Helppo harjoitus, joka voi auttaa päästämään irti vääristä uskomuksista itseäsi kohtaan

Huomaan usein ajattelevani ja myös sanovani ääneen, että olen huono. Tehdyt tai tekemättä jätetyt asiat hävettää ja ahdistaa. Sanotut ja sanomattomat asiat pyörivät päässä iltahämärässä unille rauhoittuessa. Näissä tilanteissa apua tuo erilaiset tietoisuusharjoitukset. Jos et ole ennen pysähtynyt vaikeiden ajatusten äärellä pohtimaan, voisiko omat ajatukset kääntää kannustavaksi, suosittelen kokeilemaan!

Pysähdyshetki voi aluksi tuntua haastavalta tai turhalta, mutta kun toiminnan saa osaksi omaa arkea, usein tuo hetki auttaa selviämään monista hankalista hetkistä, ja harjoitus ei tunnu enää harjoitukselta vaan tavanomaiselta osalta elämää matkalla itsensä hyväksymiseen.

Irtipäästämisharjoitus

Pysähdy hetkeksi ja ajattele jotain uskomusta itsestäsi. Otetaan esimerkiksi: “Olen huono työntekijä”. Mieti, mistä uskomuksesi johtuu, mitkä tilanteet ovat johtaneet sinut ajattelemaan näin? Toista mielessäsi tätä uskomusta itsestäsi vahvistaen sitä. Huomaa, että ajatukset ja uskomukset itsestäsi eivät ole yhtä kuin sinä. Voit päästää uskomuksista irti, mutta sinä olet edelleen siinä. Pudota uskomusmöykky harteiltasi ja tee ikävien uskomusten sijaan tilaa lempeille ajatuksille.

Tämän jälkeen voit ajatella uskomuksesi käänteisesti: “Olen hyvä työntekijä”. Voit pohtia, mitkä seikat sinussa ja toiminnassasi tekevät sinusta hyvän juuri tuollaisena. Tällä ajatuksella voit jatkaa päivää eteenpäin.

Mitä useammin tätä simppeliä harjoitusta teet, sitä luonnollisemmaksi osaksi omaa arkeasi uudenlainen ajatusmalli itsestäsi muuttuu.

Jos pysähtyminen ajatusten äärelle tuntuu hankalalta, voit ottaa kirjoittamisen ajatusten jäsentelyn tueksi. Tässä tekstissäni olen kirjoittanut kirjoittamisen superhyödyistä enemmän.

Silloin, kun alennamme itseämme ja puhumme itsellemme rumasti, päädymme usein myös toimintaan, joka ei ole itsellemme tai läheisillemme hyväksi. Joku heijastaa epävarmuutensa muihin etsimällä vikoja toisista, toinen jättää itselleen merkityksellisiä tai kiinnostavia asioita tekemättä, koska uskoo niin vahvasti, että ei pystyisi. Usein uskomuksemme rajoittavat meitä turhaan, sillä suuri osa kielteisistä uskomuksista ei ole tosia. On uskomattoman hienoa, kuinka suuri voima omalla ajattelullamme on toimintaamme — joko kielteisesti tai myönteisesti.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image