9 huomiota rintojen hyvinvointiin

Edellisessä kirjoituksessa esitin muutamia mietteitä, jotka saivat monenlaista reaktioita ihmisissä. Hyvä niin, mikäs sen hienompaa kun pääsemme tarkastelemaan omia reaktioitamme ulkoisiin ärsykkeisiin. Kiitos siitä mahdollisuudesta.

Mietin kuitenkin, että meneekö koko ydin hukkaan, silloin kun saamme voimakkaita tunnereaktioita. On kyseessä sitten terveys, hyvinvointi tai ihmissuhteet yleensäkin. Yritän olla vieläkin selkeämpi.

Kuten varmasti hoksasit ensimmäisestä jutusta, joka käsitteli rintoja ja niiden luonnollista hyvinvointia, se antoi ajatuksia ehdottomuuksien sijaan. Työkaluja ennaltaehkäisyyn. Koska sitä pidän koko juttuni päällimmäisenä pointtina, toistan sen vielä kerran, työkaluja omaan hyvinvointiin ja ennenkaikkea ennaltaehkäisevällä otteella. Itse ottaen vastuun omasta jaksamisestamme, omasta elinvoimastamme. Vastuu voidaan siirtää punaiseen pilleriin tai ulkoiseen auktoriteettiin, mutta sitä vastuuta voidaan myös siirtää omiin käsiimme. Kaikelle on paikkansa, myös länsimaalaiselle lääketieteelle. En kuitenkaan lähtisi poissulkemaan ihmistä kokonaisuutena. Tai mikäli sinulle tuntuu ajatus ihmisestä, kehona, mielenä ja sieluna kaukaa haetulta, niin ehkä silloin tämä on sinulle täyttää huuhaata. Sekin on hyväksyttävää.

Työkaluja oman terveyden ylläpitämiseen, omista lähtökohdista, omilla haluilla ja motiiveilla, edeten kohti omia päämääriä. Oikean ja väärän sijaan voisimme tarkastelle muitakin vaihtoehtoja, kuin meillä yleensä annetaan. Tai sitten pysyä jo totutussa kaavassa. Vaihtoehtoja, kumpikaan toistaan parempana, yhdenvertaisena, niinkuin me ihmiset ollaan täällä planeetalla, yhdenvertaisia.

Yhdeksän asiaa rintojen hyvinvointiin

1. Immuniteetti

Syöpäsolut ovat normaaleja kehon toimintoja. Jokaisella meistä ihmisistä on syöpäsoluja. Solut jakautuvat, uudistuvat ja kuolevat. Mikäli omaamme terveen kehon, immuniteettimme pitää huolen syöpäsoluista, että ne pysyvät aisoissa. Kun kasaamme niitä liikaa, immuniteetti saa liikaa töitä, eikä pysty enää toimimaan. Elinvoimainen keho pitää sinusta huolta, älä huolehdi, ota iisisti.

Askel: Panosta vastustuskykyysi.

2. Geneettinen sairaus?

Epigenetiikka (omien toimien vaikutus geenien aktivoitumiseen.) vaikuttaa, geneettisen alkuperän ei tarvitse täysin määrittää sinun kohtaloa. Jokainen kromosomi kuuntelee sinun vaikutuksiasi. Ruoka, juoma, ympäristö, ajatukset, liikunta, stressin hallinta ja ihmisten vaikutus ovat todellisia tekijöitä hyvinvointiisi. Kaikki oireet ovat loistavia keksintöjä, koska ne kertovat palautteesi sinulle toimistasi ja ympäristöstäsi, jossa elämme.

Askel: Panosta laatuun kaikessa mikä vaikuttaa elämääsi.

3. Ruoka

Syöpäsolut syövät sokeria kaikista mieluiten. Kaikissa muodoissaan. Mehut, sokerit, limsat, makeiset leivät, riisit, pastat, nuudelit, valkaistut tuotteet, sekä prosessoidut kasvirasvat ruokkivat ei-haluttuja solujasi parhaiten. Kokonainen ruoka, joka on mahdollisimman tuoretta ja puhdasta antaa keholle riittävästi polttoainetta mennä elinvoimaisesti eteenpäin.

Kurkuma, aprikoosinsiemen (b17), D-vitamiini, lääkinnälliset sienet kuten reishi (lakkakääpä) ja pakuri, ristikukkaiset kasvit, lehtivihreät kasvikset, pähkinät, nokkonen ja villivihannekset, kalaöljy, mieluiten kokonaisesta villikalasta, jodi esim. kelp merilevästä, b-vitamiinit, pähkinät, siemenet, ovat loistavia apuvälineitä keholle tilanteessa kuin tilanteessa

Askel: Panosta ruokaan ravinteiden sijaan.

