Erityisherkkä tuo työyhteisöön tunneälyä ja empatiaa – 7 syytä, miksi herkkyyttä tulisi arvostaa työelämässä

Herkkä ihminen tuo työyhteisöön monia arvokkaita ominaisuuksia, kuten luovuus, innovatiivisuus, intuitiivisuus, tarkkanäköisyys, kokonaisuuksien hahmottamisen kyky, hienovaraisten signaalien havaitsemisen kyky, tunneäly, empatia, rikas ja syvällisesti prosessoiva mieli. Parhaimmillaan herkkä ihminen on

 • tarkka, tunnollinen ja luotettava
 • empaattinen työkaveri ja hyvän ilmapiirin ylläpitäjä
 • tarkkanäköinen ja havaitsee hienovaraista tietoa 
 • luova ja osaa ajatella “laatikon ulkopuolella”
 • taitava huomaamaan pienet yksityiskohdat ja hahmottamaan suuria kokonaisuuksia
 • syvällisesti ajatteleva ja informaatiota prosessoiva
 • tunneälykäs ja vuorovaikutustaitoinen

Harva herkkä pääsee tuomaan huippuominaisuuksiaan esille hierakisessa ja autoritäärisesti johdetussa vanhanaikaisessa organisaatiossa. Herkkä loistaa työssä, jossa häneen luotetaan, hän saa tehdä työtään mahdollisimman itseohjautuvasti, käyttää luovuuttaan ja keskittyä muutamaan asiaan kerrallaan. Huomion pirstaloituminen, häly ja monelta suunnalta tulevat vaatimukset ja paineet ovat myrkkyä kenen tahansa suorituskyvylle. Jos siis olet herkkä ja kärsit työuupumuksesta, mieti millä mallilla asiat ovat organisaatiossasi ennen kuin tuomitset itsesi jaksamattomuudesta.

Myrkkyä herkkyydelle ja luovuudelle työelämässä:

 • kovuus
 • suorittaminen
 • multitaskaaminen
 • meluisa ympäristö
 • aikataulupaineet
 • suoritusten kyttääminen ja mittaaminen
 • ilmapiiriongelmat
 • autoritäärinen johtaminen

Herkkua herkkyydelle ja luovuudelle työelämässä:

 • vapaus ja luottamus
 • mahdollisuus tehdä työtä ilman jatkuvia keskeytyksiä
 • mahdollisuus hoitaa asia kerrallaan
 • hyvä työilmapiiri
 • kannustava johtamistapa
 • luovuutta ruokkiva ja kokeilemiseen kannustava ympäristö

Silmiini osui joulun 2020 alla VTT:n strategiajohtaja Laura Nurmen erinomainen kirjoitus siitä, kuinka hänen mielestään herkkyys on kilpailuvaltti tulevaisuuden työelämässä. Nurmi kirjoittaa: Ihmiskunnalla on edessään monimutkaisia globaaleja haasteita, joita ei ratkota virittämällä nykytekemistä yhä tehokkaammaksi, vaan luomalla uusia ajattelutapoja ja liiketoimintamalleja. Tämä vaatii ympäristön lukutaitoa, luovuutta ja kykyä kyseenalaistaa – taitoja, joissa ihmisen herkkyys on ylivoimainen. Siksi uskon, että tulevaisuudessa menestyvät ne organisaatiot, jotka ymmärtävät herkän puolemme arvon.  (Ote uutuuskirjastani Helpotusta erityisherkän elämään)

Tutustu kirjaan täällä. 

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image