Aito läheisyys ja yhteyden säilyttäminen eivät vaadi itsesi sivuuttamista

Jos on oppinut varhaisissa vaiheissaan lukemaan ja aistimaan toisia tarkkaan tai jopa kannattelemaan ensimmäisiä hoivaajiaan saadakseen mitä tarvitsee eli nähdyksi tulemista / huomiota / turvaa / hoivaa / yhteenkuulumisen fiilistä / läheisyyttä, tätä herkästi jatkaa myöhemminkin elämässään. On oppinut jättämään tai sivuuttamaan itsensä ja keskittymään ja eläytymään enemmän toisiin. Saattaa alistua ja kadottaa rajansa, ja pinnistellä valtavasti yhteyden eteen. Työstää itseään ja tuntee hoitavansa pari- tai ystävyyssuhdetta toisenkin edestä.

Tämä liittyy myös eläytyväisten ja empaattiseen mielettömään kykyyn asettua toisen asemaan tai fiilata toisten juttuja, eikä sitä tarvitse pitää huonona juttuna. Mutta tiensä voi löytää turvallisempaan ja tasapainoisempaan läheisyyteen, jossa on myös tervettä erillisyyttä.


On eheyttävää oppia huomaamaan, milloin alkaa jättää itseään, tehdä liikaa kompromisseja / toimia rajattomasti. Milloin pitää toisten juttuja tärkeämpiä kuin omiaan tai millä eri tavoin sivuuttaa tarpeensa. Näistä tendensseistä johtuen saattaakin sitten kokea närää ja katkeruutta, että mitä hittoa, eikö toi toinen maindaa mua yhtään, eikö mun jutut ja tarpeet ole tärkeitä. Varmasti ovat, mutta jos toinen ei tiedä niistä, voi tulla sivuutetuksi tulemisen tunne.⁠

Kuvio on erityisesti turvattomasti kiintyneille tuttu: omat tarpeensa pitää tavalla tai toisella niellä. Joko yrittää kannatella toista hulluna tai sitten vetäytyy, kun tulee olo ettei mikään riitä.

⁠Toisen maailmaan sulautuminen ja omansa sivuuttaminen on tapa yrittää saada tarpeitaan täytettyä, mutta aikuisuudessa on voimauttavaa oppia läheisriippuvaisista mekaniikoistaan itseä huomioivampaan, itselle vastuullisempaan tapaan olla. Sisäisen turvan löytäminen on avainjuttu. Tarvitsee siis opetella ITSE tunnistamaan rajojaan, ilmineeraamaan niitä ja arvostamaan omaa maailmaansa toimin ja sanoin.

Olen kirjoittanut sisäisestä turvasta monta juttua, täältä löydät yhden


Lähelle-ihmissuhdeverkkokurssini käytössäsi koko kesän. Voimauttavat kurssini ja terapeuttisen valmennukseni löydät TÄÄLTÄ.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image