Mistä syntyy sinun tarinasi ensi vuonna? Tee tämä ihana uudenvuoden harjoitus!

Viime vuodet ovat tuoneet monen elämään isoja muutoksia. Mutta tapahtui maailmassa mitä tahansa, sinä voit itse valita, millaisesta näkökulmasta elämäsi ja maailman tapahtumia katsot.

Millaista tarinaa sinä kerrot päättyvästä vuodesta? Ja millaista tarinaa haluat alkaa kirjoittaa tulevaan vuoteen?

Tämän harjoituksen avulla voit tehdä tilannekatsauksen elämäsi tarinaan.

Halutessasi voit luoda harjoituksen ympärille kauniin rituaalin: sytytä kynttilä, keitä kuppi kahvia tai teetä ja istu hetkeksi näiden kysymysten ääreen. Jos käytät valmentavia kortteja, voit nostaa kortin menneelle ja tulevalle vuodelle.

Tee paperille tai muistikirjan sivulle kaksi saraketta ja kirjoita otsikoiksi 2023 ja 2024. Kirjaa sarakkeisiin tarinasi piirteitä: aloita menneen vuoden tarinastasi, siirry sitten alkavaan vuoteen. Voit hyödyntää näitä kysymyksiä:

1. Tarinasi teema: Mikä oli hallitseva teema elämässäsi menneenä vuonna? Mihin haluat keskittyä tulevana vuonna?
2. Hallitsevat uskomukset: Mitkä ajatukset ovat ohjanneet elämääsi tähän asti? Millaisiin uskomuksiin haluat tukeutua jatkossa?
3. Pääasialliset tunteet ja tunnelmat: Millainen on ollut tarinasi sävy? Millaisia tunteita haluat vahvistaa ensi vuonna?
4. Sinä päähenkilönä: Millainen rooli sinulla on ollut tarinassasi? Millainen haluat sen olevan jatkossa?
5. Arkiset tavat ja rutiinit: Mihin aikasi on kulunut? Mihin haluat keskittyä ensi vuonna enemmän?
6. Unelmat: Mistä haaveilit tänä vuonna ja mitä haaveille tapahtui? Millaisia haaveita sinulla on ensi vuodelle?

Kaikkea ei tarvitse suunnitella yksityiskohtaisesti. Elämälle on hyvä jättää pelivaraa. Anna uuden tarinan hengittää. Voit silti mielikuvissasi luoda tarinaasi haluamasi sävyn. Mieti, millaiset mielikuvat luovat sinulle voimaa ja tuntuvat sellaisilta, että voisit ne nyt aidosti omaksua.

Oikein hyvää oman voiman vuotta 2024! Harjoitus on lainattu ja muokattu Katri Syvärisen kirjasta Sinun tarinasi voima. Kirjasta löydät lisää kiehtovia harjoituksia oman tarinasi ymmärtämiseen ja uudelleen kirjoittamiseen.

Kun haluaisit toteuttaa itseäsi rohkeammin (vaikka et edes tietäisi miten sen tekisit!), Katri Syvärisen inspiroiva Luovuuskartta-workshop on sinua varten. Workshop pidetään la 6.1.24 Zoomissa (tallenne saatavilla) ja se auttaa sinua tekemään tilaa toiveillesi. Tämä on ihana aloitus uudelle vuodelle – lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image