Kun kierrokset ovat taas kovat ja pysähtyminen on vaikeaa – lempeää pohdittavaa hankaliin hetkiin

Ihminen ei ole kone, eikä yksikään meistä jaksa paahtaa eteenpäin pysähtymättä – ainakaan ilman seurauksia. Kehomme tarvitsee lepoa siinä, missä aktiivisuuttakin.

Elämällä on kuitenkin taipumus järjestää yllätyksiä ja käänteitä, ja välillä jokaiselle meistä käy niin, että kierrokset nousevat tosi kovaksi. Kehomme on useimmiten se, joka ensimmäisenä tähän reagoi. Toiselle tulee vatsaoireita, toiselta lähtee unet. Jollakin särkee päätä, toisella menee ruokahalu. Koska kehomme ja mielemme eivät ole erillisiä toisistaan, kehollinen ylikuormitus vaikuttaa kokonaisvaltaisesti, myös mielialaan.

Moni meistä tunnistaa omat ylikuormituksen oireet ja tiedostaa rauhoittumisen ja palautumisen merkityksen, mutta erityisesti silloin, kun teema on ollut harjoittelussa pidempään, kierrosten hetkissä taipuu helposti syyllistämään itseään siitä, että taas ollaan tässä pisteessä.

Näissä hetkissä tarvitsemme usein kuitenkin enemmän myötätuntoista läsnäoloa, kuin ankaraa sisäistä läksyttäjää. Olemme ihmisiä, ja on okei harjoitella, olla keskeneräinen. On okei olla väsynyt ja kierroksilla. Me jokainen teemme parhaamme, jokaisena hetkenä. Tärkeintä on olla rehellinen itselleen siitä, missä juuri nyt menee ja tästä tilasta kysyä itseltään, mitä oikeasti tarvitsee.

Pohdittavaa Lempeyttä keholle -korteista kierrosten keskelle:

Anna anteeksi itsellesi
Anteeksi antaminen lisää armollisuutta itseäsi ja kehoasi kohtaan.
Milloin viimeksi huomasit toimivasi itseäsi ja omaa hyvinvointiasi vastaan? Mitä silloin ajattelit? Mitä tunsit? Jos voit sättimisen ja arvostelun sijasta katsoa itseäsi hyväksyen ja antaa anteeksi, myös kehosi saa luvan hellittää ja rentoutua. Rentouden tilasta käsin sinun on helpompi löytää takaisin tasapainoon.

Lepo on lahja kehollesi
Mitä tapahtuu, jos pysähdyt? Mikä on pahinta, mitä voisi tapahtua? Entä mikä parasta?
Voisiko se, että hengität tässä ja nyt, olla tarpeeksi liikettä tänään? Jos ottaisit nyt pienen lepohetken itsellesi ja kehollesi, mitä se tarkoittaisi? Mikä olisi sinulle lepoa nyt?

Salli itsellesi hyvää
Keholempeys on jatkuva harjoitus. Se saa usein alkunsa sen tiedostamisesta, missä asioissa olemme liian ankaria itseämme kohtaan tai jätämme tarpeemme huomiotta.
Jos tarkastelet tätä hetkeä, löydätkö jotain, missä voisit olla itseäsi ja kehoasi kohtaa lempeämpi? Mitä se voisi tarkoittaa juuri tänään? Mitä voisit itsellesi antaa, tehdä tai sallia? Huom. Kyseessä voi olla kuinka pieni tai arkinen asia tahansa.

Tutustu Lempeyttä keholle -kortteihin ♥

Huom: Kaikki kortit verkkopuodissamme juuri nyt Osta 3 maksa 2 -tarjouksessa:

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image