Herkkä ei ole vääränlainen – hyväksymällä herkkyytesi löydät sen mukanaan tuomat lahjat

Keskusteluissa erityisherkkien ihmisten kanssa nousee lähes aina esiin vääränlaisuuden tunne. Moni herkkä kokee ettei oikein sovi joukkoon, ja ettei ole varustettu sellaisilla ominaisuuksilla, joita ihmisellä ”pitäisi” olla. Erityisherkät tuntuvat soimaavan itseään ennen kaikkea siitä, etteivät jaksa kuormitusta ja ärsykkeitä samalla tavalla kuin vähemmän herkät kanssaihmisensä. 

Herkillä miehillä voi olla tukala olo sellaisessa miehisessä kulttuurissa, missä pitäisi olla ”kova jätkä”. Moni miespuolinen erityisherkkä asiakkaani on todennut oleskelevansa mieluummin luonnossa, soittavansa vaikka kitaraa, tai uppoutuvansa jonkin itseä kiinnostavan asian tutkimiseen sen sijaan, että viettäisi viikonloput railakkaassa poikien mökkireissussa tai istuisi pubissa porukalla katsomassa jalkapalloa ja vertailemassa kokemuksiaan naisista. Omana itsenään oleminen tuntuu hankalalta sellaisessa ilmapiirissä, jossa korostuvat suorittaminen, saavutukset, kilpailu ja pintapuoliset kohtaamiset.

Herkillä naisilla on ihan samantyyppiset mieltymykset. Oma aika, rauha, luontoyhteys, aidot kohtaamiset, syvälliset keskustelut, merkitykselliseltä tuntuvat asiat, syvällinen pohdiskelu, luovuuden ilmaisu jollain tavalla ja omaan sisäiseen maailmaan kääntymisen tarve ovat tuttuja monille herkille ihmisille. Toki herkkien joukossa on myös sosiaalisia ja ulospäin suuntautuneita sekä elämyshakuisia ihmisiä. Hekin kuitenkin kaipaavat ja tarvitsevat yksinoloa ja palautumista sosiaalisista riennoista ja muista ärsykkeistä.

Herkkiä on monenlaisia, mutta yhteistä herkille on vahva tunne-elämä, kyky huomata hienovaraisia vivahteita, ärsykeherkkyys ja taipumus prosessoida asioita syvällisesti. Näistä ominaisuuksista voi löytää paljon hyvää. Elämän ilot ja kiitollisuuden aiheet tuntuvat vahvasti, tarkkaa havaintokykyä voi käyttää hyödykseen esim. vuorovaikutustilanteissa, syvällinen prosessointikyky synnyttää uutta ymmärrystä ja herkkyys ärsykkeille voi olla avuksi esimerkiksi aisteja hellivien tilojen ja ympäristön suunnittelussa. 

Kun ymmärtää itseään ja herkkyyttään, on helpompi hyväksyä se, ettei jaksa samoja juttuja tai ole aina kiinnostunut ihan samoista asioista kuin muut. Se sijaan, että taistelisi herkkyyttään vastaan ja yrittäisi muuttaa synnynnäisiä taipumuksiaan, voi miettiä, missä kaikessa on oikeastaan aika hitsin hyvä ja mikä kaikki itseä aidosti kiinnostaa. Mikä saa sinut syttymään ja omat hyvät ominaisuutesi esille? Millaisten asioiden ja ihmisten parissa olet kuin kotonasi? Millaisessa ympäristössä viihdyt? Ei sinun tarvitse viihtyä siellä, missä muut viihtyvät. Sinä saatat kukoistaa ihan toisenlaisten asioiden parissa ja se on täysin ok. Herkkyys voi olla jopa valttikortti monissa tilanteissa. 

Haluatko ymmärtää herkkyyttäsi paremmin ja löytää toimivia välineitä kuormituksen säätelyyn? Kurkkaa uutuuskirjani Helpotusta erityisherkän elämään.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image