Tuntuuko siltä, että elämä potkii päähän? – 6 vinkkiä, joilla pääset takaisin jaloillesi

Tuntuuko siltä, että maailma on jatkuvasti sinua vastaan? Elämä potkii päähän eikä mikään onnistu, vaikka kuinka yrität?

On helppo alistua ajattelemaan, ettei vallitsevalle tilanteelle voi mitään. Mutta jos olet valmis tekemään hieman ajatustyötä, voit heittää hyvästit olosuhteiden uhrina kärsimiselle ja ottaa ohjat omiin käsiisi. Tässä poimintoja edesmenneen Dr. Wayne Dyerin vinkeistä:

1. Ilo on luonnollinen tilasi

Olemme kiireisessä arjessa tottuneet siihen, että paha olo, levottomuus, stressi ja jopa masennus koetaan normaaliksi tilaksemme ja satunnaiset ilon hetket ovat poikkeuksia, vaikka asian pitäisi olla päinvastoin.

Muistuta itseäsi aika-ajoin, että sinä valitset, mikä on luonnollinen tilasi. Ilon kuljettamana tavoitteesi ovat saavutettavissa.

2. Ajatuksesi hankaloittavat elämääsi – eivät olosuhteet

Ajatukset, kuten ”en voi”, ”en osaa”, ”pelkään” tai ”on liian myöhäistä” aktivoivat kehossasi stressireaktion. Tunnista, kun nämä ajatukset uhkaavat ottaa vallan, ja ajattele toisin – olosi helpottuu. Tekemällä tietoisen päätöksen olla murehtimatta, pääset polulle kohti uuden luomista ja iloa.

Kysy itseltäsi: Onko nyt hyvä olla? Jos vastaus on kieltävä, toista mielessäsi ”Haluan tuntea oloni hyväksi” ja sitten ”Aion tuntea oloni hyväksi”. Huomioi ajatuksesi, ja kuinka usein ajattelet stressaavia tai masentavia ajatuksia. Käännä ajatuksesi mielessäsi kohti hyvää, ja vähä vähältä lannistavat ajatukset vähenevät kannustavien ajatusten vallatessa tilaa.

3. Hiljaisuudessa ja meditaatiossa piilee tie onneen

Mikään ei helpota stressiä, masennusta ja levottomuutta kuten hiljaisuus ja meditaatio. Niiden avulla löydät yhteyden itseesi ja rauhaan.

”Löydämme meditoimalla ajatustemme rivien väleistä rauhallisen, stressittömän ja terveellisen elämän avaimet.” – Dr. Wayne Dyer

4. Ota oppia lasten vilpittömästä ilosta

Lapset eivät ole voineet itse tehdä mitään ilonsa eteen, mutta he silti rakastavat kaikkia ja ilahtuvat mitä pienimmistä asioista. He eivät osaa vastustaa iloa takertumalla ankeuteen aikuisen tavoin – ota oppia: Et tarvitse erityistä syytä olla onnellinen, pelkkä halu riittää.

5. Valitse rakkaus

Kun vaihtoehtoina on olla oikeassa tai olla ystävällinen, valitse ystävällisyys. Näin estät lannistavien tunteiden hyökkäyksen tilanteeseen.

Kun huomaat houkuttuvasi ajatuksista olla ensimmäinen, nopein, etuoikeutettu tai oikeassa, sivuuta houkutukset ajatellen, että siellä se egosi vaan yrittää kutsua stressiä luoksesi.

6. Ole kiitollinen

Arvosta kaikkea sitä, mitä olet, näet ja mitä sinulla jo on. Kiitollisuus pysäyttää sellaisen sisäisen puheen, joka yrittää viedä sinut kauemmaksi ilosta ja rauhasta. Kiitollinen ihminen vetää puoleensa lisää asioita, joista olla kiitollinen.

Lähde: Healyourlife.com


Kurkkaa stressinhallintakortit verkkopuodistamme:

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image