Ikävät puheet liittyvät usein ennakkoluuloihin – miten opettaa lapselle, että erilaisuus on rikkaus?

Lapsen kanssa voi keskustella siitä, että tutut asiat ovat aina helpompia kohdata, ja siksi uudet asiat ja ihmiset saattavat tuntua vierailta, jopa pelottavilta. Ajatuksemme voivat kuitenkin huijata meidät pelkäämään myös silloin, kun pelko ei ole tarpeellista. Kannattaa siis aina miettiä, että on aivan mahdollista, että on tulkinnut toista ihmistä väärin. -Marika Rosenborg, terapeutti ja tietokirjailija

Minulle on jäänyt elävästi mieleen sananparsi: Joku on puhunut sinusta pahaa ensimmäisestä koulupäivästäsi saakka. Voit joko välittää tai olla välittämättä siitä.

Mutta ei se ihan niin helppoa ole. Pahat puheet satuttavat aina ja vaikea niitä on koskaan kuitata kintaan heilautuksella. Edes aikuisena. Vaikka silloin jo tietääkin, että puheet liittyvät usein väärinymmärrykseen, tiedon puutteeseen, uskomuksiin, joskus kateuteenkin.

Tänä päivänä erilaisuus ympärillämme ainoastaan lisääntyy, kun erilaisista taustoista tulevat ihmiset yhdistyvät. Erilaisia vähemmistöjä ja identiteettejä edustavat lapset ja aikuiset ovat rikkaus ja tervetullut tuulahdus mutta erilaisuuden lisääntyessä myös ennakkoluulot saattavat lisääntyä.

Ennakkoluulojen selättäminen ja jokaisen ihmisen arvostaminen on yksi suurista teemoista Hidasta elämää – lastensadussa Oliver Oranki ja metsän ainutlaatuiset sankarit. 

Selviytymismatkallaan halki viidakon Oliver Oranki kohtaa muun muassa pelätyn pytonin. Viidakkolegendan mukaan pytonit pistelevät oranginpoikasia poskeensa, mutta Petteri Pyyttoni paljastuukin herkäksi ja avuliaaksi. Ystävystyttyään Petterin kanssa Oliver oivaltaa, että on viimeinkin unohdettava ennakkoluulot ja annettava ihan jokaiselle mahdollisuus.

Puheilla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, kuka minä oikeasti olen.

-Petteri Pyyttoni, Oliver Oranki ja metsän ainutlaatuiset sankarit

P.S. Koskaan ei voi tietää mitä toisen nahan alla piilee.

HE-kirjaperheen ensimmäinen lasten satukirja Oliver Oranki ja metsän ainutlaatuiset sankarit kertoo myötätunnon tärkeydestä ja erilaisuuden arvostamisesta. Tarina rohkaisee samalla erilaisten tunteiden käsittelyyn. Lämminhenkinen satukirja on suunnattu yli 5-vuotiaille lapsille.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image