Silloinkin kun tunnet itsesi maailman huonoimmaksi, olet kaiken rakkauden arvoinen – 5 askelta moitteista rakkauteen


Olen ihan paska, kuulin tälläkin viikolla erään ystäväni sanovan. Eikä tuo ajatus ole tuntematon minullekaan. Miten usein ja herkästi me tunnemme itsemme todella huonoiksi. Sisäinen äänemme moittii ja haukkuu meitä ja olotilamme on todella ankea.

Mutta tiedätkö, ääni pääsi sisällä ei ole totta. Se on vain mielesi ylituomarin hätääntynyt mielipide. Ja hätääntymisen takana on hylkäämisen pelko. Ylituomari pelkää, että meidät torjutaan ja hylätään, koska emme ole sen mielestä riittävän hyviä ollaksemme rakastettuja. Niinpä se yrittää haukkumalla ja mollaamalla näyttää ne kohdat, joissa meidän tulisi parantaa itseämme, jotta olisimme riittävän hyviä ja kelpaavia muille.

Valitettavasti emme koskaan tule riittävän hyviksi ylituomarillemme, vaan se löytää aina uusia parannuskohteita. Mitä stressaantuneimpia ja väsyneempiä me olemme, sitä ikävämmäksi ylituomarimme käy. Sitä herkemmin se huomaa kaikkea kielteistä meistä. Sillä niin meidän aivomme toimivat.

Ylituomarin ikävä toimintatapa on tuttu jokaiselle ihmiselle. Kaikki meistä tuntevat ajoittain itsensä sysi-huonoiksi. Joillakin ylituomarin arvostelu kuuluu selkeinä ajatuksina ja lauseina, jotkut tuntevat sen alakulona, epämääräisenä ikävänä tunteena tai määrittelemättömänä ahdistuksena.

Valitettavasti mielemme ylituomari kuuluu osana ihmisyyteen. Kukaan ei pääse sitä pakoon, vaikka kuinka yrittäisimme vasta-argumenteilla sen väitteet vääräksi todistaa. Päinvastoin, se oikein innostuu lisäämään tuskaamme. Mutta meidän ei tarvitse ottaa sen mielipiteitä todesta. Voimme jopa kohdata sen rakkaudella.

Askeleet sisäisistä moitteista rakkauteen

  1. Ensimmäinen askel on erottaa, että mielesi ylituomari et ole sinä. Sinä et ole tuo ikävä ääni tai ahdistava tunne sisälläsi.
  2. Toiseksi kannattaa muistaa, että ajatukset ovat vain ajatuksia. Ne eivät ole totuus. Varsinkaan väsyneenä ja stressaantuneena omia ajatuksiaan ei kannata uskoa.
  3. Ja kolmanneksi, kun kuulet ylituomarisi äänen tai moitteen, voit ajatella sen olevan pieni peloissaan oleva lapsi, joka yrittää niin kovasti olla hyvä, jotta sitä rakastettaisiin. Silloin nosta käsi sydämellesi, sivele lohduttavasti ja sano Ei hätää, kaikki on hyvin. Minä rakastan sinua.
  4. Neljänneksi: Anna itsellesi lupa tuntea rakkaus sisälläsi. Kun lohdutamme omaa sisäistä lastamme, todennäköisesti tunnemme lämpöä, lempeyttä ja rakkautta sisällämme. Tunnemme meissä virtaavan rakkauden. Anna sille lupa virrata.
  5. Viidenneksi: Muista, että sisällämme virtaava rakkaus on meissä aina. Usein vain peittyy arjen touhujen ja tohinoiden, pelkojen ja stressien alle. Mutta kun onnistumme pysähtymään ja rauhoittumaan, tunnemme sisällämme olevan rakkauden. Pysähdy katsomaan vaikka kuuraista oksaa tai kynttilän liekkiä ja anna rakkaudelle lupa virrata.

Jotta rakkaus pääsee virtaamaan, ainoa mitä sinun tarvitsee tehdä, on avata sydämesi ovet. Avautua ja antautua rakkaudelle. Olla halukas rakastamaan itseäsi. Sinun ei tarvitse tehdä rakkautta eikä sinun tarvitse yrittää rakastaa. Sinun ei tarvitse edes yrittää olla rakkauden arvoinen. Rakkaus on jo olemassa sinussa.

Sen lisäksi, että rakkaus virtaa meissä aina, me olemme rakkautta. Ihmeiden oppikurssi sanoo: Rakkaus loi sinut Itsensä kaltaiseksi. Me olemme rakkautta ja me olemme rakkaudessa – nyt ja aina. Olet siis koko ajan kaiken rakkauden arvoinen, koska olet rakkautta nyt ja aina. Silloinkin, kun et muista sitä.

Lue lisää aiheesta kirjastani Olet kaiken hyvän arvoinen


Tutustu koulutus- tai valmennustarjontaani tai tilaa onnellisuusluento TÄSTÄ

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image