11 henkisen avautumisen merkkiä

Henkinen kasvu, henkinen herääminen, avautuminen, tietoisuuden laajentuminen.. Ilmiö joka on yhä useammalle tuttu ja osa arkea, mutta josta edelleen on saatavissa melko vähän selkeää tietoa.

Omalla avautumisen polullani olisi monta kertaa jo tullut tenkkapoo, jos en olisi saanut vertaistukea ystäviltäni, opettajilta, tuttavilta erilaisilla kursseilla tai netin syövereistä. On helpottavaa saada selitys ja tukea muutoksille, jotka saattavat askarruttaa ja joskus jopa hämmentää.

Seuraavat 11 asiaa ovat tuttuja sekä omasta kokemuksesta että monilta muilta henkisen avautumisen kokeneilta.

1) Tyytymättömyys / etsiminen

Sinulle tulee tunne, että on olemassa jotain enemmän tai jotain isompaa ja merkityksellisempää. Erilaiset kurssit, kirjat ja opettajat alkavat vetää puoleensa hämmästyttävän selkeällä tavalla. Joskus muutos lähtee liikkeelle elämän kriisikohdasta, joskus tyytymättömyydestä, joskus se vain alkaa itsestään. Janoat lisää tietoa ja vastauksia.

2) Sisäinen työ

Itsetutkiskelu alkaa kiinnostaa ja käännät katseesi sisäänpäin. Saatat päätyä terapiaan, jonkinlaiselle kurssille, retriitille tai kehotyöskentelymenetelmän pariin. Alat saada oivalluksia itsestäsi ja hahmottaa oman käyttäytymisesi taustoja tai elämääsi suurempana kokonaisuutena. Usein päädyt käsittelemään lapsuudessa tai ihmissuhteissasi tapahtuneita asioita perin pohjin.

3) Tunnemaailman mylläkkä

Aiempi tasainen elämä on tipotiessään ja yhtäkkiä koet tunteita voimakkaammin kuin ennen. Välillä saatat itkeä ulos vuosien tukahdutettua surua, kokea suurempaa iloa kuin koskaan, kellua euforiassa, haluta huutaa tuskaa ulos tai olla jopa ajoittain hieman masentunut. Alat ymmärtää tunteiden myötä ihmiselämän koko värikkyyttä ja kirjoa.

4) Kosketus jostain suuremmasta

Saat kosketuksen sellaiseen paikkaan, johon et ole ennen saanut – tai jonka olet unohtanut. Syvään rauhan ja rakkauden tilaan, joka tuo elämään uudenlaista merkitystä ja luottamusta. Välillä tuo yhteys katkeaa ja silloin sinulla on jatkuva ikävä ”kotiin”. Pienet murheet menettävät merkityksensä ja toisaalta saat enemmän tyydytystä pienistä asioista tässä hetkessä.

5) Muutokset siinä, miten koet elämän

Samat asiat eivät tunnu enää kiinnostavilta. Ihmettelet, miten ennen juoksit materian tai menestyksen perässä, suoritit asioita vain sen takia että ”pitää”, syytit toisia omista ongelmistasi tai murehdit ja pelkäsit pieniä asioita. Elämä täyttyy uudenlaisesta luottamuksesta ja todennäköisesti haluat alkaa tehdä työtä, jonka koet olevan merkityksellistä ja täyttävän juuri sinun paikkasi maailmassa.

6) Muutokset ihmissuhteissa

Kun itse muutut, muuttuvat myös ihmissuhteesi. Jotkut ihmiset eivät ymmärrä muutostasi ja heissä saattaa nousta vastareaktioita tai saatat vieraantua heistä. Samanaikaisesti elämääsi virtaa uusia ihmisiä, jotka ajattelevat samalla lailla kuin sinä. Tunnut törmäävän heihin joka paikassa. Ihmissuhteesi syvenevät ja muuttuvat aidommiksi.

Joillekin tuodaan eteen syvästi haastavia ihmissuhteita, joiden tarkoitus on vauhdittaa kasvuasi. Toinen osapuoli tuntuu triggeröivän eli nostavan sinussa pintaan sen kaiken sen vanhan ”kuonan”, joka on vapautesi tiellä. Jos osaat ottaa tämän rakentavasti, omia kipukohtia tarkastelemalla ja toista syyttämättä, tämä kasvattaa nopeasti.

7) Synkroniteetit ja intuitio

Intuitiosi vahvistuu ja alat kuunnella sitä yhä enemmän. Se ohjaa sinua paikkoihin, jossa kasvuasi viedään eteenpäin. Saatat huomata elämässä yhä enemmän synkroniteetteja eli tapahtumia, jotka tuntuvat sattuvan merkityksellisesti samaan aikaan tai tarkoituksellisesti. Ikään kuin mikään ei olisi sattumaa, vaan kaikki olisi orkestroitu viemään sinua eteenpäin. Jossain vaiheessa intuition kuuntelematta jättäminen käy mahdottomaksi ja sinut palautetaan nopeasti oikealle raiteelle, jos sitä yrität.

8) Fyysiset oireet

Huomaat muutoksia myös fyysisessä kehossasi. Ruokahalusi ja -tottumuksesi saattavat muuttua aivan itsestään, juomisen tarve saattaa lisääntyä ja unen tarve joko vähentyä tai lisääntyä. Opit kuuntelemaan, mitä keho haluaa ja mitä se ei halua. Sinulla saattaa olla myös mystisiä fyysisiä oireita – jos ne epäilyttävät, kannattaa aina tutkituttaa ne lääkärissä – mutta usein niille ei löydy selitystä. Alat ymmärtää mieli-keho-sielu -yhteyden yhä selkeämmin.

9) Kaipuu luontoon ja hiljaisuuteen

Digitaalisten laitteiden häly tai pauhaava televisio alkavat ärsyttää. Haluat viettää enemmän aikaa vain itsesi ja omien tuntemustesi parissa. Luonto tulee sinulle yhä tärkeämmäksi ja koet siellä yhteyden syventyvän. Saatat tuntea myös aikaisempaa suurempaa yhteyttä eläimiin ja lapsiin.

10) Asioiden luominen

Huomaat, ettet ole maailmassa vain kohtalon heiteltävänä, vaan voit aktiivisesti vaikuttaa asioihin ja luoda elämäsi juuri sellaiseksi kuin haluat. Tajuat, että oma voimasi on paljon suurempi mitä kuvittelitkaan ja opit käyttämään tätä voimaa rakentavalla tavalla.

11) Tieto siitä, että tämä on tärkeää

Vaikka henkinen avautuminen saattaa olla välillä hyvin intensiivinen ja haastavakin prosessi, sinulla on koko ajan tieto ja luottamus siitä, että tämä on merkityksellistä. Itse asiassa se tuntuu merkityksellisemmältä ja oikeammalta kuin mikään muu mitä elämässäsi olet aikaisemmin tehnyt. Opit iloitsemaan ja nauttimaan elämästä uudella, paljon kokonaisvaltaisemmalla tavalla.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image