Kysy nämä 3 kysymystä kumppaniltasi – Ne voivat lähentää teitä entisestään

Parisuhde on tunnesuhde, jossa täytetään tarpeita.  Halu rakastaa ja tulla rakastetuksi on varmasti suurella osalla listan kärjessä, mutta muitakin  odotuksia on. Se kuinka hyvin tunnemme itsemme ja  kumppanimme  auttaa merkittävästi siinä kuinka hyvin onnistumme tunneyhteyden säilyttämisessä. Kun ymmärrämme että käytöksen takana on aina jokin syy, on meillä mahdollisuus myös tutkia vuorovaikutukseen liittyviä haasteita uteliaasti ja ymmärtäen.

Tunnetaidot ovat merkittävässä osassa siinä kuinka pärjäämme ihmissuhteissa, onneksi me kaikki voimme kehittyä niissä. Tarvitaan vain tahtoa ja uteliaisuutta. Kukaan ei ole synnynnäisesti lahjakas vuorovaikutuksessa, vaikka temperamenttieroilla on toki vaikutusta siihen kuinka toimimme toisten kanssa. Persoonallisuus ja menneisyys myös vaikuttaa siihen miksi tunnemme vetovoimaa toista ihmistä kohtaan. Pariterapiassa keskustellaan usein riidoista ja hankalista tunteista. Yleensä niiden takana ovat täyttymättömät tarpeet, vaikka sitä ei aina huomatakaan. Oma mieli vain huutaa että vika on toisessa, on vahva tunne siitä ettei toinen anna minulle mitä tarvitsen, vaikka tietää hyvin mitä kaipaan.  Yhtä yleistä kuitenkin on, ettei tarpeita ole ilmaistu ääneen. Siihen taas voi olla syynä hankalien tunteiden välttely tai jopa omien tunteiden ja tarpeiden tunnistamattomuus. tai mitätöinti.

Seuraavat 3 tärkeää kysymystä on poimittu Puhutaan tunteista -keskustelukorteista:

1. Omia tunteita voi olla vaikeaa kohdata, mutta myös toisen tunteet voivat herättää ikävän olon. Mitkä tunteet sinulle ovat vaikempia käsitellä, mistä ajattelet sen johtuvan?

2. Joskus voi olla haastavaa myös kohdata toisen ihmisen tunne. Onko sinun vaikea ottaa vastaan kumppaniltasi jotain tiettyä tunnetta, mistä ajattelet sen johtuvan?

3. Tunteen välttely voi johtua myös toisesta siihen liittyvästä tunteesta. Häpeä on hyvä esimerkki tällaisesta kokemuksesta. Mistä tunteesta tai tunteista sinä et kehtaa puhua?

 

Näihin kysymyksiin vastaamalla pääsee jo pitkälle omien tunnetaitojen kehittämisessä.  Avoin ja hyväksyvä suhtautuminen omiin ajatuksiin auttaa sinua puhumaan rehellisesti oivalluksistasi kumppanillesi.

Lisää tärkeitä kysymyksiä löydät uudesta Puhutaan tunteista -keskustelukorttipakasta, joka on nyt tilattavissa Hidasta elämää puodista. Muista hyödyntää maaliskuun Osta 3 maksa 2 -korttitarjous.

 

 

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image