Kevääseen heräävä luonto muistuttaa uudesta alusta ja mahdollisuuksista – Oletko jo huomannut nämä 4 kevään merkkiä?

Talvi väistyy kevään tieltä. Pimeä aika lyhenee ja valo lisääntyy. Miten sinä koet kevään etenemisen? Huomaatko luonnossa kevään merkkejä?

Istumme lasten kanssa aamupalan ääressä. Lapset ihmettelevät, kun aamupalan aikaan on ulkona jo valoisaa. Aamutoimien jälkeen lapset haluavat lähteä lähimetsään leikkimään. He ottavat lapiot mukaan, jotta voisivat heitellä lumet pois metsäpolulta. Metsän reunaan tultuamme huomaamme lumen sulaneen maasta puiden runkojen ympäriltä. ”Täällä kasvaa puolukoita”, joku lapsista tokaisee. Puolukka on ainavihanta varpukasvi, se ei pudota lehtiä syksyllä. Keväällä lumen alta paljastuvat puolukanvarvut ovat yhtä vihreitä kuin syksyllä.

Lapset huomaavat myös vihreää sammalta. Touhukkaana lapset juoksevat katsomaan useamman puun luota, että onko sielläkin jo vihreää näkyvissä.
Lintujen laulua kuuluu joka puolelta ja pysähdymme hetkeksi kuuntelemaan sitä. Punatulkkuja ja talitiaisia kuulostaa olevan runsaasti lähimetsässä. ”Varmaan kaikki linnut ovat tulleet tänne”, tuumailee kolmevuotias.

Käveltyämme metsäpolkua eteenpäin kuulemme veden lorinaa suurehkon ojan suunnalta. Seuraamme pitkän aikaa veden kulkua lumen ja jään lomassa. Vesi tekee hauskoja mutkaisia reittejä edetessään ojassa. Välillä kuuntelemme veden solinaa silmät suljettuina. Pohdimme kuulostaako veden solina erilaiselta silmät kiinni kuin silmät auki.

Kevät on luonnossa uuden alun aikaa. Lehtipuut kasvattavat uudet silmut. Muuttolinnut saapuvat Suomeen.

Huomaatko näitä kevään merkkejä luonnossa? Voit myös tutkia, miten havaitsemasi kevään merkit muuttuvat kesään mennessä.

Pälvi on se paikka lumihangen keskellä, josta lumi on jo sulanut. Huomaatko, onko pälvialue laajentunut päivien kuluessa? Miltä sinusta tuntuu katsella kevään tekemiä pälviä?

Muuttolinnut lentävät keväällä takaisin Suomeen iloksemme. Mitä lintuja olet havainnut muuttomatkallaan tänä keväänä?

Lehtipuiden silmut turpoavat ja vähitellen niistä avautuvat hiirenkorvat, pienet lehtien alut. Seuraa, milloin huomaat tämän kevään ensimmäiset hiirenkorvat lehtipuussa?

Lumen sulaminen maasta puidenrunkojen ympäriltä on kevään merkeistä lasten mielestä usein ehkäpä niitä mielenkiintoisimpia seurattavia. Lapset seuraavat innostuneina, milloin näkevät jonkin pienen ötökän liikkuvan. Mitä ötököitä huomaat keväisessä luonnossa?

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image