Shhh! – Hengittely hiljaa kumppanin sylissä tuo syvemmän rakkauden tunteen kuin sanat

Hiljaisuus. Kuulostaako se sinusta inspiroivalta vai tylsältä?

Mieli pitää hiljaisuutta uhkana, sillä hiljaisuus vie siltä kontrollin. Niin kauan kun puhe valtaa mielen – ja arjen, on egolla valtaa. Siksi mieli pitää hiljaisuutta tylsänä.

Hiljaisuus ohjaa meidät sydämen tasolle eli läsnäoloon, jossa sanat eivät merkitse mitään. Syvintä itseään voi ilmaista sydämen tasolta esimerkiksi katseen, hymyn tai halauksen kautta.

Elämä ei ole puhetta.

Mieli keskittyy sanoittamaan kokemustamme jatkuvasti sekä muistuttelee myös menneistä ja mahdollisista tulevista kokemuksista. Tästä kaikesta tulee niin paljon mielen sisäistä puhetta, että välillä olemme aivan uupuneita sen keskellä! Siksi hiljaisuus on upea mahdollisuus rentouttaa itsensä mielen tasolta ja palata sisäiseen rauhaan.

Hiljaisuus on jotakin, jota me kaikki todella kaipaamme, sillä hiljaisuuden kautta koemme läsnäoloa, elämän todellista onnea. Mielen taso ei voi koskaan tarjota meille todellista tasapainoa, vaikka mieli kovasti yrittääkin ”laittaa kaikki asiat järjestykseen”, jotta voisimme kokea onnellisuutta.

Suhteenne ei ole keskustelua.

Parisuhteessa haetaan sanoista helposti liian paljon sisältöä suhteeseen. Toki sanojen kautta voi välittää ihania tunteita ja tärkeitä viestejä, mutta niihin voi myös eksyä. Sanojen kautta usein yhteyttä mielen tasolla. Hiljaisuus taas puhuttelee sydäntä, läsnäoloa, sisäistä rauhaa. Aito yhteys kumppaniisi ei ole mielen tasolla, vaan sydämessä. Siksi keskustelu ei tuo yhtä syvää rakkauden tunnetta kuin vaikkapa hengittely toisen sylissä.

Oletko huomannut, miten hankalalta saattaa tuntua löytää yhteys toiseen riidan keskellä, kun kumpikin koettaa kiihtyneesti selittää, mitä tarkoittaa? Oletko kokenut, miten erimielisyys toisinaan sulaa pois, kun riidan keskellä yhtäkkiä halaattekin?

HARJOITUS: HILJAISUUDEN TAIKA

Sopikaa joko spontaanisti tai etukäteen hiljaisista, keskenään vietetyistä hetkistä. Koettakaa kokea hiljaisuuden tuoma rauha näissä hetkissä. Voitte esimerkiksi sopia, että saunotte hiljaisuuden vallitessa, ajatte jonkin automatkan hiljaisuudessa tai teette metsäretken puhumatta sanaakaan. Toiselle voi myös ehdotta vaikkapa tekstiviestillä, että olisi ihanaa olla hiljaisuudessa, kun palataan töistä kotiin.

Voitte kommunikoida halutessanne katseen tai kosketuksen avulla, mutta antakaa tilaa myös tyhjyydelle. Voitte myös rakastella hiljaisuudessa. Nauraminen yhdessä on ihanaa, mutta älkää paetko hiljaisuuden esiin tuomaa ujoutta siihen. Hiljaisuus on hyvä tapa tehdä muutoksia rutiineihin, kuten ”Puhumme aina saunassa”. Voi tehdä todella hyvää rikkoa rutiinit asioiden ympäriltä, pieni muutos voi avata uusia näkökulmia.


Harjoitus on lainattu Mitran ihanasta kirjasta Seksi ja läsnäolo – opas rentoon läsnäoloon. Tilaa omasi TÄSTÄ. <3
Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image