Nämä herkulliset mustikkapannukakut sopivat hetkeen kuin hetkeen. Itse nautin näitä niin aamupalana, välipalana, iltapalana kuin jälkiruokanakin. Fiiliksen mukaan.
Näissä pannukakuissa on ihanan tiivis, jopa kakkumainen suutuntuma. Banaanin ja mustikan makeus ihan todella riittävät makean hampaan kolotukseen. Kokeile vaikka itse. Mutta mikäli kuitenkin kaipaat lisää makeutta päivääsi, niin saat sitä lisäämällä taikinaan haluamasi määrän vaikkapa hunajaa tai muuta makeutta.
Jos siis olet ajatellut vähentää turhaa sokerikuormaa arkiruokailuissasi, niin tässä on todella hyvä vaihtoehto herkkuhetkiin. Saat suun makeaksi ja samalla hyödyllisiä ravintoaineita kehollesi. Liiallisen sokerin nauttimisen haitat, kun tiedetään.
(ohje on gluteeniton ja maidoton)
MUSTIKKAPANNUKAKAKUT
(Ohjeesta tulee noin 10 pientä pannukakkua)
2 tummapilkkuista banaania
2 tl leivinjauhetta
1 rkl hunajaa
1 rkl öljyä
1 tl vaniljaa
1 tl kanelia
2 kananmunaa
1,5 dl kauramaitoa
1,5 dl kaurajauhoja
2,5 dl mantelijauhoja
ripaus suolaa
mustikoita paistoon
VAIHE 1) Yhdistä blenderissä banaanit, leivinjauhe, hunaja, öljy, mausteet, munat sekä kauramaito
VAIHE 2) Lisää joukkoon jauhot ja tarkista taikinan maku
VAIHE 3) Anna taikinan tekeytyä muutama minuutti. Paista pannukakkuja paistinpannulla öljytilkassa. Lisää muutama mustikka kunkin pannukakun päälle juuri ennen toisen puolen paistamista