”Rakastaako kumppanini minua enää?” – 5 vinkkiä etääntyneen suhteen elvyttämiseen

Marika Rosenborg, Kuva Arto Wiikari 2018

Parisuhteen kriisi on mahdollisuus uuteen alkuun. Keskellä ahdistavaa elämäntilannetta on houkutus tehdä nopeita päätöksiä, mutta aina ahdistus ei ole merkki siitä, ettei mitään olisi enää tehtävissä.

Parisuhdevalmentaja ja seksuaaliterapeutti Marika Rosenborgin uutuuskirja Te selviätte kyllä – Mahdollisuuksien parisuhde kutsuu pareja kehittämään itsetuntemusta ja läsnäolevan kuuntelemisen taitoa. Kirjassa käydään läpi parisuhteiden tyypillisimmät kriisit ja pohditaan niihin ratkaisuja.

Tässä Marikan 5 vinkkiä etääntyneen parisuhteen elvyttämiseen:

  1. Tunnista omat ja kumppanisi tarpeet. Olkaa tietoisia mitä kaipaatte toisiltanne. Jos et ole milloinkaan miettinyt, mitä tarvitset suhteeltasi tunteaksesi syvää tyydytystä, on sen pohtimisen aika nyt. Jos et tiedä mitä kumppanisi kaipaa, niin aloita kysyminen tänään. Puhuminen on vain yksi vuorovaikutuskeino, mutta meille ihmisille tärkein.
  2.  Kysy, kun olet epävarma. Haasta tulkintasi ja kysy toiselta hänen ajatuksistaan, kun olet epävarma hänen käytöksestään. Arvailu siitä mitä toinen käy mielessään läpi ei anna sinulle informaatiota, joka perustuisi tosiasioille. Tulkinta on ennemminkin keskustelua oman menneisyytensä ja usein isoimpien pelkojen kanssa.
  3. Uskalla avautua. Olkaa rohkeasti avoimia ajatuksistanne, peloistanne ja toiveistanne vaikka se tuntuisi vaikealta. Jos parisuhteessa vältellään konflikteja ja pyritään vain miellyttämään toista, on vaarana hävitä ajan myötä tapettiin. Hyvien asioiden jakamisen lisäksi myös turhautumisten, ärtymisen ja pettymyksen tunteiden jakaminen on tärkeää. Totuus vapauttaa meidät näkemään toisemme paremmin.
  4. Yllättäkää toisenne. Tehkää jännittäviä uusia asioita yhdessä, vaihtakaa suunnitteluvuoroja ja yllättäkää toisenne. Parisuhdetutkimuksista tiedetään, että parisuhteeseensa tyytyväisimmät parit tekevät yhdessä uusia ja hyvällä tavalla virittäviä asioita. Yhteiset kokemukset saavat meidät innostumaan ja herättelevät meissä luonnon omia endorfiineja liikkeelle. Tylsyys herättää tylsyyttä. Elämykset taas nostattavat meissä esiin seikkailijan mielen.
  5.  Kanna vastuu omasta onnellisuudestasi, niin yhteinen tyytyväisyytenne on todennäköisempää. Kun huomaat miettiväsi mitä puolisosi voisi tehdä, jotta voisit olla onnellisempi, on aika pysähtyä antamaan aikaa sille, miten voisit miellyttää itseäsi ja innostua elämästäsi. Parisuhteessakin suhde omaan itseen ratkaisee paljon. Mikä saisi sinut tänään kokemaan iloa ja merkityksellisyyttä?

 

Kurkkaa kirja:

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image