Etsitkö elämääsi “sitä oikeaa”? – Kukaan ei voi tehdä sinua onnelliseksi, jos itse valitset olla onneton

Kirjoittaja Aira Sahakangas on Diplomikuuntelija, mielenrauhan ohjaaja, luennoitsija ja kirjailija. Hän on kirjoittanut kaksi kirjaa, Valintana mielenrauha 1 ja 2.

 


Jos tahtoo löytää rauhan eli Viattomuuden sisimmästään, niin se löytyy. Me emme tule maailmaan etsimään ihmissuhteita, jotka parantaisivat minun oloni, mutta lähes koko ajan me etsimme ihmissuhteista sitä ”oikeaa” joka tekisi minut onnelliseksi. Mutta voiko kukaan tehdä minua onnelliseksi, jos minä itse valitsen mielessäni onnettomuuden? Usein luulemme, että tuo läheinen tai ihmissuhde oli pettymys, koska hän ei ollutkaan sitä, mitä minä mielikuvissani oletin. Niinpä, mielikuvissani.

Minä todellakin rakennan omilla ajatuksillani mielikuvan toisesta ja sitten lähden vilpittömästi ”uskomaan” että tuo toinen on ”tommonen” ja se tekee minusta onnellisen ja, kun toinen ei ”älyäkään” olla sitä, mitä odotin, niin petyin. Luulenpa, että lähes jokaisella on ollut tällainen pettymyksen kokemus. Älä kuitenkaan tuomitse itseäsi, vaan voit löytää itsesi tällaisen tapahtuman avulla. Jos sinulla on ristiriitoja mielessäsi eli vertauskuvallisesti ”likaisia pyykkejä” korissasi, niin auttaako se mitään, jos yrität toisen ihmisen avulla eli ”kuvitelluilla puhtailla pyykeillä” peittää ne likaiset pyykit?

Ihmissuhteet ovat mahdollisuus itsensä löytämiseen

Itse olen kulkenut yli 20 vuoden anteeksiannon polun ja huomannut, että likapyykki tulee todellakin puhtaaksi ja todellinen Viattomuus Itsestä eli puhdas pyykki näkyväksi. Tulee luonnolliseksi huomata, että minä olen Viaton ja niin on muuten kaikki muutkin. Yli 20 vuotta sitten pysähdyin huomaamaan oman vihani itseäni ja maailmaa kohtaan. Ajattelin, että täytyy olla jokin muukin tapa katsoa maailmaa ja itseäni. Ajatus riitti. Sillä tämä on ajatusten maailma, ei tekojen. Mieleni lähti kohti vapautta, jossa ensimmäiset ajatukset ilmenivät, että en halua enää miellyttää  ketään, vaikka koko maailma hylkäisi minut. Miellyttämisellä ostin hyväksyntää, että joku tykkäisi, kun en itse sitä itselleni antanut. Miellyttäminen on itsensä hylkäämistä mielessä ja voiko minua kukaan muu loppujen lopuksi hylätä, kuin minä itse omilla ajatuksillani. Olin väsynyt väkivaltaisiin ihmissuhteisiin ja ryyppykavereihini. Halusin löytää rauhan, maksoi mitä maksoi, sillä minulla ei ollut enää mitään menetettävää.

Löysin aviopuolisoni  vuosituhannen vaihteessa ja tajusin, että tämä on nyt minulle mahdollisuus katsoa itseäni toisin. Vuoden päästä olin raskaana ja niinpä minulla oli mahdollisuus katsoa myös äitiyttiäni toisin. Alusta lähtien aloin jokaisen ristiriidan tullessa katsoa, että tämä on minussa ei toisessa ja kun halusin onnellisuuden, olin halukas nöyrtymään ja huomaamaan oman likapyykkini eli arvottomat ajatukseni ja sen, että voin pestä tämän puhtaaksi antamalla itselleni anteeksi ajatukseni. 18 vuoden ajan olen johdonmukaisesti päivästä päivään valinnut todellisen voimani ja päästänyt irti arvottomista  ajatuksistani. Se, miten se tapahtuu, kerron dialogina Totuuden kanssa kirjoissani Valintana mielenrauha 1 ja 2.

Käytin nämä vuodet omien menneiden kokemusteni vapautumiseen, niin puolison, kuin äidin roolistakin. Näin, miten ihmissuhteeni puolisooni sekä tyttäreeni ja kaikkiin muihinkin läheisiin parani päivä päivältä yhä kauniimmaksi, jossa jokainen saa olla omanlainen. En siis tullut enää etsimään ihmissuhdetta, jossa joku tekisi minut onnelliseksi, vaan pyytämällä sisimmässä olevalta Todelliselta voimaltani: ” Anna ilmentyä ne ihmiset elämässäni, jotka siihen tulee ja auta minua näkemään heidät niinkuin Jumala näkee.” Katsoin arjen tapahtumat ja ristiriidat Itseni kautta ja löysin Jumalan Itsessäni eli löysin Itseni. Itsensä löytäminen eli Rakkaus on pelosta luopumista, antamatta mitään muuta muotoa sille. Silloin ei unelmoi Rakkautta, ei etsi Rakkautta vaan tietää, että Rakkaus on. Kaikilla on mahdollisuus löytää vapaus. Se on vain valinta kysymys.


Jutun kirjoittaja Arja Sahakangas on Minä olen -lehden vakituinen kolumnisti. Tilaa lehti itsellesi täältä.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image