Ratkaisevan askeleen ottaminen uuteen ei ole mahdollista ilman kokemusta hyväksytyksi tulemisesta

arto_artikkeli

Kuinka tavoitetaan työlle arvokas tarkoitus? Miten siirrytään latteuksista avaraan ja äärettömään? Tarvitsemme sytykkeitä, jotka lisäävät elämän paloa ja kuljettavat kohti upeuksia.

Täydellisen työn ja työyhteisön piirteet kiteytyvät neljään seikkaan.

1. Osaamattomuudesta erinomaisuuteen ja pystyvyyteen

Mahdollisuutemme luoda uutta ja innostavaa ovat nykyaikana paremmat kuin koskaan aikaisemmin ihmiskunnan historiassa. Aito edistys edellyttää jokaisessa meissä olevien erinomaisuuksien käyttöön ottamista. Erinomaisuudet pääsevät esiin ilmapiirissä, jossa voi kokea, että kaikki suunnat ovat mahdollisia seuraaville askelille.

Uutta ei synny ilman vieraalle maaperälle astumista. Innovaatiot viihtyvät paikoissa, joissa tutut ajattelumallit tulevat kiusallisesti haastetuiksi. Omaan osaamiseen uskominen lisää mahdollisuuksia ylittää oma rajoittuneisuus.

Erinomaisuuksien varaan rakentuva työyhteisö antaa jokaiselle yhteisön jäsenelle mahdollisuuden saada tunnustusta omasta osaamisesta ja pystyvyydestä. Se auttaa kokemaan onnistumisen iloa, löytämään uusia näkökulmia ja saamaan merkitystä työhön.

2. Syrjässä olosta liittymiseen ja kuulumiseen

Minua ja maailmaa eteenpäin vievää aitoa edistystä syntyy erilaisten näkemysten yhteensovittamisesta. Jotta saatavilla olisi erilaisia näkemyksiä, tarvitaan joukko eri tavoin ajattelevia ihmisiä. Erilaisia näkemyksiä yhteen sovitettaessa ollaan uuden äärellä.

Ratkaisevan askeleen ottaminen uuteen ei kuitenkaan ole mahdollista ilman kokemusta hyväksytyksi tulemisesta. Uuteen astumista estää pelko syrjään sysäämisestä. Pelon voittaminen edellyttää turvallisuutta.

Turvallisuus syntyy yhteisössä, jossa koetaan, että juuri minun näkemyksilläni on merkitystä. Minua kuunnellaan ja minut otetaan todesta. Osallisuuden kokeminen antaa voimaa ja luottamusta. Syntyy rohkeaa ajattelua, jossa on uudistavaa ja maailmaa muuttavaa voimaa.

3. Omahyväisyydestä itsensä ylittämiseen

Mikä tekee työstä tekemisen arvoista? Se, että voi kokea, että oma työ muuttaa maailmaa. Työn kautta liitytään merkitykselliseen ja itseä suurempaan kokonaisuuteen. Tuotteessa tai palvelussa onnistutaan yhdistämään oma etu ja yhteinen hyvä. Muodostuu jaettua arvoa, joka on vastaansanomattoman vakuuttavaa. Tavoitetaan arvokasta tarkoitusta tekemiselle.

Hienous on siinä, että niin tuotteen valmistaja, myyjä kuin käyttäjäkin voi kokea olevansa ratkaisija ongelmien pahentamisen sijasta. Ratkaisijana oleminen on mahdollista sellaisessa tuotteessa tai palvelussa, jossa paiskaavat kättä useat hyötynäkökulmat kuten

  • hyöty yrityksen työntekijälle,
  • hyöty yrityksen omistajille,
  • hyöty tuotteen tai palvelun käyttäjälle,
  • hyöty yhteiskunnalle, sekä
  • hyöty koko ihmiskunnan yhteiselle tulevaisuudelle.

4. Latteuksista mielen ylevöitymiseen ja haltioitumiseen

Elämän merkityssisällöt tuppaavat typistymään ympäristössä, jossa ihmisen arvoa mitataan suorituksina. Ihmisyys kaventuu jos kilpailemme toisemme voimattomiksi. Häviäjäksi kerta toisen jälkeen jääminen voimistaa mitättömyyden kokemuksia. Mitättömyys on ihmisen pahin vihollinen, sillä se synnyttää ihmisjätettä.

Mitä jos tehtävänämme työyhteisössä olisi kannatella toinen toistemme luovuutta, innostuneisuutta ja elämänpaloa. Vaalisimme periksiantamattomasti olosuhteita, joissa ei ole läsnä tukahduttavia tekijöitä vaan erilaisten ihmisten välisen arvostuksen ansiosta vapautuvaa iloa. Yhä useampi onnistuisi ylittämään itsensä yhä useammin. Kaikki voittaisivat.

kuumat lahteet avarra

Mielen ylevöityminen ja haltioituminen ei ole mahdotonta suomalaisella työpaikalla? Erilaisuuden rikastavasta voimasta inspiroituminen auttaa löytämään omaan työhön merkitysnäköaloja, jotka ehkäisevät tarkoituksettomuuden kokemuksia. Työyhteisö, jossa jokaisen on mahdollista kokea olevansa ainutlaatuinen ja arvokas ihminen, menestyy kaikilla osa-alueilla. Tuottavuuskeskustelu ei typisty minuuttien mittaamiseen.

Jotta tämä voisi olla totta, olemme ryhtyneet yhteisvoimin työpaikkojen meininkiä muuttamaan. Ratkomme yritysmaailman haasteita kokonaisvaltaisesti pölyttyneitä käsityksiä tuulettamalla uuden ajan Avarra® -valmennusten voimalla.

www.avarra.fi
www.facebook.com/avarraconsulting

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image