Tämä on todellinen unipuuro, joka alkaa tuottaa kehossa melatoniinia – Katso helppo ohje

Jos olet kaivannut nukuttavan iltapalan reseptiä, se on tässä. Tämä iltapuuro on paitsi lämmittävä ja helposti sulava, siinä on aineksia jotka alkavat ramaisemaan.

Niiden sisältämä tryptofaani muuttuu elimistössäsi vaiheittain melatoniiniksi, joka tunnetaan myös unihormonina. Nukahtamisvaikeuksien takana voi toisinaan olla melatoniinivaje, joten tällä herkulla voit vaikuttaa asiaan.

Unipuuro (1 annos):

  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl maitoa (tai vettä)
  • ½–1 banaani tai 1–2 kuivattua viikunaa
  • hunajaa
  • ripaus suolaa

Kuumenna maito tai vesi kiehumispisteeseen, lisää kaurahiutaleet ja alenna lämpöä. Anna puuron hautua 5–15 minuuttia ja lisää suola. Anna puuron jäähtyä hetki, lisää hunajaa tee- tai ruokalusikallinen makusi mukaan, ja pilko puuron päälle viikunaa tai banaanisiivuja.

Myös mm. cashewpähkinät ja kurpitsansiemenet ovat erinomaisia tryptofaanin lähteitä, joten pieni määrä niitä antaa puurolle buustia. Mikäli olet liottanut niitä päivän aikana ja käytät niitä kohtuullisesti, pidät iltapalan vähäproteiinisena ja helposti sulavana.

Nauti puuro jo alkuillasta, sillä elimistösi tarvitsee aikaa ennenkuin ruoka alkaa ramaisemaan. Tryptofaani muuttuu nimittäin ensin 5-HTP:ksi, joka muuttuu serotoniiniksi, ja se muuttuu lopulta melatoniiniksi. Saatat myös huomata pienen virkistymisen ennen nuupahtamista – huoli pois, se on vain serotoniinin vaikutusta, ja menee pian ohi.

Oatmeal with banana, honey and cinnamon. Breakfast on a blue background

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image