Seitsemän vuoden syklit – Oletko sinäkin huomannut näitä itsessäsi tai läheisissäsi?

Numeron seitsemän kerrotaan merkitsevän henkistä ja fyysistä täyttymystä, valon ja pimeyden yhdistymistä. Meillä on seitsemän päivää viikossa ja sateenkaaressakin on seitsemän väriä. Kehomme solut uusiutuvat joka seitsemäs vuosi. Meillä on seitsemän kuolemansyntiä, seitsemän chakraa, seitsemän merta ja seitsemän veljestä. Seitsemän on onnenlukumme!

Sanotaan, että joka seitsemäs aalto on muita aaltoja suurempi. Elämän energiakin virtaa seitsemän vuoden sykleissä. Seitsemäs vuosi nostattaa eniten tunteiden aaltoja ja voi olla usein haastava tasapainottelun vuosi.

Meille on annettu seitsemän seitsemän vuoden sykliä aikaa löytää meille sopiva yksilöllinen tasapaino tunteidemme avulla. Jokaisella syklillä on merkityksensä, oppiläksynsä ja tarpeensa, ja jos ei niitä opi tai sen tarpeita saa täytettyä sen syklin aikana, niitä tarjoillaan uudestaan ja uudestaan seuraavissa sykleissä, usein jopa samaan aikaan vuodesta. Moni kertoo, että hänelle tapahtuu häkellyttävän usein joku sama tapahtuma, niin usein, että sitä alkaa jo pakollakin ihmettelemään että mitäköhän tässä nyt minulle yritetään opettaa?

Nämä syklit ovat hauskoja ja antavat ehkä ahaa-elämyksiä, ehkä eivät. Eihän tämä mikään tiukka aikataulu ole, tämä on luonnon ehdottama tahti. Kun on etääntynyt luonnosta ja luonnollisuudesta, alkaa elämä jumittaa. Silloin pysyy paikoillaan, kunnes oppii läksynsä ja palaa luonnolliseen tahtiin elää. Joskus elämä antaa rankan kokemuksen myötä vauhtia niin, että oppii vuodessa kymmenen vuoden oppiläksyt.

Meille on annettu monta tapaa ja monta tunnetta opettamaan ja johdattamaan meitä matkallamme tasapainoon.

Itseäni nämä syklit ovat aina kiehtoneet. Tutustuin näihin ensimmäisen kerran, kun tyttäreni sairastui vakavasti juuri ennen 7-vuotissyntymäpäiväänsä. Sairaus tulikin parantamaan hänen pelkonsa ja parantumisen myötä tyttäreni puhkesi kukkaan. Minulla nämä ovat vihaisuuden jumista päästyäni pitäneet paikkaansa, ja on ollut helpottavaa ymmärtää kunkin vuoden oppiläksy.

Sain ensimmäisen lapseni 28-vuotiaana, kuten suurin osa ensisynnyttäjistä. Heräsin henkisyyteen 38-vuotiaana, kun tyttäreni sairastui. 39-vuotiaani irtisanouduin työpaikastani, jossa olin seitsemän vuotta, ja aloin yrittäjäksi. Nyt 43-vuotiaana kyseenalaistan “yliampuvaa henkisyyttä” ja rakastan tavallista ja rehellistä arkea. Minulla on myös kaksi poikaa, joiden seitsemän vuoden ikäero takaa sen, että pojat ovat aina samaan aikaan sykliensä päätteessä. Minulla tulee sinä vuonna roppakaupalla harmaita hiuksia…

Saatko sinä jotain hauskoja ahaa-elämyksiä itsestäsi tai läheisistäsi?

0–7 vuoden sykli – Rajanvetoa ja uskomusten omaksumista

Häpeä ja syyllisyys

Häpeän tunne maadoittaa sinut kehoosi ja opettaa empatiaa. Saat häpeän avulla valita, kuinka näkyvä haluat olla. Missä on henkinen rajasi? Tarvitset turvaa ja rakkautta. Syyllisyys opettaa myötätuntoa ja ihmissuhdetaitoja. Mitä saa tehdä ja milloin ylittää omat ja muiden fyysiset ja henkiset rajat? Tarvitset vapautta kokea ja oppia virheistäsi. Tällä syklillä koet kaiken olevan TOTTA, joten omaksut syvimmät ja sitkeimmät uskomuksesi itsestäsi ja maailmasta.

1. vuosi Rajat ja pelko – juurtuminen kehoon ja omaan perheeseen
2. vuosi Rajat ja tunteet – itsen etsimistä tunteiden avulla
3. vuosi Rajat ja käytäntö – minä itse!- vaihe, tekemistä ja kokemista
4. vuosi Rajat ja rakkaus – tasapainon etsimistä
5. vuosi Rajat ja ymmärrys – ymmärrystä sosiaalisista suhteista
6. vuosi Rajat ja henkisyys – kokemuksia ja seikkailuja
7. vuosi Rajat ja tietoisuus – kysymyksiä ja valintoja – missä menevät rajani?

