Johdat itseäsi kaiken aikaa – mutta tiedätkö mihin suuntaan?

Tuntuuko sinusta, ettei mikään ole hallinnassasi? Elämä vie ja sinä vikiset? Joku muu tai jotkut muut ohjaavat? Raha tai sen puute ratkaisee? Onni ei suosi ja olosuhteet ovat syvältä? Innostus, intohimo ja ilo ovat karvaasti pettäneet ja riemastuttavat nyt jonkun muun elämää? Odotat pelastusta?

Huonot uutiset ovat, ettei maailman mahtavinkaan guru voi sinua pelastaa. Hyvät uutiset ovat, että voit pelastaa itsesi ITSE. Kyllä. Sinä voit. Voit tehdä sen johtamalla itseäsi tietoisesti hyvinvointisuuteen. Johdat itseäsi kaiken aikaa – ehkä tiedostamattasi. Mutta minne?

Ei itsenjohtaminen tokikaan tarkoita, että voisit hallita kaikkea mitä tapahtuu ulkopuolellasi, ympäristössäsi, muissa ihmisissä tai maailmassa.

Sinä voit hallita sitä, mitä tapahtuu sisälläsi. 

Voit hallita myös omia tekemisiäsi ja tekemättä jättämisiäsi.

Jos uskot, ettet kykene vaikuttamaan elämääsi mitenkään, niin jo vain pientenkin asioiden muuttaminen tuntuu ylivoimaiselta. Myös kaikista mahdollisista ja mahdottomista ulkoisista tekijöistä riippuvaiselta. Jos sen sijaan uskot voivasi vaikuttaa, on mahdollisuuksiesi määrä mieletön.

Itsenjohtamistaitoja voit oppia, jos vain haluat. Hullua olisi, jos et haluaisi. Missaisithan mahdollisuutesi johtaa itsesi olemaan paras mahdollinen SINÄ.

Hyvän itsenjohtajan on pysähdyttävä, katsottava ja nähtävä – omaan sydämeen, mieleen, ajatuksiin, uskomuksiin ja tunteisiin. On oltava kartalla siitä, mistä kaikista asioista oma hyvinvointi koostuu. Elinvoimamme, energiamme ja hehkumme kumpuavat meille itselle tärkeistä asioista. Myös itselle rakkaasta ja merkityksellisestä tekemisestä – unelmatyöstä.

 

Hyvä itsenjohtaja ei tee mitään, millä ei ole hänelle merkitystä.

Johtamistaidoista ensimmäinen ja tärkein on tietoisten ja omaehtoisten valintojen tekeminen sekä niistä täyden vastuun ottaminen. Vapautta ei ole ilman vastuuta. Ulkoistamme mielellämme vastuun ja valitsemme valitsemattomuuden. Kaikkeen kurjaan on sitten kiusallisen helppoa osoitella sormi ojossa syyllisiä itsensä ulkopuolelta.

Mutta hei, valitsemattomuuskin on valinta. Ja ihan ikioma sellainen. Loppujen lopuksihan jokainen valitsee joka hetki jotain. Kaikki arkemme pienetkin valinnat johtavat aina johonkin. Viisas johtaja ei vetäydy valitsemattomuuteen.

Hyvä johtaja tunnistaa myös asiat, joihin voi vaikuttaa ja ne, joihin ei. Näin hän säästää itseään energiahukalta.

Ihminen toteutuu täydesti vain yhteydessä muihin.

Itse pitää, mutta ei suinkaan yksin. Erityisen tärkeää toisten tuki on suurissa elämänmuutoksissa. Hyvän itsenjohtajan vahvuus ja voima on, että hän etsii ympärilleen asiantuntijoita, ajatuskumppaneita, yhteistyökumppaneita, mentorin, valmentajan tai muita tukijoukkoja.

Hyvä itsenjohtaja kiittää usein ja paljon. Itseään, kumppaneitaan ja elämää.

Viisainkin johtaja on keskeneräinen elämänsä loppuun saakka. Hänellä ei ole illuusiota omasta erinomaisuudestaan. Hän säilyttää lapsenomaisen ihmettelemisen taitonsa. Kun suhtautuu kaikkeen ihmetellen, ei epäonnistumisiakaan ole olemassa.

Hyvä itsenjohtaja uskaltaa olla totta.


Odotan tapaavani sinut valmennuksissani, joihin voit tutustua tästä. 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image