Tässä idea terveelliseksi välipalaksi tai kahvipöydän herkuksi.
Saanko esitellä kurpitsamuffinit. Näiden herkkupalojen koostumus on kostean tiivis, jopa ruokaisa. Itse nautiskelin muffineja päiväkahviherkkuina ja tarjoilen niitä omille lapsilleni iltapalaksi. 4-vuotiaan tyttäreni ja ystäväni mielestä resepti meni kerralla jatkoon!
Hei, ja ohje on myös gluteeniton sekä vegaaninen. Lisäksi ne on valmistettu ilman valkoista sokeria, ihan vain arjen sokerikuormaa pienentääkseni.
Eli herkku joka hellii monella tavalla.
Kurpitsamuffinit
2 rkl sulaa kookosöljyä
2 banaania
4 dl kurpitsasosetta
2 dl intiaanisokeria
5 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
3 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
sitruunan raastettu kuori
0,5 tl suolaa
VAIHE 1) Kuori, pilko ja keitä kurpitsa. Soseuta soseeksi
VAIHE 2) Muusaa banaanit ja lisää banaanisose, sula kookosöljy ja raastettu sitruunan kuori kurpitsasoseen joukkoon
VAIHE 3)Yhdistä kaikki kuivat aineet ja sekoita ne sitten kurpitsa-banaanisoseen joukkoon
VAIHE 4) Lusikoi taikina muffinivuokiin ja paista uunin keskiosassa 200 asteessa, noin 20 minuuttia
Vegaaninen kuorrute
1 purkki vegaanista tuorejuustoa
puolikkaan sitruunan mehu
1 tl vaniljaa
noin 6 rkl kookossiirappia (tai oman maun mukaan)
VAIHE 1)Yhdistä kaikki aineet. Tarkasta maku ja pursota jäähtyneiden muffinien päälle