Kysy itseltäsi: Mitä minä haluan?

Michael Losier:
VETOVOIMAN SALAISUUS
Kuinka vedät haluamiasi asioita puoleesi

(VIISAS ELÄMÄ, 2014)

Kysy itseltäsi : Mitä minä haluan?

“Vetovoiman lain määritelmä – Vedän puoleeni niitä asioita, joihin kiinnitän huomiota, kohdistan energiaa ja keskityn, joko myönteisesti tai kielteisesti.” (s.18)

“Vetovoiman laki vastaa siihen värähtelyyn, jota ihminen itse välittää ja antaa hänelle sitä lisää, oli se sitten myönteistä tai kielteistä.” (s. 26)

“Kun käytät kieltosanoja, kohdistat käytännössä huomiosi ja energiasi siihen, mitä et halua. Sitä vastoin kysy itseltäsi: Mitä minä haluan?” (s.30)

“Kun keskityt myönteisiin asioihin kielteisten sijaan, käyttämäsi sanat muuttuvat. Kun sanat muuttuvat, värähtelysi muuttuu, voit lähettää ulospäin vain yhdenlaista värähtelyä kerrallaan.” (s.32)

“Tiedosta mikä sinusta tuntuu hyvältä ja jatka sen tekemistä.” (s. 42)

1. Teos tiivistettynä

Kanadalainen Michael Losier on vetovoiman lain asiantuntija. Vetovoiman salaisuutta on myyty satojatuhansia kappaleita ja se on käännetty useille kymmenille kielille. Hän on itse lukenut vetovoiman laista paljon kirjoja, jotka lähestyvät aihetta hyvin teoreettisesti, mutta yksikään ei antanut vastausta siihen miten vetovoiman lakia voi soveltaa käytäntöön. Tässä kirjassa hän onnistuu asian hyvin ymmärrettävästi avaamaan.

Michael Losier on opiskellut myös NLP:tä, jotta hän ymmärtäisi, miten mieli ja ajatukset toimivat yhdessä ja miten ihmiset parhaiten oppivat asioita. Hän on onnistunutkin tiivistämään vetovoiman lain hienosti pikkukirjaseen, joka on helppolukuinen, koska seuraava luku pohjautuu aina edelliseen lukuun. Teksti ja runsaat harjoitukset täydentävät toisiaan.

Teoksen tärkein sanoma on selvittää itselleen ”Mitä minä haluan?”. Vastakkainasettelulla selviää myös se ”Mitä en halua?”, ja sen jälkeen on tärkeintä keskittyä asioihin, joita haluaa.

2. Mitä opin kirjasta?

Kirja auttoi selkiyttämään ajatuksia ja pysäytti miettimään, mitä oikeastaan haluan. Kirja osui kohdalleni juuri oikeaan aikaan, kävin yhtä elämänmuutosta läpi, olin vähän hukassakin, enkä oikein tiennyt mitä seuraavaksi tapahtuu, mikä olisi seuraava askel, oikea suunta. Kirjan konkreettiset tehtävät auttoivat listaamaan asioita, joita silloin halusin, ja myös jälkeenpäin se on auttanut uusissa tavoitteissa. Samalla se opasti myös vastakkainasetteluharjoitusten avulla sulkemaan pois asiat, joita en halua, enkä näin turhaan keskitä huomiotani niihin.

Kirjasta opin sen, miksi on tärkeää keskittyä vain ja ainoastaan niihin asioihin, joita haluaa elämäänsä, koska keskittymällä saavuttaa sen myönteisen tunteen tavoitteiden saavuttamiseksi. Myönteinen tunne nimittäin värähtelee positiivista energiaa, ja vetovoiman laki vastaa aina tähän kunkin omaan värähtelyyn eli siihen tunteeseen mitä tuntee ja vetää oikeita asioita puoleensa. Kun on asettanut tavoitteet, pitää myös uskoa niihin ja ajatella positiivisesti ”minulla on pian…” eikä epäillä, sillä epäilys on rajoittava tekijä. Vastaavasti tämä rajoittava uskomus värähtelee negatiivista energiaa ja vetää sen mukaisia asioita puoleensa.

Pidin kirjan selkeästä kolmen askeleen määritelmästä tietoisen vetovoiman käyttöön. Näitä noudattamalla on helppo edetä käytännössä:

  1. Määritä haluamasi asiat
  2. Suuntaa huomio tavoitteeseesi
  3. Salli asioiden tapahtua – eli poista epäilykset, ja tämä onkin varmasti kaikkein vaikeinta, sillä salliminen tapahtuu vasta kun lakkaat epäilemästä

Kirjaan ihastuin ensilukemalla niin, että aloin sitä kaikille ystävilleni suosittelemaan, lainasin ja annoin sitä lahjaksi. Kirjaan voi palata aina sopivin väliajoin, ja joka kerta se pysäyttää ja antaa uutta intoa ja energiaa tavoitteiden saavuttamiseksi. Kirja on minulle rakas ja tärkeä myös siitä syystä, että se oli alkusysäys, se avasi minulle oman polkuni henkisen kasvun tielle. Se voi olla sitä myös sinulle.

3. Kenelle kirja on hyödyllinen?

Kirjaa voi suositella kaiken ikäisille. Se sopii esimerkiksi nuorille, jotka miettivät mitä haluaisivat tulevaisuudessa tehdä, tai ruuhkavuosissa eläville selkiyttämään rutiineita ja vähentämään kiirettä. Kaikille, jotka jonkin elämäntilanteen vuoksi ovat vähän hukassa, työhönsä tyytymättömille, eläköityville, muuten vaan muutosta kaipaaville ja ihan jokaiselle, joka haluaa toteuttaa unelmiaan.

Vetovoiman salaisuus on helposti luettava, ja kirjan tehtävät tekemällä asia avautuu konkreettisesti ymmärrettäväksi. Saat valmiudet siihen, miten vetovoiman lakia voi toteuttaa käytännössä. Kaikki oleellinen on tuotu esiin hyvin selkeästi ja ymmärrettävästi, ylimääräinen selittäminen on jätetty pois. Mitä minä haluan? Haluatko ottaa selvää?


Kirjoittaja Tea Kücükler on suuri kirjojen ystävä ja työskentelee tamperelaisessa kirjakaupassa.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image