2 tärkeää asiaa miehelle – ja miksi naistenkin on ne hyvä tietää

Jokainen mies etsii elämässään asioita, joita ei aina osata sanallistaa. Tietyt asiat ovat meihin koodattuna syvälle sisimpään. Osan huomaamme, osa jää huomaamatta. Miehellä on monta tärkeää asiaa, joihin kannattaa elämässään panostaa. Tämä on vain pieni raapaisu siihen mahdollisuuksien kenttään, mikä on olemassa. Syvempi tarkastelu löytyy kirjassani Elinvoimaisen miehen kirja. Nyt listan pariin.

Rehellisyys

”Mutta kun minä olen rehellinen, todella rehellinen. Minä tiskaan, minä siivoan ja kuuntelen kumppaniani äärimmäisen tarkasti, jotta tiedän miten toimia. Minä kerron tunteistanikin välillä, jopa kerron rakastavani häntä. Ja olen rehellinen näin tehdessäni.” Jep, hieno homma. Kerrotko myös sen, kuinka jäit katsomaan työtoveriasi hetken liian pitkään? Tai kerroitko sen, kuinka kassan nuoren neidon hymy sai sinut elävöitymään raskaan päivän jälkeen?

Tai kerrotko sen, kuinka haluaisit lähteä työstäsi toteuttamaan niitä unelmia, jotka on jäänyt nuorempana toteuttamatta? Kerrotko sen, kuinka haluaisit, että kumppanisi antautuisi täysin sinulle ja luottaisi näkemykseesi? Kerrotko todella sen, miltä sinusta tuntuu, kun kumppanisi neuvoo sinun ajaessa?

Me voimme olla mukavia tai me voimme olla rehellisiä. Hyvin todennäköistä on, että täysi rehellisyys saattaa näennäisesti satuttaa hetkellisesti meidän läheisiä, niinpä jätämme sen option käyttämättä. Rehellisyys ei tarkoita sitä, että lähtisit työporukan pikkujouluissa työtoverisi mukaan. Se ei myöskään tarkoita, että kassan nuoren neidon hymy veisi teidät yhteiseen seksikokemukseen. Eikä se välttämättä tarkoita myöskään sitä, että lopettaisit työsi toteuttaaksesi lapsenomaiselta tuntuvaa unelmaasi.

Ei, rehellisyys tarkoittaa sitä, että sanoitamme tuntemuksiamme, kuuntelemme niitä, kun kerromme niistä, ja sen jälkeen jätämme ne. Tai valitsemme ne tekemällä tietoisia uusia valintoja. Rehellisyys ei tukahduta, se ei hautaa eikä kasaa kuormaa liian kauan, kunnes se joskus räjähtää käsiin.

Rehellisyys poistaa tarpeen toimia, mikäli se tehdään tietoisten valintojen ja ymmärryksen kautta.

Miksi naisten on tämä hyvä ymmärtää

Koska jokainen mies kokee vetovoimaa vastakkaista energiaa kohtaan. Maskuliininen kokee vetoa feminiinisyyteen. On se sitten miestä tai naista kohtaan, riippuen omasta energiasta. Maailma toimii niin, vaikka yritämme sen monesti kieltää ja haudata. Me myös koemme tuntemuksia, joita emme kuitenkaan lähde toteuttamaan. Me koemme haluja, joita emme seuraa, vaikka niitä tunnemmekin. Emme voi paeta maailman kirjoittamia totuuksia, emme vaikka kuinka yrittäisimme elää mielen avulla elämäämme. Me olemme olentoja, joiden kokonaisuus on paljon muutakin kuin päämme sisällä oleva palanen.

Mikäli mies ei pysty olemaan kaikista (tarkoitan kaikista) asioista rehellinen, hän ei koe täydellistä rehellisyyttä sisällään. Tiedän sen, koska olen suurimman osan elämästäni piilotellut rehellisyyttäni, ja työni sekä elettyjen keskustelujen kautta huomaan, etten ole miehenä yksin. Me usein pelkäämme, että rehellisyytemme satuttaa, vieraannuttaa ja jopa poistaa ihmiset elämästämme. Niinpä teemme kompromisseja. Shit. Ei hyvä, mikäli haluamme elää elämää täysillä. Mikäli haluamme miellyttää vain muita, niin tämä koko kirjoitus on sinulle merkityksetön. En tuomitse sitäkään, jokainen tekee oman elämänsä.

