Uupuneena huomasin, että elämässäni ei ollut enää tilaa minulle

Kun neljä vuotta sitten havahduin uupumukseeni, huomasin samalla, että elämäni tuntui olevan totaalisen tukossa.

Vuosien varrella kuorma oli vähitellen hiipinyt nurkan takaa iholleni. Koti oli tulvillaan tavaraa, kalenteri täynnä ohjelmaa, muiden ihmisten pyynnöt ja toiveet tunkivat puhelimen ja sähköpostin kautta suoraan stressaantuneeseen mieleeni ilman minkäänlaisia rajoja.

Kaikki oli niin lähellä, että minun oli vaikea hengittää. En enää erottanut, mikä oli minua, mikä oli muita.

Kun ulkopuolelta kaikki kaatuu syliin, oma sydämen ääni vaimenee. Rajat itsen ja ulkomaailman välillä hämärtyvät. Yhteys sisimpään katoaa kiireen ja arkisten ajatusten alle.

Aika ajoin onkin hyvä pysähtyä kysymään itseltään muutama kysymys ja selvittää, onko elämässäsi tilaa sinulle.

tilaa tunteille

1) Onko elämässäsi tilaa tunteillesi? Onko arjessasi aika, paikka ja kanava tunteiden ilmaisuun ja rakentavaan käsittelyyn? Onko sinulla ihmistä, jonka seurassa sinulla on lupa purkaa sisältäsi mitä haluat – ja oletko sellainen ihminen edes itse itsellesi? Onko sinulla lupa ja oikeus tunteisiisi, itseltäsi ja muilta?

2) Onko elämässäsi tilaa tarpeillesi? Onko arjessasi sopivassa suhteessa tilaa liikunnalle ja levolle – tai edes toiselle? Ehditkö toipua ja palautua työn, lastenhoidon, harrastusten ja kotitöiden tuomista rasituksista? Saatko olla riittävästi yksin, kun sitä kaipaat, tai hyvässä seurassa, kun olet ystävää vailla?

3) Onko elämässäsi tilaa tärkeimmille toiveillesi? Onko sinulla aikaa ja rauhaa kuunnella sydäntäsi? Tiedätkö, mitä aidosti ja oikeasti elämältä kaipaat? Vai ovatko salaiset haaveesi niin salaisia, että ne ovat jääneet sinulta itseltäsikin piiloon?

Tilan ottaminen voi alkaa tapahtua pikku hiljaa – voit aloittaa siitä, että silloin tällöin sanot ei jollekin tekemiselle tai ulkoa tulevalle vaatimukselle, ja varaat pienen hetken ainoastaan itseäsi varten.

Kysymysten kysyminen ei aina ole helppoa eivätkä vastaukset välttämättä nouse esiin heti, mutta rehellisyys itseään kohtaan on lopulta suunnattoman vapauttavaa. Se antaa mahdollisuuden ottaa ensimmäiset askeleet kohti sydämen ohjaamaa elämää. Joko sinä olet lähtenyt liikkeelle?

Kirjoitus löytyy Katri Syvärisen menestyskirjasta Löydä elämän taika – Sisäinen matka suorittamisesta iloon. Kirja on nyt saatavilla äänikirjana useimmista äänikirjapalveluista! Tutustu myös Löydä elämän taika -tehtäväkirjaan.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image