Kun rauhoitut kuuntelemaan sydäntäsi, lakkaat ajelehtimasta ja löydät oman paikkasi

Kevääseen herännyt luonto ja kasvava lämpö houkuttelevat pihalle. Kaiken sisällä istumisen ja globaalin kriisin keskellä on hyvä muistuttaa itseään perusasioita; missä on maa ja missä taivas ja mihin minä sijoitun niiden välillä.

Ulkona on helpompi muistaa maaperän tiiviys ja se ystävällinen kannattelu, jota painovoima meille jatkuvasti tarjoaa; se pitää meidän paikallaan kaiken turbulenssin keskellä. Ulkona on myös helpompi muistaa elämän laajuus; kuinka äärettömän korkealle taivas kurottuu.

Maadoittuminen on tärkeä taito. Se tarkoittaa itsensä rauhoittamista siihen paikkaan, missä on. Silloin ei tarvitse etsiä omaa paikkaansa, vaan voi havaita olevansa juuri tässä. Maadoittuminen tarkoittaa painovoiman tunnistamista – mutta samalla myös sen huomaamista, että painovoiman lisäksi meihin vaikuttaa jatkuvasti myös sen vastavoima, toinen yhtä suuri voima, joka vetää ylöspäin, pidentää selkää ja nostaa päätä. Näiden kahden voiman avustuksella meistä jokainen kuljettaa sydäntään tässä maailmassa.

Maadoittumisesta voi saada sellaisen mielikuvan, että kannattaisi kiinnittyä maaperään. Todellisuudessa kannattaa kuitenkin kiinnittyä omaan sydämeensä, mutta antaa maan ja taivaan voimien auttaa siinä.

~ ~ ~ ~

Omaan sydämeensä juurtuneen ihmisen on helppo totella sisäistä viisauttaan. Se on itse asiassa vapautta, sillä silloin ihminen on vapaa muiden mielipiteistä ja muiden ihmisten tottelemisesta.

Ilman omaan sydämeen maadoittumista eli sisäistä auktoriteettia ihminen ajelehtii paikasta toiseen vailla suuntaa ja sisäistä tienviittaa. Silloin hän ei voi olla todella onnellinen.

Sydämeen juurtuminen auttaa kuulemaan päätöksentekotilanteissa sisäisen viisauden ja tekemään viisaita valintoja. (Myös valitsematta jättäminen on valinta, mutta silloin luovut omasta voimastasi ja jätät vastuun hyvinvoinnistasi muille. Jos et tee päätöksiä omasta elämästäsi, ajelehdit.)

Omaan sydämeen sitoutuminen on onnellisuuden edellytys. Joogamestari Yogi Bhajan sanoi, ettei sitoutuminen aloita mitään vaan sitoutuminen itsessään on loppu. Sitoutuminen tarkoittaa, että tekosyyt katoavat. Tai kuten oma henkinen opettajani Shiv Charan Singh sanoo: ”Onnellisuuden hinta on valittamisen lopettaminen.”

Ihmisyyden polulla meistä jokainen tekee matkaa kohti omaa sydäntään. Heräilevä luonto, metsän juurakkoisuus, mullantuoksu ja vahvat puunrungot tekevät maan energian muistamisesta helpompaa. Muista katsoa myös taivaalle ja tunne senkin energia.

Taivaan ja maan välissä, hengitä omaan sydämeesi, anna sen avautua tuntemaan, sydänjuuria myöten.

~ ~ ~ ~

Noora kirjoittaa samoista aiheista ja elämän oppilaan polusta ajankohtaisessa kirjassaan Selviytymisopas elämän kriiseihin. Jos olet kiinnostunut lukemaan enemmän kriisien merkityksellisyydestä, voit hankkia kirjan Hidasta Elämää –puodista.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image