Naisten on mielestäni hyvä ymmärtää miehen yritys olla rehellinen, myös niissä haastavissa asioissa. Vaikka en ole nainen niin uskallan väittää, että aika harva haluaa miehekseen mielistelijää, joka ei pysty elämään omaa elämäänsä rehellisesti. Ei edes silloin, kun rehellisyys hetken satuttaa tai aiheuttaa tunteita.

Ja selkeytyksen vuoksi, rehellisyys ei tarkoita tylyä, omahyväistä, alistavaa ja toisia halventavaa ilmaisua. Se on vanhan maailman jäänteitä miesten voimasta, joka perustuu pelkoon. Tämä on mielestäni harhakäsitys, joka tuo kuitenkin oman haasteensa olla rehellinen, koska se liitetään helposti mainittuihin piirteisiin.

Me voimme olla rehellisiä myös rakkaudellisesti, sydämestä käsin. Me voimme tuoda ilmi rehellisen ajatuksemme ilman miellyttämistä, ilman halveksimista, ainoastaan sen hetken totuutenamme. Tämän jälkeen voimme pitää tilaa ja rehellisyyttä, joka mahdollistaa keskustelun ilman tarvetta olla oikeassa. Ikuinen umpikuja, joka ei ole koskaan toiminut.

Mikäli nainen ymmärtää ja pystyy jopa tukemaan miehen yritystä olla rehellinen, ollaan menossa kohti evoluutiohyppyä, joka palvelee kumpaakin. Mikäli sinulla on kumppani, joka on rehellinen rakkaudellisesti, mahtavaa. Pidä tuosta ihmeestä hyvää huolta ja anna hänen olla rehellinen myös omalla rehellisyydelläsi. Mikäli ei vielä ole, toivottavasti pystyt antamaan tilan tuolle kasvulle ja kumppanille.

vuoret

Oma polku ja voima

Itsessään rehellisyys ei vielä vie juuri mihinkään. Se voi antaa suunnan ja mahdollisuuden, mutta tarvitaan jotain todella tärkeää. Mies tarvitsee oman polun, jota hän toteuttaa omalla voimallaan ja energiallaan. Meistä on tullut karjaeläimiä. Me olemme tulleet mahtavasta metsästäjä-keräilijä -linjastosta, jossa olemme olleet omavaraisia heimonjäseniä. Olemme tehneet asioita omalla voimallamme tuodaksemme jotain hyvää heimolle.

Koska me olemme jalostettuja ja pehmennettyjä metsästäjä-keräilijöitä, me olemme antaneet oman voimamme jollekin toiselle. Milloin olemme edelleen kiinni äidissämme tai isässämme tunteellisesti heidän tehdessään isot päätökset. Tai olemme siirtyneet suurempiin äitiin ja isiin, eli laitoksiin, instituutioihin ja muihin isompiin rakennelmiin, jotka huolehtivat meistä, jotta meidän ei itse tarvitse.

Rehellisyys mahdollistaa sen, että voimme tarkastella sitä, teemmekö elämässä niitä asioita, joita todella haluamme. Elämmekö todella omaa elämää, vai toteutammeko elämää, jonka joku toinen määrittää? Elänkö oman totuuden mukaan vai sen mukaan mitä minulle on sanottu. Jonkun rehellinen polku on palvella jonkun toisen visiota. Jonkun toisen rehellinen polku on olla täysin riippumaton työn puolesta. Jonkun toisen rehellisyys on jonkinlainen välimalli. Polku voi olla koti-isä, rokkitähti, kirjailija tai vaikka siivooja. Sillä ei ole mitään väliä, koska jokainen polku on täydellinen ja samanarvoinen. Se, teetkö miljoonia, ei tee sinusta yhtään parempaa ihmistä, kuin se ihminen, joka tienaa murto-osan miljoonasta.

