Allergiat ja niiden luonnollinen hoito (osa 3/3)

Sarjan kahdessa ensimmäisessä artikkelissa (osa 1 ja osa 2) tarkasteltiin allergiaa eri näkökulmista. Tähän viimeiseen osaan olen koonnut joukon yksittäisiä vinkkejä, joista saattaa olla helpotusta allergiaan.

MSM on rikkivalmiste, joka puhdistaa koko kehoa solutasolta lähtien. Tämä on suotavaa, mikäli elimistössämme on myrkkykasautumia.

Savi puhdistaa ja antaa elimistöllemme samalla mineraaleja. Savi on erittäin voimakas raskasmetallien poistaja kehostamme.

Lääkinnälliset sienet, kuten pakurikääpä, lakkakääpä (reishi) ja cordyceps.

Chili, inkivääri, kurkuma, sipulikasvit, maitohorsma ja yleensä lehtivihreä. Suosi tummanvihreää monessa muodossaan. Kaalikasveja ei kannata unohtaa.

Erittäin tärkeää on saada suolisto kuntoon. Tähän parhaita tapoja on syödä puhdasta, ravitsevaa ruokaa ja lisätä hyvää bakteerikantaa esim. maitohappobakteereilla tai hapatetuilla juomilla ja ruoilla. Panosta kokonaisiin ruoan lähteisiin mikäli mahdollisuus on, ellei niin panosta hyviin maitohappobakteerivalmisteisiin. Jos meidän puolustusmekanismimmi ei ole suoliston kautta kunnossa, vastustuskykymme ulkoista vastaan on koetuksella kaiken aikaa.

Kansanlääkinnässä hyväksi havaittuja keinoja

Adaptogeenikasvit, esim. tietyt yrtit, jotka auttavat kehoamme tarvittavaan suuntaan. Lisää kykyä selviytyä stressistä, ylirasituksista jne. vahvistavat kehoamme ja ennenkaikkea mukauttavat elimistöämme muuuttuviin olosuhteisiin. Näitä ovat mm. pakurikääpä, ruusunjuuri, ginseng, lakritsinjuuri, tulsi ja maca. Mutta ennenkaikkea paikalliset ruoat, jotka ovat meidän ympäristöstämme, juuri niistä oloista, joihin meillä pitää sopeutua.

Yrttejä, joista voi olla hyötyä allergiassa: kallioimarre, peltokorte, mustaherukka, mustaselja, lakritsikasvi, juolavehnä, koiruoho, isohirvenjuuri, isotakiainen sekä imelänkurjenherne.

Ruokavaliossa on hyvä hyödyntää myös tyrniä, puolukkaa, tilliä, retikkaa, papua, sipulia, valkosipulia, sitruunaa ja ruusunmarjoja, jotka vahvistavat puolustuskykyä ja vähentävät herkistymistä allergioihin. Myös kamomilla ja ruusut on havaittu erittäin hyväksi hoidettaessa allergioita.

Muita keinoja, mistä voi olla hyötyä:

30-45 päivää täysin ilman maitotuotteita. Jo tässä ajassa voi tapahtua suuria muutoksia hyvinvoinnissa, ennenkaikkea jos maito ei toimi sinulle. Tämän jälkeen voi halutessaan kokeilla pieniä määriä laadukkaita maitotuotteita ja todeta miten elimistösi niihin suhtautuu.

Sama aika ilman viljoja, ennenkaikkea gluteiiniviljoja. Ei kannata uskoa mitä lukee, vasta kokeilemalla näet mikä toimii JUURI SINULLE. Pieni aika elämässä, mahdollisuus kokea suuria muutoksia hyvinvoinnissa. Joillekin toimii, joillekin ei.

Lisää laaturasvoja kylmäpuristetuista luomuöljyistä kuten oliivi tai pellava, siemenistä, sekä pähkinöistä, kalasta, riistalihasta, marjoistta, kasviksista sekä yleensäkin kokonaisista ruokalähteistä. Kokonainen = alkuperäisessä muodossa oleva ruoka, ei käsitelty.

Jos lämmität ruokaasi, suosi paistamisessa luomukirnuvoita tai kylmäpuristettua kookosöljyä.

Äidinmaito imettäväiselle niin pitkään kuin mahdollista. Tällöin lapsukaiset muodostavat vastustuskykyään ja suoliston kuntoa vahvistaa parhaiten luonnon oma äidinmaito. Tälle ei löydy korviketta.

Männyn siitepöly! Pieninä määrinä käytettynä vahvistaa elimistöämme hyvinkin voimakkaasti ja samalla saamme jälleen kerran pieniä määriä aiheuttavia aineita elimistöömme, eli siedätyshoitoa luonnollisilla menetelmillä.

Ehdottoman tärkeää on että altistamme itseämme ulkoilmalle, josta saamme puhdasta ilmaa, joka pistää elimistömme toimimaan halutulla tavalla. Puhdasta vettä reilusti ja auringonvaloa! Auringosta muodostamme D-vitamiinia, joka on yksi osatekijä, josta koostamme hormonimme. Sen vaikutusta ei voi väheksyä.

Panosta luomuun, jolloin elimistön kuorma pienenee. Lisäaineet, tuholaismyrkyt ja säilöntäaineet vaikuttavat koko kehoomme, aina aivoja myöten. Tai vielä parempaa, panosta omakasvatukseen ja pientiloihin, joiden tuotantotavat ovat sinulle tuttuja. Näin varmistut puhtaudesta, ravitsevuudesta ja tuoreudesta. Muista myös heittäytyä villiksi villiruuasta, jossa suurin ravitsemus sijaitsee.

Kaikki nämä ovat vinkkejä, joista voi ottaa tai olla ottamatta hyötyä. Mikään ei varmasti ole ihmekikka, joka poistaa kaikki allergiat, mutta kokonaisuus on aina asia mihin itse pystymme vaikuttamaan. Allergiat ovat monelle suuri vaiva, mutta niiden kanssa ei ole pakko elää loppuelämää. Luonto antaa meille yleensä kaikki vastaukset hyvinkin yksinkertaisissa muodoissa. Mitä enemmän hyödynnämme näitä vaihtoehtoja, sitä enemmän saamme kiinni omaa luonnollista olotilaamme, joka mahdollistaa meille täyden kukkimisen yksilöinä, tai ainakin antaa siihen enemmän avaimia, jotka jokainen käytämme parhaaksi näkemällämme tavalla.

Tieto, joka otetaan käyttöön on todellista vaurautta omassa hyvinvointipankissammae. Panosta talletuksiin, jotka nostavat elämänlaatusi korkoa kaiken aikaa.

 

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
VIIMEISET KAPPALEET Lukuvuosikalenteria 2023-2024 OUTLETISSA 10€ (norm. 17,90€)
PUOTIIN
close-image