Deepak Chopran oppipoika

SAMPO_BLOGI
Sampo ManninenTaisi olla vuosi 2005 ja takana oli liki parikymmentä vuotta tiukkaa vääntöä liike-elämässä ja sen myötä myös oman elämän syövereissä. Moneen kertaan uusien bisnesten kuolemanlaaksoissa henkitoreissa rannalle raahautuneena, aloin lopultakin kysymään itseltäni kaiken tarkoitusta. Kaikki se, mitä kuvittelin elämän olevan, vaikutti jotenkin ulkopuoliselta, etäiseltä, sellaiselta että se ei ole minua varten. Kasvavan yrityksen vaikeudet imivät mehut niin töissä kuin kotonakin. Tilanne tuntui umpikujalta. Mitä minä en ollut ymmärtänyt? Mikä meni ohi hahmotuskykyni?

Välähdyksiä

Sampo ManninenOnneksi olin kuitenkin ymmärtänyt esittää kysymyksiä. Sellaisia avoimia kysymyksiä, joihin en edes osannut odottaa vastauksia. Mitä on onnellisuus? Mikä on elämän tarkoitus? Kuka minä oikein olen? Vähitellen vastauksia alkoi putoilemaan, eri muodoissaan, tilanteissa, joissa en niitä osannut odottaa. Tämä kuulostaa kliseiseltä ja onkin sitä. Oli miten oli, sain kokea ensimmäisiä energiakokemuksiani, ensimmäisiä väläyksiäni tietoisuuden uusista tasoista, ensimmäisiä oivalluksiani mieltä suuremmista asioista, joista minulla ei todellakaan ollut hajuakaan. Minulle raotettiin sellaista porttia, jota olin ilmeisesti kysymyksilläni koputellut tietoisen mieleni ollessa vielä täysin kahvilla.

Vaimolta salaa

Sampo ManninenPäätin perehtyä kokemiini asioihin ja kun olin kerran ns. normaali, yhteiskunnan hyväksymä ja perheellinen työhullu yrittäjä, lähdin ensimmäiselle reiki kurssilleni vaimoltani salaa. Ettei vain kukaan luule että olen jotenkin hurahtanut. Siitä matka jatkui varovaisesti uusien koulutusten muodossa ja pian myös kirjallisuutta ahmien. Olin astunut polulle, jolta ei ollut paluuta. Sellaiselle elämän kannalta oikeasti oleelliselle polulle, joka alkoi vähitellen näkyä jo kotonakin.

Deepak iskeytyy ohimolle

Deepak Chopra-snadiDeepak Chopran kirjallisuus osui silmiini ja resonoi suoraan ytimeeni. Luin hänen kirjojaan, kuuntelin hänen kirjojaan eri teemoja sulatellen ja esimerkiksi nurmikkoa leikatessa, uppouduin tarinoihin ja oivalluksiin, jotka löysivät minussa otollisen maaperän. Olin ilmeisesti sopiva kasvualusta tieteellis-mystiselle ja kvanttifyysis-henkiselle maailmankatsomuksen tarkastelulle. Meditaatioineen kaikkineen. En edes muista mikä oli ensimmäinen hänen kirjoistaan mutta ne tuntuivat johtavan minua suoraan vaiheesta toiseen, missä järjestyksessä niitä sitten luinkin. Ne tekivät sen sopivasti kyseenalaistaen, ilman absoluuttista dogmia ja sehän sopi minulle.

Wisdom of Healing

david3-snJo tuolloin Google kertoi että Chopra Center järjestää Englannissa kurssin, joka avaa ymmärrystä mielen ja tunteiden merkitykseen hyvinvoinnille. Sinne siis, ilman minkäänlaista terveydenhuollon koulutusta, oivaltamaan ensimmäisiä isoja asioita Chopralaisesta hyvinvointikäsityksestä. Deepakin yhtiökumppanin, nyt jo edesmenneen huippulääkäri ja mystikko David Simonin lause on jäänyt lähtemättömänä mieleeni: “95% kaikista ihmisen sairauksista juontaa juurensa mieleen.” Voiko tämä olla totta? Ja jos on, miksi emme toimi tuon seikan mukaisesti ja keskity mielemme hoitamiseen ja tunnemaisemamme puhdistamiseen? Tästä hetkestä alkoi päivittäinen meditointini.