Polun muoto ei ole merkityksellinen, mutta se on, oletko todella omalla polullasi. Rehellisyyden jälkeen on toiminnan aika. On aika tehdä ne muutokset tai korjaukset elämään. On aika pistää parisuhde palasiksi tai tehdä siitä entistä ehompi. Oman keskeneräisyyden rehellisen tarkastelun jälkeen emme jää voivottelemaan sitä kuinka paskoja tyyppejä me ollaan. Silloin toimitaan, ruvetaan kasaamaan ja rakentamaan. Yksikään talo ei ole rakentunut sillä, että ihmiset kerääntyvät valittamaan sitä, kuinka surkeita rakennustarpeet ovat. Jokainen talo, niin kuin jokainen muukin asia, rakentuu tasan yhdellä asialla. Toimilla. Kun tiedät oman rehellisen polkusi, on aika toimia ja ottaa oman elämän lapio käteen. Voi olla että tuskastelua ja suruakin on olemassa, mutta niiden jälkeen kääritään hihat ja ruvetaan hommiin. Perkule.

rennosti

Miksi naisten on tämä hyvä ymmärtää

Vanhan maailman malli on se, että nainen pyrkii hallitsemaan miestä. Mies on tossun alla, helposti kontrolloitava otus, jolla ei ole juuri omaa tahtoa. Tällöin nainen on hallitseva, tilannetta kontrolloiva olento. Tämä murtuu kun mies seuraa omaa totuuttaan. Tämä kuulostaa teoriassa loistavalta, mutta se myös tarkoittaa sitä, että nainen ei ole enää yksin ohjaksissa, mikä voi jopa pelottaa joitakin naisia.

Miehestä tuleekin itseään säätelevä soturi, joka pystyy hoitamaan oman osuutensa varsin hyvin. Koska monilla naisilla ei ole tämmöisestä kokemusta, sen tukeminen ei ole itsestäänselvyys. Se voi pelottaa ja ahdistaa, koska hallinta on ”menetetty”. Pelko on turhaa, sillä kyseessä ei ole kontrollin siirtyminen, vaan oman voiman valjastaminen, joka on täysin eri asia. Tullaan pisteeseen, jossa kumpaakaan ei tarvitse hallita, väheksyä tai pidätellä.

Tullaan paikkaan, jossa mies on vahva ja vahvan naisen tuella vielä vahvempi. Mikäli nainen pystyy luottamaan, päästämään irti ja tukemaan, hallitsemisen sijaan, hypätään koviin sfääreihin, jossa kaikki on mahdollista. Mikäli asioita ymmärretään, ei tarvitse mennä automaatiolla, jossa usein ohjaksissa on pelko. Pelko pyrkii hallitsemaan, pelko pyrkii pienentämään. Sen aika on ohi, on aika siirtyä tukemaan ja laajentumaan. Yhdessä se onnistuu kaikista parhaiten.

Lopulta tullaan siihen pisteeseen, missä kumpikaan ei tarvitse toista, vaan haluaa toisen valinnan kautta. Silloin tullaan jännään tilaan, jossa edelleen on haasteita ja tunteita, mutta täysin uudenlainen kyky mennä eri reittiä uusiin päämääriin. Kun mies ymmärtää oman voimansa, hän ymmärtää, että hän ei tarvitse naisensa rakkautta, koska hän itsessään on jo rakkaus. Silloin hän voi antaa oman lahjansa, rakkautensa ja intohimonsa tavalla, joka ylittää kaikki opitut kaavat. Rehellisyys, vahvuus, kyky kannatella sekä ohjata omaa elämää muuttuvat jokapäiväisiksi asioiksi, joista myös nainen pääsee nauttimaan kaikessa väriloistossaan.

Kuinka itse tulemme ihmissuhteisiin, kuinka itse teemme omaa työskentelyä ja kehittymistä, vaikuttavat siihen mitä energiaa annamme myös toiselle (toisille) osapuolille. Nyt on aika valita millaista elämää haluamme lähteä luomaan. Nyt on aika valita ihminen rinnalle, joka tukee matkaamme ja jolle haluamme lahjoittaa suurimman lahjamme, vahvan kaiken lävistävän rakkauden, joka tulee täyttämään jokaisen solun vastaanottajan kehosta. Ole vahva, hengitä ja anna kaikkesi. Ei siksi että sinun pitää, vaan siksi koska voit.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image