Hannan terveysherkut tarjoaa ihanan syyn herkutteluun näillä mausteisen pehmeillä bataattileivoksilla
Porkkanakakku – tuo niin monien lempileivonnainen. Nyt se on syntynyt uudelleen. Kokeile maustaa taikina vaihteluksi porkkanan sijasta bataatilla. Kardemumman, kanelin ja vaniljan mausteisuus tuovat bataatin rinnalle valtavan ihanan makuyhdistelmän. Tämä ohje sopii myös gluteenittomaan sekä maidottomaan ruokavalioon, sillä vehnäjauhot on korvattu gluteenittomilla kaurahiutaleilla ja perinteinen tuorejuusto-tomusokeri -päällinen kookoskermalla.
BATAATTILEIVOKSET:
5 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljajauhetta
1 dl kookossokeria
1 luomu kananmuna
1 keskikokoinen bataatti
1 dl sulaa kookosöljyä
VAIHE 1) Kuori, paloittele ja keitä bataattilohkot kypsiksi. Kaada valmiiden bataattien keitinvesi pois, jäähdytä ja soseuta sauvasekoittimella
VAIHE 2) Laita kaurahiutaleet tehosekoittimeen ja pyöräytä muutama kerta, jotta saat hiutaleista hienoa jauhoa
VAIHE 3) Sulata kylmäpuristettu kookosöljy vesihauteessa
VAIHE 4) Yhdistä ja sekoita kaikki kuivat aineet
VAIHE 5) Lisää bataattisoseen joukkoon sula kookosöljy ja vaahdota kananmuna erillisessä kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi
VAIHE 6) Yhdistä kuivat aineet ja bataatti-öljysose ja lopuksi lisää varovasti käännellen kananmunavaahto joukkoon. Lusikoi pieniin leivosvuokiin ja paista 200 asteessa noin 25–30 minuuttia, kunnes hammastikulla kokeillessa taikina ei enää tartu tikkuun.
KOOKOSKERMA:
1 prk kookoskermaa
1 tl vaniljajauhetta
loraus luomu hunajaa
VAIHE 1) Vatkaa jääkaappijähmeä kookoskerma vaahdoksi ja mausta vaniljalla ja luomu hunajalla. Tarkista maut mieleiseksi. Pursota valmiiden leivosten päälle.