5 H:ta, jotka tuovat kepeyttä suorittajan elämään – Hellitä!

Sinun on oltava juurtunut nykyhetkeen jakaaksesi syvintä ja parasta itsestäsi. Sinulla on vain tämä hetki. Käytä sitä parhaaksi eduksesi, lastesi ja itsesi takia. Pysähdy ja kysy, mitä Sinulle kuuluu? Suurin lahja jonka voit lapsellesi antaa, olet sinä itse.

1. Hengitä

Opin joogaohjaajaltani, että hengitys on silta kehon ja mielen välillä. Kun hengität tietoisesti, mieli ja keho rauhoittuvat. Kokeile hengittää syvään. Sisäänhengityksellä tunne kuinka vatsa nousee, uloshengityksellä puhalla rauhallisesti kielteiset ajatukset pois kehostasi.

Tietoinen hengittäminen on ankkurisi tähän hetkeen.

Hengittäminen tuo sinut tähän hetkeen läsnä olevaksi lapsesi kanssa. Se syventää yhteyttä välillänne. Hengittäessäsi syvään, saat seitsemän kertaa enemmän happea kuin hengittäessäsi pinnallisesti.

2. Hellitä

Hyvän ihmisen mittari on se, kuinka kiire on. Mitä enemmän puhut kiireestä, sitä menestyneempi ja parempi olet. Vai onko sittenkään näin?

Puhu kiireen sijaan hidastamisesta. Se mihin kohdistat ajatuksesi, ohjaa käyttäytymistäsi. Huolehdithan myös itsestäsi. Avun pyytäminen on suuri askel kohti onnellisempaa vanhemmuutta.

3. Hulluttele

Ihminen ei lopeta leikkimistä koska vanhenee, vaan vanhenee koska lopettaa leikkimisen. Hypi vesilätäköissä, ilmeile kumppanillesi ja tanssi lastesi kanssa. Päästä irti, päästä sisäinen lapsesi valloilleen. Hulluttele, anna mennä! Tee enemmän sellaisia asioita, jotka tekevät sinut onnelliseksi.

4. Hyväksy itsesi

Olet riittävä juuri tuollaisena. Ei ole olemassa täydellisiä vanhempia tai täydellisiä lapsia, mutta matkan varrella on olemassa paljon täydellisiä hetkiä. Muista: Lapsillesi sinä olet täydellinen! Mielen hyvinvoinnin kannalta olennaisia ovat joustavuus, kohtuullisuus ja inhimillisyys. Ota nämä huomioon myös arvioidessasi itseäsi.

”Uskallusta on olla myös aivan tavallinen, keskeneräinen ihminen.” – Maaret Kallio

5. Halaa

Halaus on sanaton tapa ilmaista kiintymystä. Kiireen keskellä hetki läsnä olevaa halausta antaa lapsellesi muistutuksen siitä, että välität. Halaus tekee hyvää myös sinulle. Halatessa vapautuu oksitosiinia, joka täyttää sinut onnellisuudella. Tutkimusten mukaan ihminen voi paremmin, kun halaa riittävästi. Arvokkaimmat timantit kaulasi ympärillä ovat lapsesi kädet.

 

Rosa Auffermann
Asiantuntija
Kasper – Kasvatus- ja perheneuvonta ry

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image