Lisäravinteita vai lisää ravintoa? (osa 2/2)

Ensimmäisessä osassa tarkastelimme muutamien ravintolisien vaikutusta ja niiden käyttötapoja. Jatkamme samoilla linjoilla eteenpäin.

5. Entsyymit.

Entsyymit ovat paljon puhuttava aihe. Entsyymit mahdollistavat biologisten toimintojemme toteutumisen, joten ne ovat äärimmäisen tärkeitä elimistön toiminnoille. Entsyymejä on monenlaisia, joten tässä kuluttaja saa olla tarkkana mitä hankkii ja mikä on sen käyttötarkoitus. Meillä on sisäisesti entsyymejä, mutta niitä saadaan monesta ruuastakin. Kehossa on satoja entsyymejä, jotka toimivat kaiken aikaa yhteistyössä, tämän takia suosin tässäkin ruokaa parhaana lähteenä.

Muutamia helmiä: Hapankaali, idut ja idätetyt pähkinät ja siemenet. Manteli ansaitsee erityismaininnan, kuten myös hedelmistä papaija ja ananas. Omaa entsyymitoimintaa voi tehostaa myös sitrushedelmillä, omenaviinietikalla, sekä kotimaisella kuumentamattomalla hunajalla. Vanhankansan resepti on yhdistää 1 tl omenaviinietikkaa 1tl raaka hunajaan. Juoma nautitaan yleensä tyhjään mahaan.

6. Magnesium

Magnesium on yksi tärkeimmistä mineraaleista, josta meillä on jälleen kerran puutoksia. Yksi huomioitava asia on magnesiumin tarpeellisuudesta d-vitamiinin imeytymiseen. Palaset yhdistävät toisia ja tekevät palapeliä selkeämmäksi hahmottaa. D-vitamiinia tarvitaan kalsiumin imeytymiseen, magnesiumia tasapainottamaan kalsiumia ja mahdollistamaan d-vitamiini imeytymisen. Mistä meillä suomalaisilla olikaan puutosta?

Paras tapa ottaa magnesiumia lisäravinteena on illalla, sen rauhoittavien ominaisuuksien takia. Uneen helpottaa pieni määrä magnesiumia, liian suurella saatat joutua yöllä nousemaan vessaan, mikä ei ole levolle kaikkein paras asia.

Parhaat lähteet ravinnosta: Raaka kaakao, kuivatut yrtit, siemenet, kuten seesam, kurpitsan ja auringonkukansiemenet, pähkinöistä manteli, cashew ja parapähkinä. Muista myös lehtivihreä.

7. Sienet

Lääkinnälliset sienet ovat meillä kotomaassa saaneet suunnatonta näkyvyyttä monessa mediassa. Tunnetuimpana tietysti pakurikääpä. Tämä kyseinen ryhmä ollaan toki huomioitu jo satoja ja tuhansia vuosia eri kulttuureissa, kuten esim. kiinalaisessa lääketieteessä, jossa reishi-nimistä sientä ollaan käytetty jo aikoja tukemaan elimistön luontaista vastustuskykyä. Yksittäisenä osana, tämä lienee parhaimpia tapoja vahvistaa valkosolujen toimintaa. Paras tapa saada lääkinnälliset osat imeytettyä on yhdistää sienet c-vitamiinipitoisten ruokien kanssa. Valitsetpa sitten ulkomaalaisen Camu Camun tai kotimaisen mustaherukan lehden, niin mainittakoon, että c-vitamiini ei tykkää kuumennuksesta, mikäli kuppisi on höyryävä. Suurin vaikutus saadaan otettaessa tyhjään mahaan ja kiireettömästi nauttien.

8. Kurkuma/Kurkumiini

Kurkumasta löydetty ainesosa nimeltä kurkumiini on saanut valtavan hyviä tutkimustuloksia monessa yhteydessä. Mutta mikäli kehossasi ei ole äärimmäisen vakavaa tilannetta, niin suosi hyvä ihminen kokonaista kurkumaa valmisteiden sijaan. Löytyy varmasti pienimmästäkin kylän marketista. Saat makua ruokiisi pillerin sijaan. Yhdistä mustapippurin kanssa, jolloin saat huomattavasti suuremman imeytymisen.

9. Probiootit

Probiootti eli elämän puolesta. Hyvälaatuiset bakteerit määrittävät n.80% vastustuskyvystämme, joten näihin kamuihin kannattaa todellakin panostaa. Bakteerit vaikuttavat ravinteiden imeytymiseen ja niiden käytettävyyteen kehossamme. Koska tarkoitus on ”vallata” suolisto hyviksillä tukkoisten sijaan, niin kannattaa nauttia maitohappobakteerit tyhjään mahaan.

Paras lähde: Itse tehty hapankaali, ystävien kanssa väsäiltynä rumpujen ja laulujen soidessa taustalla!

10. Katekiinit

Vihreä tee/Yrttiteet. Vihreällä teellä on positiivisia vaikutuksia kehon puhdistukseen, syöpäsoluja vastaan, elämän puolella olevana elementtinä. Se tasapainottaa elimistön veriarvoja ja pitää nauttivan hyvässä voinnissa. Parasta nauttia sitruunan kanssa, jolloin teho moninkertaistuu. Aamu ja päivä on paras aika nauttia, joidenkin piristyessä vihreästä teestä.

Kuten jo ensimmäisessä osassa puhuimme, paras lähde on aina kokonainen ruoka. Mitä tuoreempaa, sen parempaa. Panostamalla kokonaisuuteen, voimme keskittyä pieniinkin osiin helpommin. Muista ravita itsesi tavalla, joka tukee sinun matkaasi kaikkein parhaiten. Lempeästi, suvaitsevasti ja nauttien elämän kokemuksesta. Lisää päivääsi ravinteiden lisäksi muutama halaus. Saat lisäarvoa ja energiaa enemmän, kuin yhdestäkään pilleristä.

Nautinnollista eloa ystävä hyvä.

 

 

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image