mielestäni pizzojen salaisuus taitaakin itseasiassa piiloutua juuri tomaattikastikkeeseen. Se antaa vankan pohjan muille mauille. Näillä vinkeillä olen maustanut myös omia pizzojani siitä saakka. Rohkaisenkin sinua käyttämään ennakkoluulottomasti mausteita ja loihtimaan tomaattikastikkeen itse, näin saat makuelämyksestä entistäkin herkullisemman. Tässä mehevän mausteinen reseptivinkki seuraavaan pizzapäivääsi.

MOZZARELLAPIZZA

Ohjeesta tulee 1 pellillinen / tai 2 kpl pyöreitä pizzoja

PIZZAPOHJA

1 ps Farina Pizza-ja piirakkapohjaseosta

0,5 ps kuivahiivaa

2,25 dl vettä

1 rkl kookosöljyä

VAIHE 1) Kuumenna vesi noin 42 asteiseksi

VAIHE 2) Sekoita veden joukkoon kaikki loput aineet ja anna taikinan tekeytyä liinan alla jääkaapissa noin 30 minuuttia

VAIHE 3) Kauli valmis taikina gluteenittomia jauhoja apuna käyttäen haluamaasi pizzapohjan muotoon

TOMAATTIKASTIKE

Noin 240 g tomaattipyreetä

5-6 valkosipulin kynttä

noin 2 rkl oliiviöljyä

1 tl suolaa

2 tl kuivattua oreganoa

pari ripausta mustapippuria

(kuivattua chiliä maun mukaan)

VAIHE 1) Silppua valkosipulit hienoksi silpuksi. Sekoita kaikki tomaattikastikkeen aineet yhteen. Maista kastiketta ja lisäile makuja tarvittaessa.

 TÄYTEIDEA

1 paketti luomu mozzarella juustoa

Tuoretta basilikaa

Serrano-kinkkua

Kirsikkatomaatteja

NÄIN TEET PIZZAN

VAIHE 1) Valmista pohja

VAIHE 2) Voitele pizzapohja tomaattikastikkeella

VAIHE 3) Viipaloi muutama mozzarellapala pizzapohjan päälle ja paista uunin keskiosassa, 225 asteessa kunnes pinta alkaa kevyesti ruskistua

VAIHE 4) Lisää loput raaka-aineet pizzan päälle tuoreena ja nauti

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Vuohelan Herkun kanssa.