10 askelta vahvaan minäkuvaan

Hyvä minäkuva edellyttää tietoisuutta omasta itsestä ja sitä, että havainnoimme suhtautumistamme, tunteitamme ja eri puoliamme. Kun olemme totuudellisia itsellemme ja teemme sitä, minkä tiedämme oikeaksi, minäkuvamme vahvistuu automaattisesti.

Minäkuvaan liittyvä oma voima on sitä, että seisomme sen takana, mihin uskomme, riippumatta siitä, mitä toiset uskovat ja sanovat. Jos elämme omassa voimassamme, elämämme on vahvasti omissa käsissämme ilman, että uuvumme yrittäessämme täyttää toisten odotuksia. Vahvasta omasta voimasta riittää paljon jaettavaa myös läheisillemme ja muille ihmisille.

Hyvä minäkuva sisältää arvokkuuden, joka on sitä, että toimimme itsekunnioituksesta ja toisten ihmisten kunnioituksesta käsin. Minäkuvan tärkeä osa on oman arvon tunteminen ja tilan antaminen muille ihmisille heidän arvonsa osoittamiseksi.

Minäkuvamme määrää sen, mitä tapahtuu. Jos olemme minäkuvamme mukaan uhreja, elämämme tulee hahmottumaan sellaiseksi. Vedämme puoleemme tapahtumia, jotka vahvistavat sitä, mitä uskomme. Muuttamalla omaa näkemystämme itsestämme, on todennäköistä, että myös muiden ihmisten suhtautumistapa muuttuu. Kyse on siitä, minkä kuvan lähetämme ulospäin, kun tapaamme ihmisiä.

Minäkuvaamme vaikuttaa se, mitä ajattelemme itsestämme ja millainen on elämäntilanteemme. Jos elämme paineessa tai olemme rentoutuneita, lähetämme ulospäin hyvin erilaista tunnetta. Jos olemme pitkään jännittyneitä, saatamme alkaa kadottamaan yhteyttä omaan itseemme. Silloin on parasta asettaa etusijalle se, mikä kohottaa omaa energiatasoa ja palauttaa tasapainon. Ilmaise rohkeasti itseäsi ja puhu sydämestä. Kunnolla nukkuminen, liikkuminen, hiljentyminen, nauttiminen iloisten ihmisten seurasta ja muut mahdolliset keinot vahvistavat omaa voimaamme ja sitä kautta minäkuvaamme.

Minäkuvamme määrää sen, mihin uskomme pystyvämme, mitä valitsemme tehdäksemme ja minkä arvoisena itseämme pidämme. Mitä enemmän minäkuvamme on sopusoinnussa sen kanssa, kuka todellisuudessa olemme, sitä suurempi mahdollisuus meillä on saada haluamamme elämä. Hyvä minäkuva antaa meille suuremman uskon itseemme ja sen avulla on mahdollista panna enemmän voimaa sen taakse, mitä haluamme saada aikaan.

10 askelta vahvaan minäkuvaan:

  • Hyväksyn itseni aivan kokonaan
  • Annan itselleni arvoa ja arvostan itseäni
  • Huolehdin ja pidän huolta itsestäni
  • Laitan terveet rajat itseni ja muiden välille
  • Olen sitä mieltä, että minulla on aina mahdollisuus valita
  • Käytän sitä valitakseni reaktioni ja asenteeni siihen, mitä tapahtuu
  • Pidän huolen siitä, että teen hyviä ja hauskoja asioita
  • Välitän muista ja pidän aktiivisesti huolta siitä, että lähimmäisteni asiat ovat hyvin.
  • Voin ottaa vastaan ystävällisyyttä, lahjoja ja nauttia siitä
  • Jaan iloa ja elämän lahjoja muiden kanssa

Lähde: Ehdin, Sanna. Enemmän energiaa. Kohti rikasta, onnellista ja terveellistä elämää. 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image