Sinäkin olet luonnostasi hyvä uudistumaan – jos vain annat sen tapahtua

Uusi vuosi on uuden alku. Se kutsuu uusiutumaan ja aloittamaan puhtaalta pöydältä. Mutta uusiutuminen ei aina ole helppoa.

Luontainen uusiutuminen ikään kuin tarjoillaan eteemme. Se tulee kuitenkin tunnistaa ja sille tulee antaa mahdollisuus. Tulee uskaltaa päästää irti vanhoista toimimattomista asioista ja antaa itsemme uusiutua. Samalla tulee uskaltaa luottaa tulevaan ja prosessiin, jonka määränpäästä ja vaiheista ei vielä tiedetä.

Kvanttifysiikan mukaan kaikki – niin materia kuin ajatteleminen ja oleminenkin – on energiaa. Energian luonteeseen kuuluu liikkeessä oleminen ja uusiutuminen. Energiaa ei tule lisää eikä se katoa, se vain muuttaa jatkuvasti olomuotoa ja paikkaa.

Koska kaikki on energiaa, on tämä jatkuvan uusiutumisen koodi kirjoitettu kaiken ja samalla meidän ihmistenkin olemukseen. Meidät on tehty luonnostaan uusiutuviksi.

Luontaisessa uusiutumisessa energia saa liikkua vapaasti ja kehkeytymässä olevien asioiden annetaan tapahtua. Luontaisessa uusiutumisessa ei koskaan olla perillä eikä uusiutumisessa ole varsinaista lopputulosta. Uusiutuminen on jatkuvaa, virtaavaa ja päättymätöntä energian muodon muutosta, joka ilmentyessään jollakin tavalla jo valmistautuu ilmentymään taas jossakin muussa muodossa. Luontainen uusiutuminen ei kulu tai lopu käyttämällä, vaan päinvastoin – mitä enemmän heittäydyt uusiutumiseen, sitä enemmän sitä tapahtuu.

Asioiden syntyminen, mukautuminen ja lakkaaminen on energian luonnollista kiertokulkua. Tietoisuus tästä auttaa oivaltamaan, ettei ei ole tarvetta menettämisen pelossa pakonomaisesti pitää kiinni olemassa olevasta, vaan voi luottaa siihen, ettei mitään häviä, vaan että se vain vaihtaa olomuotoaan – esimerkiksi menneiden ajattelutapojen ja turvallisuutta tuovien rutiinien tilalle tulee uusia, entistä paremmin sen hetkisen todellisuuden tarpeisiin vastaavia.

Heittäytymällä tähän orgaaniseen liikkeeseen ja tapahtumien virtaan uusiutuminen tapahtuu ikään kuin itsestään. Tämä vaatii kyllä ponnistelua, eikä ole aina helppoa, mutta uusiutumisen perusolemus tarjoillaan meille ilman, että sitä täytyy itse luoda.

Uusi ikään kuin haluaa syntyä ja se muotoutuu, jos vain teemme sille tilaa ja annamme sen tulla näkyväksi.

Voimme toki tukahduttaa tällaisen luontaisen uusiutumisen prosessin ja estää sitä tapahtumasta, mutta on itse asiassa helpompaa antautua ja ottaa vastaan tämä uusi kuin yrittää taistella tätä todellisuuden olemusta vastaan.

Uusiutumisen virtaan astuminen edellyttää rohkeutta. Mutta se myös palkitsee – tähän virtaan astuttuaan saa olla kosketuksissa itse Elämän kanssa.

Kuva Gerd Altmann/Pixabay


Tutustu uuteen kirjaani Johda energiaa – Kohti uusiutuvaa organisaatiota tästä.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image