8–14 vuoden sykli – Tunnemyrskyjä ja irtipäästöä

Apatia ja suru

Apatia opettaa tuntemaan itseään ja historiaansa. Kuka olen ja mistä tulen? Opit ottamaan vastaan apua ja tukea – tarvitset perhettäsi ymmärtääksesi itseäsi. Tarvitset myös olemista ja rauhaa, jotta oppisit kuuntelemaan tunteittesi viestejä. Surun kautta opit vastuunottoa ja irtipäästöä. Mikään ei ole pysyvää ja kun uskallat surra menetyksiä, uskallat jälleen välittää ja rakastaa. Tällä syklillä alat kyseenalaistaa vanhemmiltasi opittuja uskomuksia ja laajennat maailmankuvaasi.

8. vuosi Tunteet ja pelko – elämän ja kuoleman ihmettelyä
9. vuosi Tunteet ja tunteet – tunnemyrskyjä ja pettymyksiä
10. vuosi Tunteet ja käytäntö – harrastuksia ja seikkailuja
11. vuosi Tunteet ja rakkaus – parhaita ystäviä ja omia jengejä
12. vuosi Tunteet ja ymmärrys – ihmissuhteiden ymmärrystä
13. vuosi Tunteet ja henkisyys – itsensä ilmaisua ja rehellisyyttä
14. vuosi Tunteet ja tietoisuus – kysymyksiä ja valintoja – kuka minä olen?

15–21 vuoden sykli – Egon valtakausi

Pelko (himo, viha ja ylpeys)

Tällä syklillä olet melkoisen rämäpäinen seikkailija, joten tarvitset vielä pelkoa suojelijaksesi. Älä kuitenkaan päästä sitä hallitsijaksesi! Pelko kannustaa ja haastaa sinua ottamaan rohkeita askelia kohti omaa voimaasi ja omanlaista elämääsi. Suurimpien pelkojen alta löytyy eniten voimaa! Aina kun ylität rohkeasti pelkosi, eli egosi, löydät voimasi. Tarvitset vapautta ja kannustavia esikuvia. Syklin lopussa sinun pitää irtipäästää kaikki suojelijasi – egosi ja vanhempasi – ja ottaa oma voima haltuusi. Jos edellisten syklien opit on opittu, olet syklin jälkeen valmis ja halukas vastuulliseksi aikuiseksi. Jos opit ovat kesken, ego ottaa vastuun ja kertaat oppeja myös himon, vihan ja ylpeyden tunteilla.

15. vuosi Käytäntö ja pelko – yksilöllisyyttä ja irtiottoa
16. vuosi Käytäntö ja tunteet – ihastumisia ja vihastumisia
17. vuosi Käytäntö ja käytäntö – itsekkyyttä ja himoja
18. vuosi Käytäntö ja rakkaus – intohimoa ja suuntaa elämään
19. vuosi Käytäntö ja ymmärrys – omia mielipiteitä
20. vuosi Käytäntö ja henkisyys – elämän tarkoituksen järkeistämistä
21. vuosi Käytäntö ja tietoisuus – kysymyksiä ja valintoja – olenko valmis ottamaan itsestäni vastuuta?

22–28 vuoden sykli – Rohkeutta rakastaa

Rohkeus

Tällä syklillä harjoittelet aidon ja rakastavan elämän oppeja ja otat rohkeasti vastuuta sanoistasi, teoistasi ja ajatuksistasi. Mielesi avautuu vastaanottamaan uutta ja luovut vanhasta – uskomuksista, ihmissuhteista ja peloista. Olet terveellä tavalla itserakas ja sitoudut oman elämäsi sankariksi. Parannat häpeää ja syyllisyyttä itsessäsi ja rakkauden tuomalla rohkeudella kaikki rajasi laajenevat. Uskallat nyt olla näkyvämpi, osallistuvampi ja rakastavampi.

22. vuosi Rakkaus ja pelko – pelkoja sitoutua itseensä ja toisiin
23. vuosi Rakkaus ja tunteet – kunnioitusta ja ymmärrystä
24. vuosi Rakkaus ja käytäntö – epäitsekkyyttä ja avoimuutta
25. vuosi Rakkaus ja rakkaus – tasapainoa ja pysähtymistä
26. vuosi Rakkaus ja ymmärrys – elämän merkityksellisyyttä
27. vuosi Rakkaus ja henkisyys – halua jakaa elämää ja saada lapsia
28. vuosi Rakkaus ja tietoisuus – kysymyksiä ja valintoja – mikä vielä estää minua rakastamasta?

