Mitä olet ilman roolejasi? Suorittajan kuoren takaa löytyy ydinolemuksesi

Moni on kysynyt minulta, mitä ihminen oikeastaan on ilman roolejaan. Roolit ja tarinat ovat meille turvapaikkoja, joita ilman saatamme olla hyvin hukassa. Kun itse uuvuin enkä enää voinut tukeutua suorittamiseen, jouduin ensimmäistä kertaa elämässäni pohtimaan, mitä olin ilman rooleja ja saavutuksia. Uskomukset ja tarinat kertovat meille paikkamme elämässä ja yhteisöissä – ja tuota paikkaa minulla ei yhtäkkiä enää ollut.

Millainen olisit, jos sinulla ei olisi vanhaa tarinaasi? Ajatus itsestä ilman tarinaa voi olla tuntua vapauttavalta – tai turvattomalta. Yleensä kuvailemme itseämme sillä, mitä teemme, mitä saamme aikaan tai millaisessa asemassa olemme suhteessa toisiin. Mitä ihminen edes on, jos ei saa vastata siihen luettelemalla roolejaan? Hyvä kysymys. Entä jos sielun tasolla meitä ei voikaan kuvailla samalla tavalla kuin olemme ihmistasolla tottuneet? Entä jos ihmisen ydin onkin ensisijaisesti energiaa? Ja mitä ihmettä se edes tarkoittaa?

Sielunenergia on sinun ainutlaatuista taikavoimaasi. Se on luonteeltaan toisenlaista kuin ihmistason identiteetti. Sitä voi kuvata tunnelmina, vaikutelmina ja mielikuvina. Sielunenergia voi olla kevyttä, nopeaa ja vilkasta, hidasta ja levollista tai tulista ja intensiivistä. Ydinolemuksesi voi olla rauhoittava ja maadoittava, inspiroiva ja kohottava tai vilpitön ja täynnä iloa.

Sielun tasolla ei tarvita vertailua, tuloksia tai saavutuksia. Sielunenergiaa ei tarvitse etsiä väkisin – se pulppuilee väistämättä tietoisuuteesi sitä mukaa, kun vanhat tarinan kerrokset purkautuvat ympäriltäsi. Kun päästät irti vanhasta kuormasta, tyhjäksi jäänyt tila täyttyy kevyemmillä tunteilla, kuten kiitollisuudella, rakkaudella ja elämänilolla. Sinussa saattaa herätä uusia unelmia.

Sielun tasolta voi löytyä elämäntehtäväsi, mutta sen ei tarvitse olla mikään konkreettinen suoritus tai ammatti, vaan se voi olla olemuksesi ja lahjojesi luonnollista jakamista. Annat itsestäsi sitä, mikä sinussa on luonnostaan läsnä ja virtaa vaivattomasti.

Vapauttaaksesi sielunenergiasi sinun on uskallettava hellittää jatkuvasta tekemisen tarpeesta. Älä yritä olla enemmän, pidemmällä tai parempi kuin olet. Kun et enää tavoittele mitään, saatat ensin tuntea putoavasi pohjalle, mutta todellisuudessa alat laskeutua ydinolemukseesi.

Haluaisitko saada yhteyden omaan taikavoimaasi…? TULOSSA la 15.10.22 Kasva kirjoittajaksi -etäretriitti: Hoida itseäsi kirjoittamalla. Päivän lempeät harjoitukset auttavat sinua hellittämään ja kytkeytymään sielunenergiaasi. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan. (Tallenteet saatavilla!)

 

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image