Jatkuva uutisvirta aiheuttaa turhaa stressiä – Kun vähensin somen ja uutisten selailua, yllätyin iloisesti

Sinä aamuna sain tarpeekseni. Tapanani oli aloittaa päivä ensin selaamalla somefiidit ja sen jälkeen keskittyä aamun uutisiin ja siihen kaikkeen mitä maailmalla oli tapahtunut nukkuessani. Olin kehittänyt itselleni pienimuotoisen uutisaddiktion ja tunsin, että minun piti olla kartalla lähestulkoon kaikesta ajankohtaisesta.

Elämme aikaa, jolloin informaatiota ja uutisia on tarjolla enemmän kuin koskaan. Mikä pahinta/parasta (näkökulmasta riippuen), se kaikki on sullottu pieneen kosketusnäytölliseen laitteeseen, joka on miltei kasvanut kiinni käteemme. Yritä siinä sitten suodattaa jatkuvasta informaatiovirrasta vain ne oikeasti tärkeät asiat, kun notifikaatiot ja uutissyötteet täyttävät tajunnan.

Kun aamun aloitti edellä kuvaamallani tavalla, olivat aivot jo ennen työpaikalle saapumista aikamoisessa sumussa. Jotain oli tehtävä. Päätin rajoittaa uutisten seurannan ainoastaan perinteiseen teksti-tv:hen, joka tiiviillä ja ytimekkäällä ilmaisullaan on suorastaan nerokas keksintö ja edelleen ajassa kiinni. Sen lisäksi vähensin somen selailua, koska pärjään hyvin ilmankin, että tiedän puolituttujeni sienisaaliista ja ravintolaillallisista.

Sen sijaan lainasin kirjoja ja ostin kitaran.

Seuraukset olivat yllättäviä. Parin sivun kirja-annos aamulla ei tukkinut aivojani, vaan pääsin aloittamaan työpäivän virkistyneellä mielellä. Pian huomasin, kuinka luovuus pääsi virtaamaan, kun en jäänyt kiinni uutisvirtaan. Otin kitaran käteen ja aloin säveltämään ensimmäistä kertaa elämässäni.

Oivalsin, että luovuus todella vaatii tilaa ja aikaa. Kuormittuneet aivot eivät luo mitään muuta kuin lisää stressiä.

Näistä tapahtumista on nyt vuosi ja tässä välissä lauluja ja tekstejä on syntynyt paljon lisää. Alkukesästä olimme ystäväni kanssa studiossa ja tässä alla todistusaineistona Torstin ensimmäinen single. Jos minulle kävi näin, niin en voi olla miettimättä, kuinka monta taiteellista teosta tai hienoa ajatusta maailma on menettänyt liiallisen kuormituksen ja aivosumun takia. 

Raikkailla aivoilla minä aloin tekemään tunnepoppia. Mitäköhän sinulle kävisi?

Kuuntele Torstin debyyttisingle Jotta voisin tuntea Spotifysta  ja katso alta tuore musiikkivideo!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image