4. Uni

Liian vähän unta vaikuttaa kaikkiin elintoimintoihimme. Melatoniini on yksi vahvimmista kehon siivoajista. Jos et nuku, melatoniinia ei tuoteta. Nuku, lepää ja vahvista kehoasi, jolloin se pääsee toimimaan sille kuuluvalla tavalla.

Askel: Nuku sinulle riittävä määrä, jotta tunnet olosi levänneeksi.

5. Vesi

Vesi auttaa huuhtelemaan. Juo hyvälaatuista vettä. Jenkeissä on jo vettä missä on kymmeniä lisättyjä kemikaaleja. Pidetään me huoli omasta puhtaasta vedestämme, mikäli semmoiseen on mahdollisuus päästä. Nesteytä itsesi.

Askel: Juo vettä ja pidä veresi puhtaana.

6. D-vitamiini

Paras lähde on luonnollisesti aurinko. Pimeinä talvikuukausina suurin osa hyötynee laadukkaasta d-vitamiinilisästä. Omat tasosi voit mittauttaa terveyskeskuksessa.

Askel: Varmista D-vitamiinitasosi.

7. Puhdistu

Viemärisysteemi tukkiutuu. Mieti taloasi, jos siellä putket tukkiutuvat. Mitä luulet, onko talossa silloin mukava olla? Kehosi on talosi. Auta kehoasi puhdistamaan itseään. Hikoilu on yksi parhaita keinoja keholla puhdistautua. Lymfajärjestelmä tarvitsee sinun apuasi, se ei toimi ilman tukeasi. Kun liikut, hypit ja tanssit, silloin kehosi, sekä lymfasi tekee tehtävänsä.

Askel: Liiku ja pidä hauskaa.

8. Mieti vaihtoehtoja

Mieti vaihtoehtoja, onko se sinulle leikkaus, kemoterapia, lääkkeet vai luonnollisemmat yrttivalmisteet, elämäntapamuutos, ravinnon tarkastelu vai liikkumisen lisääminen. Mikä on sinun listasi ylimpänä. Loppujen lopuksi, sinä olet se, jonka valinnan tekee. Ympärillä olevat ihmiset voivat ainoastaan tukea tuota matkaa, on valintasi mikä tahansa.

9. Ota askel

Positiivinen kierre aiheuttaa yleensä positiivisia tuloksia. Panosta ilmapiiriin, joka tukee sinua, on kyseessä sitten mikä tahansa elämään liittyvä haaste.

Opiskele, kuuntele kehosi merkkejä, ne kertovat sinulle jotain. Jos uskallat kysyä kysymyksiä, saat niihin aina vastauksen. Ota askelia. Luultavasti ensimmäinen askel ei vielä osu maaliinsa, mutta jo toimi ja teko antaa liikkeen, joka vie sinut minne haluat. Nauti matkastasi, koska se on se pointti joka tapauksessa, kävi miten kävi.

Toivon, että artikkelisarja antoi ajatuksia, vaihtoehtoja ja ehkä työkalujakin omaan hyvinvointiin. Mikään ei ole toistaan poissulkeva ja toivonkin, että huomaisimme yhteisönä laajemminkin sen, että olemme menossa kaikki samaan suuntaan. Yleinen “joko-tai” asenne, voidaan muuttaa vaihtoehtoja tarkastelevaksi ihmeellisyydeksi, jossa oikeita ja vääriä vastauksia ei ole olemassakaan.

Esimerkiksi voi miettiä pitävänsä 1 tunnin päivässä vähemmän rintaliivejä, 1 viikon vuodessa, tai vaikka 1 minuutin päivässä. Rintaliivejä ilman tai kaikenaikaa niitä pitäen voi muuntua monenlaiseksi versioksi.

Mistä ikinä ihminen kokeekaan saavansa apua ja voimaantumista, niin eikö paras mitä voimme tehdä on tukea tuota matkaa ja olla ihmiselle suvaitsevaisesti läsnä? Minun vaihtoehdot eivät ole sen parempia, kuin minkään muun yksilön, ihmisen tai tahon. Yksi pisara tässä kauneuden kehdossa. Vaihtoehtoja jokaiselle pureskeltavaksi.

Jätän vielä viimeisen kysymyksen.

Milloin viimeksi, joku kysyi sinulta kuinka voit? Tai vieläkin tärkeämpää, milloin sinä kysyit itseltäsi viimeksi tuon kysymyksen?

Voi hyvin ystävä hyvä.


Juttusarjan kuvat: Ulla-Maija Takkunen

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image