5 H:ta, jotka tuovat kepeyttä suorittajan elämään – Hellitä!

Sinun on oltava juurtunut nykyhetkeen jakaaksesi syvintä ja parasta itsestäsi. Sinulla on vain tämä hetki. Käytä sitä parhaaksi eduksesi, lastesi ja itsesi takia. Pysähdy ja kysy, mitä Sinulle kuuluu? Suurin lahja jonka voit lapsellesi antaa, olet sinä itse.

1. Hengitä

Opin joogaohjaajaltani, että hengitys on silta kehon ja mielen välillä. Kun hengität tietoisesti, mieli ja keho rauhoittuvat. Kokeile hengittää syvään. Sisäänhengityksellä tunne kuinka vatsa nousee, uloshengityksellä puhalla rauhallisesti kielteiset ajatukset pois kehostasi.

Tietoinen hengittäminen on ankkurisi tähän hetkeen.

Hengittäminen tuo sinut tähän hetkeen läsnä olevaksi lapsesi kanssa. Se syventää yhteyttä välillänne. Hengittäessäsi syvään, saat seitsemän kertaa enemmän happea kuin hengittäessäsi pinnallisesti.

2. Hellitä

Hyvän ihmisen mittari on se, kuinka kiire on. Mitä enemmän puhut kiireestä, sitä menestyneempi ja parempi olet. Vai onko sittenkään näin?

Puhu kiireen sijaan hidastamisesta. Se mihin kohdistat ajatuksesi, ohjaa käyttäytymistäsi. Huolehdithan myös itsestäsi. Avun pyytäminen on suuri askel kohti onnellisempaa vanhemmuutta.

3. Hulluttele

Ihminen ei lopeta leikkimistä koska vanhenee, vaan vanhenee koska lopettaa leikkimisen. Hypi vesilätäköissä, ilmeile kumppanillesi ja tanssi lastesi kanssa. Päästä irti, päästä sisäinen lapsesi valloilleen. Hulluttele, anna mennä! Tee enemmän sellaisia asioita, jotka tekevät sinut onnelliseksi.

4. Hyväksy itsesi

Olet riittävä juuri tuollaisena. Ei ole olemassa täydellisiä vanhempia tai täydellisiä lapsia, mutta matkan varrella on olemassa paljon täydellisiä hetkiä. Muista: Lapsillesi sinä olet täydellinen! Mielen hyvinvoinnin kannalta olennaisia ovat joustavuus, kohtuullisuus ja inhimillisyys. Ota nämä huomioon myös arvioidessasi itseäsi.

”Uskallusta on olla myös aivan tavallinen, keskeneräinen ihminen.” – Maaret Kallio

5. Halaa

Halaus on sanaton tapa ilmaista kiintymystä. Kiireen keskellä hetki läsnä olevaa halausta antaa lapsellesi muistutuksen siitä, että välität. Halaus tekee hyvää myös sinulle. Halatessa vapautuu oksitosiinia, joka täyttää sinut onnellisuudella. Tutkimusten mukaan ihminen voi paremmin, kun halaa riittävästi. Arvokkaimmat timantit kaulasi ympärillä ovat lapsesi kädet.

 

Rosa Auffermann
Asiantuntija
Kasper – Kasvatus- ja perheneuvonta ry

🌞 Kuuntele ILMAISEKSI 30 päivää äänikirjoja – tarjous koskee myös aiemmin Storytelia kokeilleita! ⭐️ Voimassa 31.7. saakka!
Tarjous vain tästä!
close-image