Tavallinen arki on iso henkinen harjoitus

Joogaharjoitukset opettavat sitoutumista, rohkeutta ja nöyryyttä. Ne tuovat elämään kuria ja armoa sekä itsensä ja totuuden kohtaamista.

Parhaimmillaan joogasali luo turvalliset laboratorio-olosuhteet tunteiden kokemiseen, epämukavuusalueella käymiseen, irti päästämiseen ja kasvuun. Harjoittelemme kuitenkin tavallista arkea varten.

Joogaharjoitusten avulla on mahdollista luoda edellytykset onnelliselle ja tasapainoiselle elämälle. Jooga voi olla arkielämässä mukana kulkeva voimanlähde.

Joogamatolla opittua voi soveltaa, kun nelivuotias saa uhmakohtauksen kaupan karkkihyllyä ohitettaessa, kun kaikki ei puolison kanssa suju kuin romanttisessa komediassa tai kun elämä hiertää ja tekisi mieli mennä talviunille.

~ ~

Minulle kundaliinijoogasta on tullut jokapäiväinen harjoitus. Se on auttanut minua löytämään henkisen selkärangan, johon voin maailman melskeessä nojata.

On mieletöntä huomata kesken valtavan tunteen aallon, etten ole yhtä kuin tunteeni vaan syvällä sisimmässäni on jotakin pysyvää ja rauhallista. Voin turvallisesti antaa tunteen tulla, elää sitä – ja päästää irti.

Löydän joogasta voimaa myös henkisen ja fyysisen kivun selättämiseen sekä sitoutumiseen vastoinkäymisistä huolimatta. Joogan opeilla on ollut valtava vaikutus omaan arkeeni, jaksamiseeni ja elämänilooni.

Jooga ei tietenkään ole ainoa tekniikka tietoisemmaksi kasvamiseen, erilaisia väyliä on lukemattomia. Alitajunnan puhdistamiseen voi yhtä hyvin toimia mindfulness, terapia, kestävyysurheilu, päiväkirjan kirjoittaminen…

Ratkaisevaa on kuitenkin se, että valitsemaansa harjoitukseen sitoutuu, eikä vaihda uuteen heti kun alkaa hieman tylsistyttää.

~ ~

Kundaliinijooga on tuhansia vuosia vanha ja voimakas joogamuoto. Se on tavallisen työssäkäyvän ihmisen polku, eikä kyse ole asketismista tai muusta maailmasta eristäytymisestä. Itsetutkiskelua voi harjoittaa ja tietoisuuttaan kasvattaa ihan tavallisessa arjessa. Riittää, että harjoittelulle varaa pienen hetken päivästä ja tekee siitä rutiinin.

Totuttujen kaavojen muuttaminen omassa elämässä vaatii sitoutumista ja harjoittelua. Se ei tapahdu vain kirjoja lukemalla.

~ ~

Itsensä kohtaaminen vaatii rehellisyyttä ja rohkeutta. Se on uroteko, ja kunnioitan suuresti kaikkia, jotka avaavat oven oman sisäisen maailmansa tarkkailuun ja haluavat ymmärtää itseään ja ihmisyyttä paremmin. Kun oven kerran on avannut, sitä ei enää saa kiinni.

Henkisen kasvun tie ei ole helppo, mutta palkitseva se on. Matka on ikuinen, mutta juuri se tekee elämästä mielenkiintoista. Kaikki me olemme vaiheessa, kaatuilemme ja nousemme vuorotellen. Kysymys ei kuitenkaan ole kaatuilun lopettamisesta ja pyhimykseksi kasvamisesta, vaan jatkuvasti nousemaan opettelusta; viihtymisestä omassa arjessa, ihmisenä elämisestä.

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image