Jos et pysty näkemään ovea, se ei koskaan avaudu – Monet esteet ovat olemassa vain omassa mielessämme

Kuulet tarinan, jossa joku on edennyt ryysyistä rikkauksiin ja vaikeuksien kautta voittoon. Nyt hän kertoo tarinaansa eteenpäin ja haluaa inspiroida muita.

Sinä olet periaatteessa ihan inspiroitunut. Kuitenkin samalla mietit, että hyvähän tuon on sanoa, koska hän on niin kaunis, hoikka, varakas, hyvästä perheestä, hyvin koulutettu… löydät ainakin jonkin erottavan tekijän teidän väliltänne. Ajattelet, että hänellä on jotain, mitä sinulta puuttuu. Kuvittelet, että sinun elämässäsi on jokin este, jota hänellä ei ollut.

Tavallaan se on tottakin. Sinulla on nimittäin mielessäsi uskomus, joka rajoittaa sinua. Sinä luulet, että sinun lähtökohdistasi ei ole mahdollista saavuttaa jotain, mitä tuo toinen on saanut aikaan. Mutta tuo luulo rajoittaa sinua paljon enemmän kuin se lähtöpiste, jossa oikeasti olet. 

Lähtökohtasi voi olla elämässä mikä tahansa, mutta jos et halua nähdä mahdollisuutta astua eteenpäin, pysyt varmasti paikallasi. Jos et pysty – tai suostu – näkemään ovea, se ei koskaan avaudu. Rajoitukset ovat todennäköisemmin mielessäsi kuin ulkomaailmassa.

depositphotos_104063610-he-teksti

Kun ihminen on päässyt elämässä jollakin mittareilla pitkälle, meidän on helppo nähdä ulkoapäin kaikki ne voimavarat, joita hänellä on. Totta kai hän pärjää, koska hän on niin vahva ja voimakas ja vaikka mitä. Kun taas itsessämme näemme usein vain ne syyt, miksi emme voisi pärjätä.

Todellisuudessa moni on päässyt astumaan isoja askelia kohti unelmaelämäänsä vaikka kuinka vaikeista lähtökohdista. Mutta oman elämänsä onnistuja ei käytä taustaansa selityksenä sille, että ei pystyisi johonkin. Hän mieluummin kääntää tarinansa voitokseen. 

Se inspiroiva ihminen, joka nyt elää unelmaansa, on saattanut tuntea suurtakin epävarmuutta. Hän saattaa tuntea edelleen, mutta epävarmuus ei estä häntä elämästä. Ei haittaa, vaikka välillä pelottaisi – todellista rohkeutta on astua eteenpäin pelosta huolimatta.

Haaveiletko salaa luovasta elämästä, vaikkapa kirjoittamisesta? Vai haluaisitko haaveilla, mutta et uskalla…? Tutustu Kasva kirjoittajaksi -etäretriittiin. Se pidetään la 14.8. (myös tallenteet saatavilla). Päivän aikana pääset pohtimaan, sanoisitko sittenkin sydämesi kutsulle kyllä 🙂 Tule mukaan ihanaan etätapahtumaan, joka on yhtä aikaa rentouttava ja innostava!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image