3 tapaa antaa hyvälle mahdollisuus – Käytä näitä erityisesti stressaavissa hetkissä


Eräänä alkukesän iltana kaksi ystävystä istui keittiön pöydän ääressä. Ikkunan takana koivu oli juuri saavuttanut kesäisen vehreytensä. Toinen ystävyksistä huokaisi ihastuneena: Ai, miten kauniisti auringon valo siivilöityy koivun lehtien välistä. Toinenkin ystävistä vilkaisi ulos ja totesi: Eihän siellä edes paista.

Sama ikkuna, sama koivu, sama valo, mutta kaksi hyvin erilaista tapaa nähdä maailma.

Kuten aiemmassa blogissani totesin, aivoillamme on taipumus tarttua kaikkeen kielteiseen ja uhkaavaan paljon herkemmin kuin hyvään ja kauniiseen. Se saa meidät torjumaan tai jättämään huomiotta elämässämme olevaa hyvää. Aivoissamme kielteinen ajaa myönteisen ohi ja yli todella herkästi. Erityisesti kiireessä ja stressissä tämä korostuu.

Jotta meillä olisi edes neutraali olo, hyvää pitää huomata kolme kertaa enemmän kuin huonoja juttuja. Ihmissuhteissa tuo suhdeluku vielä kasvaa, jolloin tarvitaan viisi myönteistä kokemusta tasapainottamaan yhtä ikävää kokemusta. Niinpä meidän kannattaa olla tietoisesti hyvän puolella.

Onneksi voimme tarkoituksellisesti antaa hyvälle mahdollisuuden. Samalla vähennämme kokemaamme stressiä ja helpottamme ankeaa oloamme. Kun keskitymme huomaamaan kaikkea sitä hyvää, mitä elämässämme jo on, aivomme pääsevät rentoutumaan ja rauhoittumaan.

Anna hyvälle mahdollisuus

  1. Hyvän voi havaita ihan pienissäkin asioissa, siihen ei tarvita lottovoittoa. Itse asiassa tulemme jopa helpommin läsnäoleviksi ja herkemmiksi ottamaan hyvää vastaan, kun suuntaamme mielemme pieniin kivoihin juttuihin sen sijaan, että odottaisimme isoja onnen potkuja. Kahvin tuoksu, auringonsäde matolla tai lapsen nauru pihamaalla voi herättää hyvänolon tunteen sisällämme, kun annamme sille luvan.
  2. Myös haastavissa hetkissä voi huomata hyvää, kun katsoo elämäänsä vastoinkäymisiä laajemmin ja kysyy itseltään: Mikä elämässäni on jo hyvin? Mikä jo toimii? Elämä on kuin kukkaketo. Vaikka osa kukista lakastuukin tai jotakin kedon nurkkaa vaivaa kuivuus, löytyy myös kukkia, jotka yhä kukoistavat.
  3. Poimi arjessasi olevia hyviä asioita talteen kuin poimisit marjoja astiaan. Nyt astian tilalla on vain sydämesi. Muista myös nauttia havaitsemastasi hyvästä. Mitä pitempään ja vahvemmin annat hyvän tuntua sisälläsi, sitä herkemmin se sulautuu osaksi sinua.

Kun huomamme hyvää ja kun annamme sen tuntua sisällämme, aivomme rentoutuvat. Aivojemme ollessa rentoina lepotilassa turvattomuuden, yksinäisyyden tai mielipahan tunteet lievenevät. Maailma tuntuu hyvältä paikalta elää ja ihmiset vastaanottavaisilta ja hyväksyviltä.

Silloin havaitsee valon, vaikka aurinko ei paistaisikaan.

Lue lisää aiheesta uutuuskirjastani Olet kaiken hyvän arvoinen.


Tutustu koulutus- tai valmennustarjontaani tai tilaa onnellisuusluento TÄSTÄ

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image