Miesten viikonloppujen järjestäjä Teemu Syrjälä: ”On aika olla ylpeä uuden ajan mieheydestä!”

Mitä on olla mies nykymaailmassa? Miten mies saa yhteyden luontoon, kasvaa ihmissuhteissaan, oppii puhumaan tunteistaan, mutta voi olla samalla oma itsensä?

Kirjailija, valmentaja ja suosittujen miesten viikonloppujen järjestäjä Teemu Syrjälän uutuuskirja Miehen vuoro tuntea kertoo miehen hyvinvoinnin tärkeimmistä elementeistä – juuri niistä asioista, joissa on kasvun ja elinvoiman mahdollisuudet. Se on miehen rehellistä puhetta miehelle. Alla Teemun ajatuksia asioista, jotka hän on huomannut erityisen toimiviksi työssään miesten ja itsensä kanssa.

Teemun 5 ajatusta, miten mies voi löytää oman täyden potentiaalinsa: 

1. Etsi vierellesi miehiä, joiden kanssa saat olla rehellisesti oma itsesi, ilman tuomitsemista tai vaikenemista. On suunnattoman tärkeää, että löydämme ympärillemme miehiä, jotka voivat peilata meille rehellisesti omaa olemistaan ja antaa tukea sille, mitä olemme. Voimme lopun elämää mennä yksinäisen suden tietä ja yrittää raivata tietämme menestykseen, mutta jos emme saa toisilta miehiltä avointa, rehellistä ja läsnäolevaa palautetta, olemista ja kannustusta niin joku osa meissä jää vajavaiseksi.

Tätä vajavaisuutta yritämme helposti sitten täyttää jatkuvilla saavutuksilla, jotka eivät kuitenkaan tuo samaa yhteenkuuluvuuden tunnetta kuin toisten miesten läsnäolo. Voimme löytää oman täyden potentiaalimme vasta, kun tulemme nähdyksi omana itsenämme, ilman tuomitsemista tai vaikenemista.

2. Ota vastuu omista tunteistasi ja käytöksestäsi. Kirjassani käyn läpi pojan ja miehen matkaa ja eroavaisuuksia ja yksi tärkeä erottava tekijä on vastuu. Vastuu siitä, mitä itse kokee ja tuntee ilman että syyttää muita. Vastuu omasta terveydestä, siitä mitä päättää tietoisesti laittaa kehoonsa. Vastuu omasta levosta ja aktiivisuudesta elämässä. Vastuu omista päätöksistä, joiden takana pystyy täysin seisomaan.

Vastuu ei tarkoita ylimääräistä kuormitusta, se tarkoittaa vapautumista ylimääräisestä syyttelystä, joka ei kasvata ketään.

3. Hengitä ja rentoudu. Vetämilläni miesten viikonlopuilla yksi tärkeä teema on hengityksen opettelu ja rentoutumisen ja aktiivisuuden vaihtelu. Hengityksen avulla on mahdollista päästä käsiksi syvemmälle itseen ja omaan kokemukseen kuin yleensä päivätajunnassa päästään. Se voi rentouttaa, vapauttaa, huojentaa ja purkaa ajatuksia, joista on saattanut muodostua rajoittavia laatikoita. Hengitä ja opettele rentoutumaan.

4. Hyväksy monimuotoisuus itsessäsi – ja muissa. Meissä miehissä on paljon eri puolia. Helposti jämähdämme johonkin rooliin, vaikka se ei enää palvele meitä. Katso luontoa, siellä on monimuotoisuutta aina, jos luonnon annetaan tehdä tehtävänsä ilman turhaa myrkyttämistä. Samoin on meissä ihmisissä. Meissä on paljon herkkyyttä, voimaa, aggressiota, himoa, syvyyttä, pinnallisuutta ja montaa muuta tunnetta. Tutustumalla monimuotoisuuteen voi löytää itsestään piileviä voimavaroja.

5.  Tutustu myös epävarmaan puoleesi. Jatkona edelliseen, kannustan aina tutustumaan itsessä sellaisiin puoliin, jotka eivät ole tuttuja ja turvallisia. On hyvä ja tärkeää katsoa mitä sinussa nousee, kun et ole tutulla alueella. Tutustu asioihin, joissa et ole hyvä. Mikäli olet vakiintunut punttisalikaveri, niin kokeile joogaa. Mikäli joogaat ja syöt pirtelöitä, niin kokeile vetää maastavetoa ja syödä tukevasti. Mikäli olet toimitusjohtaja, niin kokeile olla viikonloppu tekemättä mitään. Mikäli olet löytänyt sisäisen rauhan tekemättömyydestä, niin kokeile vetää viikko kunnon liekillä.

Kokeile epävarmuutta hetken ja saatat huomata löytäneesi uusia voimavaroja. Samalla tulet ehkä huomanneeksi, että me ihmisinä saamme olla montaa erilaista, ilman että olemme mitään yhtä asiaa.

Tutustu kirjaan:

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image