29–35 vuoden sykli – Oman totuuden ja tien löytäminen

Neutraali ja halukkuus

Neutraalin tilan rauhassa löydät luonnollisen viisautesi. Alat sisäisen muutoksen kautta löytää totuuttasi ja tarkoitustasi, rauhallisessa luonnon tahdissa. Mikään ulkopuolellasi ei oikein heilauta sinua enää voimastasi, olet niin keskittynyt itseesi ja kasvuusi. Parannat apatiaa ja surua itsessäsi ja arvostat tunteitasi luotettavina johdattajinasi. Haluat löytää sen oman juttusi, elämäntehtäväsi, innostuksesi ja intohimosi. Sinulla on vahva halu parantaa maailmaa ja olla osa myös ulkoista muutosta.

29. vuosi Ymmärrys ja pelko – tulevaisuuden pelkoja
30. vuosi Ymmärrys ja tunteet – halua ymmärtää tunteita
31. vuosi Ymmärrys ja käytäntö – halua löytää omia totuuksia ja tapoja
32. vuosi Ymmärrys ja rakkaus – elämäntyön etsintää
33. vuosi Ymmärrys ja ymmärrys – henkisen ymmärryksen halua
34. vuosi Ymmärrys ja henkisyys – tasapainoilua työn ja vapaa-ajan kanssa
35. vuosi Ymmärrys ja tietoisuus – kysymyksiä ja valintoja – onko oma elämäni itseni näköinen?

36–42 vuoden sykli – Syvempiä arvoja ja elämänmuutoksia

Hyväksyntä ja ymmärrys

Hyväksyntä ja ymmärrys johdattavat sinua juurillesi ja palaat lapsuutesi tunnemaisemiin. Mikä tunne vielä jumittaa ja tukkii energian virtausta? Kuka vielä ärsyttää, mitä et suvaitse, mitä vastustat ja ennen kaikkea miksi? Kokemusten tuoma syvä ymmärrys elämän tarkoituksenmukaisuudesta laskuineen ja huippuineen vie henkiselle matkalle historiaasi, parantamaan lapsuutesi pelkoja. Miksi uskot mitä uskot ja mistä uskomuksista olet valmis luopumaan jotta voisit vihdoin olla vapaa? Hyväksytkö itsesi ja läheisesi sellaisena kuin he ovat?

36. vuosi Henkisyys ja pelko – ihmisuhteiden aiheuttamia pelkoja
37. vuosi Henkisyys ja tunteet – iloa omista totuuksista
38. vuosi Henkisyys ja käytäntö – halua henkisyyteen
39. vuosi Henkisyys ja rakkaus – halua tehdä merkityksellisiä asioita
40. vuosi Henkisyys ja ymmärrys – tasapainoilua henkisen ja fyysisen välillä
41. vuosi Henkisyys ja henkisyys – oman viisauden löytyminen
42. vuosi Henkisyys ja tietoisuus – kysymyksiä ja valintoja – onko henkinen ja fyysinen minulle sopivassa tasapainossa?

43–49 vuoden sykli – ympäri käydään yhteen tullaan

Rakkaus (ilo ja rauha)

Elät tietoista elämää etkä pelkää tunteitasi. Ymmärrät, että rakkauteen kuuluu kaikki tunteet ja elämään kuuluu kipua ja kasvua. Olet valmis antautumaan kaikelle, etkä enää vastusta ja puske, vaan valitset tietoisesti hyväksynnän rauhan. Elämä alkaa olla seesteistä ja ihmeellisen tavallista. Löydät luonnollisen version itsestäsi ja alat arvostaa luontoa ja sen opetuksia, palaat luonnonlapseksi. Ei ole enää kiirettä, eikä koko ajan pidä oppia. Nyt voi nauttia kaikesta mitä elämä eteen tuo. Iloita pienistä asioista, olla läsnä, tuntea elämänsä ja rakastaa.

43. vuosi Tietoisuus ja pelko – epävarmuus henkisyydestä
44. vuosi Tietoisuus ja tunteet – omistautuminen tunne-elämälle
45. vuosi Tietoisuus ja käytäntö – oman tyylisen henkisyyden halu
46. vuosi Tietoisuus ja rakkaus – halu hyväksyä ja löytää rauha
47. vuosi Tietoisuus ja ymmärrys – ymmärrys yhteydestä kaikkeen
48. vuosi Tietoisuus ja henkisyys – rakkaus ja lapsenomainen viattomuus
49. vuosi Tietoisuus ja tietoisuus – kysymyksiä ja valintoja – mikä vielä heilauttaa tietoisuudesta, rakkaudesta ja rauhasta?

 

Jokainen sykli avaa uuden kerroksen opittavaa ja vanhasta vapautettavaa. Olet täällä kokemassa ja oppimassa ja sinun oma tahtisi on se paras tahti. Älä siis turhaan kiirehdi vaan hidasta elämää ja nauti jokaisesta hetkestä.

 

*Lähteenä käytetty Steinerin oppeja, kirjallisuutta ja kirjoituksia sykleistä. Lisää sykleistä ja tunteista kirjassani Tikapuut rakkauteen.*

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image