Yhdessä eteenpäin

Ihmisten voima

Meistä ihmisistä on vaikka ja mihin. Oletko milloin viimeksi miettinyt sitä, kuinka pitkälle olemme tulleet lajina. Olemme oppineet käyttämään tulta, keskittämään energiaamme ja voimaamme, välillä luovasti ja kehittäen, välillä tuhoten ja hajottaen. Molemmissa kuitenkin piilee suunnaton voima takana, joko yksittäisenä ihmisenä, tai yhteisöllisenä osana. Väkiluvun maanpäällä ollessa korkeampi, kuin koskaan, lienee tärkeämpää kuin koskaan myös ruveta ymmärtämään ihmisiä, sekä itsemme, että toisten näkökulmasta. Meistä on vaikka ja mihin, mutta mihin?

Yhteisö

Heräämme aamun ensimmäiseen sarastukseen. Aurinko tekee tuloaan horisontista. On uuden seikkailun ja kokemisen päivä. Laitamme kirveet ja seipäät valmiiksi, valmistaudumme hankkimaan ravintoa koko yhteisölle. Minun tai sinun käsitettä ei ole, on vain meidän yhteinen missio. Päivän saalistuksen aika luolamies aikakaudessa. Naiset jäävät hoitamaan leiriä ja lapsia, miehet tekevät parhaansa tuodakseen ravintoa jaettavaksi. Yhteisö, joka toimii yhdessä, saalistaen, keräten ja poimien hyväksi opitut asiat. Yhteisö toimii huomattavasti paremmin, kuin yksinäinen susi. Kaikki tietävät sen ja kunnioittavat sitä tosiasiaa. Suurempi todennäköisyys päästä syömään, on mitä useampi metsästäjä on liikkeellä. Yhdestä kalaapajasta tai mammutti kaadosta riittää kyllä kaikille. Yhdessä joukkueena toimien, toisia tukien, kaikki jaetaan.

Tämä periaate toimii luonnossa edelleen lauma eläimille, joita me ihmisetkin ollaan, laumaeläjiä.


Erillisyys

Heräämme herätyskelloon, kiroamme naapurin mummoa olemassaolostaan. Kadulla vastaantulija näyttää siltä, niin kuin molemmat olisivat valmistautumassa kehässä nyrkkeilyotteluun. Luodaan muutama epäilyttävä mulkaisu ja tuhistaan päälle. Tämä on minun jalkakäytäväni, minun ei kenenkään muun. Mitä nää katot, tapellaanko?

Saavumme töihin, eli päivän aktiviteetteihin. Samalla kentällä työskentelevät voisi kuvitella yhteisinä pelikavereina. Ihmiset, joiden kanssa luodaan yhteinen päivän kaato. Mutta erillisyys saattaa ottaa vallan. Kumppanista tuleekin vihollinen, se tyyppi, joka vie mun työt, mun kumppanin ja vielä vaatteetkin päältä. Vihollinen. Todellisuudessa mitään ei tapahdu toisin, päässämme oleva rummutus luo sotatilanteeksi verrattavan taistelukentän. Metsästäjistä tuleekin vihollisia, jotka ovat metsästämässä sinua.

Haasteet ja mahdollisuus

Aika luo meille monenlaisia tilanteita eteemme, alati kiihtyvällä vauhdilla. Kulttuurilliset yhteentörmäämiset ovat valonnopeudella kiihtyvä todellisuus ja erilaiset ideat ajatuksineen näkevät toisensa päivänvalossa useammin kuin koskaan. Samaan aikaan luovat ratkaisut kaikkialla maapallolla kehittävät ihmisen olemista moneen suuntaan tekniikan ja elämisen tasoilla, luovuudesta puhumattakaan. Ymmärrämme toisten ihmisten samanlaisuuden, samasta energiasta kumpuavan inhimillisyyden, johon on helppo samaistua. Toinen on kuin itsekin, ihminen keskeneräisenä täydellisyytenä. Ystävä.

Kuulemme paljon murheista ja haasteista pallollamme. Voisiko olla, että ne ovat jo parhaillaan etenevää yhdistysprosessia? Asiat ovat kulminoituneet jo niin pitkään, että ne repeävät liitoksistaan, jälleen yhdistyäkseen. Hyvinvoinnissa ymmärrämme nykyisin, kuinka sairaus on itse asiassa jo kehon paranemismekanismi. Korjaus prosessi, jossa luodaan jo uutta pohjaa seuraaville solukudoksille. Se mikä pienessä mittakaavassa, toteutuu aina myös isossa mittakaavassa ja toisinpäin. Yhtenevä maailma vaatii, sen että se tulehtuu ensin parantaakseen itsensä kokonaiseksi jälleen. Se ei aina ole mukavaa, ei edes miellyttävää, mutta näin se luonto meitä hoitaa. Omalla erikoisella otteellaan, muistuttaa meitä olemassaolollaan, pakottaen meidät kasvamaan.

Nyt on hyvä aika meillä kaikilla miettiä omaa panostamme, jonka voimme tähän palapeliin antaa. Yhteisöllistä ajatusta levittäen, tai yksilöllisyyttä korostaen. Ne tuntuvat hieman eriltä omassa itsessämme, koska todellisuus on, että asumme kaikki samalla pallolla. Luonto ei tunne maanrajoja, joita ihminen on kuvitteellisesti karttaan piirtänyt. Yhdessä edeten, toisia kuunnellen, pyrkien ymmärtämään, ainakin yrittämään on hyvä paikka aloittaa. Meissä asuu suunnaton voima, äärimmäinen mahdollisuuksien lottovoitto, jonka voimme yhdessä lunastaa. Mitä se tarkoittaa? Sen jokainen saa itse omassa elämässään päästä todistamaan. Lopetan lainaamalla erästä hienoa miestä, joka on inspiroinut jo monta monituista vuotta aika montaa meistä.

”Me ollaan laumaeläimiä, niinkuin leijonat ovat”
-Teemu Selänne-

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image