Kahden vaalean keksin väliin on pursotettu vaniljalla maustettua kermaa ja tahmeaa maapähkinävoita. Herkku on gluteeniton ja valmistettu kokonaan ilman valkoista sokeria.
Poimi helppo resepti tästä.
Vaaleat piparit
1 dl intiaanisokeria
100 g voita
1 kananmuna
3 dl gluteenittomia jauhoja
1 tl vaniljaa
1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
VAIHE 1) Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja intiaanisokeria yhteen. Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita hyvin.
VAIHE 2) Yhdistä kaikki kuivat aineet omassa kulhossaan ja lisää seos sitten märkien aineiden joukkoon.
VAIHE 3) Kääri taikina muovikelmuun ja anna levätä jääkaapissa ainakin 1h.
VAIHE 4) Jauhota leivontataso ja pyörittele jähmeä taikina jauhoissa. Kauli taikina ohueksi ja paina esimerkiksi pienen juomalasin suulla pyöreitä pipareita.
VAIHE 5) Nosta piparit esimerkiksi lastalla tai veitsen kärkeä apuna käyttäen leivinpaperin päälle ja paista uunin keskiosassa, 200 asteessa, noin 10 minuuttia
Huom! Taikina on mureaa, joten leivontaa helpottaa kylmän jähmeä taikina sekä hyvä jauhottaminen.
Vaniljakerma
1 dl vispikermaa
1 tl vaniljaa
Hunajaa makeudeksi oman maun mukaan (tarkasta maku)
VAIHE 1) Vaahdota kerma ja mausta se vaniljalla ja hunajalla
Kokoa keksit näin:
Lusikoi keksien päälle makeuttamatonta maapähkinävoita ja pursota pähkinävoin päälle vaniljakermaa. Laita toinen keksi täytteen päälle ja nauti.