Ympäröitkö itsesi kannustavilla vai lannistavilla ihmissuhteilla?

 

Ihminen tarvitsee elääkseen vettä, ruokaa, liikuntaa, happea ja unta. Ne mainitaan aina kun puhutaan terveydestä, mutta niiden lisäksi ihmisen hyvinvoinnille elintärkeitä ovat myös toiset ihmiset ja yhdessä jaettu luottamus, myötätunto, turva, sekä läheisyys.

Siitä kertoo esimerkiksi se, että jo 20 sekunnin mittainen halaaminen saa aivot tuottamaan oksitosiinia. Oksitosiini on hormoni joka rentouttaa mieltä, alentaa verenpainetta ja vähentää stressiä.

Tutkimuksissa on myös havaittu, että ihmisillä joiden elämässä on vahvoja ja antoisia ihmissuhteita, on pienempi riski sairastua moniin yleisiin elintapasairauksiin.

Ei siis liene liioiteltua sanoa, että se millaisia ihmissuhteita meillä on, vaikuttaa henkisen hyvinvoinnin lisäksi fyysiseen terveyteemme.

“Todelliset ystävät pysyvät elämässämme heikoimmillakin hetkillä ja iloitsevat kanssamme, kun olemme parhaimmillamme.”

Ihmiset joilla ympäröimme itsemme, joko kannustavat meitä hyvää kohti, tai vetävät meitä pysymään huonoissa tavoissa. Todelliset ystävät pysyvät elämässämme heikoimmillakin hetkillä ja iloitsevat kanssamme kun olemme parhaimmillamme.

Sellaiset ihmiset, jotka ovat kateellisia, lannistavia, tai houkuttelevat meitä kaavoihin, joista haluamme kasvaa irti, eivät usein itse ole valmiita muutoksiin ja kokevat epämukavuutta, tai jopa pelkoa, kun me haluamme muuttua. Oma muutoksemme, tai sen suunta, saattaa nostaa epävarmuutta heissä, joiden uskomukset tai maailmankuva ei enää vastaa omaamme.

Jos kokee, ettei voi olla omana itsenään niiden äärellä joiden kanssa viettää aikaa, voi olla hyvä pohtia, että millaisia ihmissuhteita haluaa elämäänsä. Tuovatko ihmissuhteeni minulle turvaa? Saanko näkyä niissä omana itsenäni? Kannustavatko ja tukevatko ne minua asioissa jotka ovat minulle tärkeitä?

Vanhasta luopuminen on aina vaikeaa. Ei ole helppoa tapaa irtautua jostakin, joka on ollut tärkeää tai palvellut jotain tarkoitusta, mutta jos luopuu asioista, jotka eivät ravitse omaa elämää, se on oikea päätös ja palkitsee lopulta vapaudessa ja rakkaudessa.

“Jokainen meistä ansaitsee elämäänsä ihmisiä, jotka tukevat meitä matkallamme ja kannustavat meitä asioissa, jotka ovat meille tärkeitä.”

Kun löytää oman heimonsa, ihmisiä, jotka hyväksyvät meidät sellaisena kuin olemme, voimme vapautua elämään ja jakaa muiden kanssa itsemme näköistä elämää. Se luo olosuhteet sekä parantumiselle, että kukoistamiselle.

Jokainen meistä ansaitsee elämäänsä ihmisiä, jotka tukevat meitä matkallamme ja kannustavat meitä asioissa, jotka ovat meille tärkeitä. Jokainen ansaitsee vain parasta, ja sellaisia ihmisiä, jotka muistuttavat meitä siitä asiasta.

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image