Eron jälkeen ex-kumppani voi yhtäkkiä tuntua vieraalta – Mutta voiko toista ihmistä edes tuntea kokonaan?

Kaipaus päästä yhteyteen toisen ihmisen kanssa on inhimillinen perustarve, joka seuraa meitä läpi elämän. Halu perustaa parisuhde ja solmia ystävyyssuhteita perustuu siihen, mutta myös tarve liittyä yhteisöihin ja kokea  olevansa osa ryhmää. Yleensä koemme vetovoimaa ihmisiä kohtaan, jotka ovat kaltaisiamme. Jaamme kenties samat arvot tai elämäntarkoituksellisen näkemyksen. Sanotaankin, että tarkkailemalla läheisiä ihmisiämme voimme nähdä jotain myös siitä, mitä itse olemme. Joskus voi käydä myös niin, että koemme toisen vetovoimaiseksi koska hänellä on jotain, jota haluaisimme itsessämme olevan. Parhaimmillaan tällainen suhde voi auttaa meitä saamaan paremman yhteyden omaan sisimpään. Näin läheinen ihmissuhde voi parhaimmillaan saada sinut kukoistamaan. Jotta voimme päästää toisen lähellemme tarvitsemme mielenkiinnon lisäksi sisäisen turvan kokemuksen. Tunteen siitä, että toinen välittää meistä aidosti, eikä hylkää silloinkaan, vaikka mokaisimme. Uskallamme näin olla näkyviä ja jakaa asioita, jotka voivat olla vaikeitakin.

Menneisyytemme vaikuttaa vahvasti siihen, kuinka helppo meidän on solmia ihmissuhteita ja olla niissä avoin. Käsittelemättömät traumat ja tunnelukot voivat saada aikaan sen, että alamme itse sabotoida omia suhteitamme ja niin menneisyys alkaa elää nykyhetkessä. Itseään toteuttavalla ennusteella tarkoitetaan juuri tätä. Kun pelkäät tulevasi jätetyksi, voit saada sen aikaan olemalla jatkuvasti epäluuloinen ja kontrolloiva tai lopettamalla varmuuden vuoksi ihmissuhteen ennen kuin sinut hylätään. Tällaisissa tilanteissa jätetty jää usein ihmettelemään mitä ihmettä tapahtui, varsinkin jos lähtijä ei suostu antamaan mitään selitystä käyttäytymiselleen. Toisen hylkääminen ilman selityksiä on julmaa vallankäyttöä, vaikka aina ihminen ei tiedostakaan itse toimivansa tällä tavoin. Tiedän asiakkaitteni kertomuksista ja omasta elämästäni, kuinka haavoittavaa on kun kumppani tai ystävä hylkää ja lähtee avaamatta asiaa sen enempää. Usein syynä on vain ”tunne”, jota ei osaa selittää.

Erojen yhteydessä myös menneisyys näyttää usein uudenlaiselta. Näemme historian eri valossa, kun nykyisyys näyttäytyy uusin silmin. Moni eronnut kertoo hämmennyksestään, jota tuntee kun entinen kumppani tai ystävä tuntuukin nyt vieraalta ja kaukaiselta. Ihmiseltä, jolta ei olisi koskaan osannut odottaa kohtelua jota eron loppumetreillä sai osakseen. Kun saa tilaa prosessoida asiaa rauhassa, voikin oivaltaa jotain tärkeää. Kuten sen, ettemme voi koskaan tuntea toista ihmistä kokonaan. Se on inhimillinen ja armollinen ajatus. Jos sinut on jätetty ilman selityksiä, on sinulla varmasti mieli täynnä erilaisia miksi-kysymyksiä. Se on ymmärrettävää, koska kaipaat asiaan selvyyttä. Ikävä kyllä voi olla niin, ettei entinen ystäväsi tai kumppanisi edes itse tiedä, mikä sai hänet lähtemään. Koska kuten emme voi tuntea toista ihmistä kokonaan, emme voi tuntea kokonaan myöskään itseämme. Voimme vain pyrkiä toimimaan oikein vaikeissakin tilanteissa.

Kun siis käyt läpi eroa, muista että tärkein tehtäväsi on olla itseäsi kohtaan lempeä ja myötätuntoinen. Itsemyötätunto on siitä ihmeellinen voima, että se auttaa myös asettamaan omat rajat paremmin ihmissuhteissasi. Sinä et ole vastuussa toisen ihmisen huonosta käyttäytymisestä milloinkaan. Jos sinut jättänyt henkilö on vain häipynyt, eikä halua käsitellä asiaa, et voi tehdä muuta kuin hyväksyä sen. Pyri siis aloittamaan irroittautumisprosessi minimoimalla yhteydenpito ja some-seuraaminen.  Uuden elämän rakentaminen on vaikeiden tunteiden käsittelemisen lisäksi huomion suuntaamista eteenpäin uusiin mahdollisuuksiin.

 

Hidasta elämää –puodista voit ostaa Marikan uudet Erohehku-kortit avuksi uuteen elämänvaiheeseen.

 

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image