Lisää syvyyttä meditointiin

Mediaatiokuva-tekstein-SuomiTuolla hetkellä halusin oppia lisää, halusin ymmärtää enemmän. Niinpä lähdin tekemään matkaani kohti syvempää viisautta ja kaikesta työkiireestä huolimatta matkasin jenkkeihin Chopra Centerin syventävälle kurssille. Häntäluu tulehtuneena ja oikeasti rasittavan matkan jälkeen pääsin perille kurssipaikkaamme ja ihmettelin että mitä ihmettä minä teen täällä? Miksi minä olen täällä? Olin todellakin pelkkänä kysymysmerkkinä. Ensimmäisen kurssipäivän aamuna oli edessä ensimmäinen yhteinen meditaatiomme, jossa me kaikki 250 kurssilaista laskeuduimme ajatustemme ohi tuohon meditaation rauhaan. Tuolla hetkellä ymmärsin tulleeni kotiin. Meditaation kotiin.

Deepakin ymmärryksestä ammentaen

Sampo And Davidji-snadiTuolla viikolla Deepak antoi meille valtaisan annoksen omaksuttavaa niin terveyteen, meditaatioon kuin tietoisuuskäsitykseemme liittyen. Deepak oli sysännyt minut aikoinaan liikkeelle ja jaksoi tehdä sen edelleen. Deepakin kokonaisvaltainen ymmärrys oli minulle syy jatkaa meditaatio-ohjaajakoulutukseen asti. Kaikki Chopra Centerin kouluttajat olivat kukin olleet omalla tavallaan merkittäviä ja tuo monitahoinen kokonaisuus on avautunut täydellisemmin vasta paljon tuon kurssin päättymisen jälkeen. Minulle opettajakurssi oli se tarpeellinen rohkaisu kertoa kokemistani hyödyistä muillekin. Kun otin vastaan diplomini, oli selvää, että oli aika tulla ulos henkisestä kaapistani. Vasta vuosia, vuosia sen jälkeen kun olin ensimmäisen kerran kysynyt itseltäni sen oleellisen kysymyksen: Kuka minä olen?

Deepak tänään

IMG_7846Noin viisi vuotta tuon “ajanlaskun uuden alun” jälkeen, kysynkin itseltäni että mitä Deepak merkitsee minulle tänään? Vaikka en itselleni guruja kaipaakaan, huomaan edelleen löytäväni kunnioitusta sitä huimaa kvanttifysiikan, tietoisuuden ja henkisyyden ymmärrystä kohtaan, jota hän edelleen ja yhä syvemmin meille jakaa. Kymmenet miljoonat ihmiset ovat saaneet elämäänsä jotain uutta hänen kauttaan ja koko tietoisuuden tutkimus on noussut pykälää ylemmälle tasolle juuri hänen ansiostaan. Deepak, tämä usein kiisteltykin mystikko ja tiedemies, rikkoo rajoja yhdistäen hyvin vanhaa viisautta vasta kajastamassa olevaan, uuteen maailmankaikkeuden energeettiseen ymmärrykseen. Tällainen tietoisuutta nostava ja ymmärrystä laajentava toiminta ansaitsee edelleen arvostukseni.

Deepak tulee Suomeen kesäkuussa!

dr-deepak-chopra_sn Deepak avaa tietoisuuden merkitystä hyvinvoinnille Kulttuuritalolla pidettävässä luentotilaisuudessa 11.6.2015.  Tuo tilaisuus tarjoaa meille kaikille loistavan mahdollisuuden kurkistaa uuteen hyvinvoinnin paradigmaan ja miettiä omaa rooliamme hyvinvointimme luomisessa ja ylläpidossa. Tietoisuuden merkityksen ymmärtäminen on se suurin mahdollinen sote-uudistus, mitä kuvitella saattaa.

On suuri ilo ja kunnia olla toivottamassa hänet tervetulleeksi Suomeen ja tuohon tilaisuuteen. Teen sen kiitollisuudella kaikesta siitä mitä olen matkallani saanut kokea.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image