Tuntea kaikki tunteet – päiväkirjamerkintöjä raskauden ajalta

Ihme sisälläsi -kirjaan päätyneet päiväkirjatekstini ovat aitoja hetkiä raskauden aallokosta.  Raskauden unettomina öinä halusin tallettaa niitä syviä, upeita unenomaisia mielen sisältöjä kun tiedostin elämän suurta kasvun mysteeriä sisälläni.

Jos olet juuri nyt raskaana, kehotan kirjoittamaan tuntojasi päiväkirjaan, vaikka muutaman lauseen verran kerran viikossa.

Viikolla 6

On jo pakko kertoa läheisille ystäville. Moni heistä purskahtaa onnesta ja yllätyksestä kyynelehtimään. Näen miten he katsovat minua toisin silmin nyt. Heimo alkaa suojelemaan syntymätöntä lasta jo varhaisessa vaiheessa. Saan hyväntahtoisia vinkkejä vaikka en ole niitä vielä valmis vastaanottamaan. On vaikea kuunnella muiden hehkutusta raskaudesta. En tunne vielä oloani Äidiksi.

Viikolla 18

Vatsani on jo pienen vesimelonin kokoinen ja aina kun joku huomaa sen, leviää tilaan onnellisuuden aura. Joogaoppilaat ja puolitutut herkistyvät ja hämilläni mietin että pitäisikö minunkin nyt sitten olla koko ajan kyynelehtimässä. Minusta on tullut itsekäs. Tahdon syödä ja levätä juuri sillä minuutilla kun siltä tuntuu, enkä odotella ketään muuta. Haluaisin vetäytyä itsekseni asumaan hotelliin, jossa olisi hyvä huonepalvelu ja valtava amme keskellä huonetta. Kaipaan kevyttä ja painotonta tilaa niin kehoon kuin mieleen. Murehdin välillä menetettyä vapauden tunnetta ja yritän olla syyllistymättä näistä vaihtelevista tunteista.

Viikolla 28

Vatsani on mieheni uusi lempikohta kehossani. Voi toivon kaikille tällaista kohtelua, arvostusta siihen miten ihmeellisellä tavalla naisen kohtu pystyy uuden elämän luomiseen! Samalla kun voimaannun tästä rakkaudesta tunnen parantavani vanhoja kollektiivisia haavoja, sitä, miten meitä naisia on kohdeltu niin julmasti aikojen alusta saakka. Vatsalleni soitetaan kitaraa ja sitä pussaillaan.

”Hikka! Sinulla on hikka! Säikähdin ensin mikä on tuo rytmikäs pulssi alavatsallani. Harjoittelet hengittämään. Hyvä muru!”

Viikolla 32

Olen Äiti. Minulla on syntymätön tytär. Puolisoni haluaisi myös kantaa jo tyttöä. Katson rakastani uusin silmin. Hän on jo isä ja puhuu ystäviensä kanssa rennosti kestovaipoista. Kasvamme vanhemmuuteen viikko viikolta ja samalla tiiviimmin kiinni toisiimme. Löimme kättä päälle, että vaikka vauvavuosi olisi rankka, emme unohda toisiamme.

“Mitä unia mahdat nähdä? Entisistä elämistä? Millaisen maailman olet muodostanut äänistä joita olet kuullut kohtuun pari viikkoa?”

Viikolla +13 – synnytykseen jälkeen

Tunsin kolmekymppisenä elämästäni, että olen jo kokenut kaiken, nähnyt kaiken mikä on kiinnostavaa nähdä. Olin valmis kuolemaan, hymy huulilla.

Kuinka väärässä olinkaan. Suden tytär näyttää maailmasta joka päivä minulle jotain uutta.

Nyt haluan elää ikuisesti kanssasi.

<<<<<<<<     >>>>>>>>

Lue lisää matkasta äitiyteen ja hanki itsellesi kattava, kätilöiden suosittelema tietopaketti Ihme sisälläsi – Joogaa raskausaikaan. Kattava ja sielukas tietokirja raskausajan hyvinvoinnista! Odottavien perheisiin, terveysalan ammattilaisille, joogaopettajille ja kaikille ihmisyydestä kiinnostuneille. Tilaa omasi puodista täältä.

Valokuva: Liisa Valonen / Ihme sisälläsi 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image