“Kenenkään ei kuulu pitää parisuhdetta yksin pystyssä” – 5 askelta kohti tasapainoisempaa parisuhdetta 

Eevi Minkkinen. Kuva Arto Wiikari 2019.

Parisuhde ei ole kaksi ihmistä ynnättynä yhteen, vaan oma yksikkönsä. Hyvinvoivassa suhteessa on tilaa sekä läheisyydelle että erillisyydelle. Suhde pysyy tuoreena, kun molemmat osapuolet tuovat suhteeseen ja myös ottavat vastaan.

Terve erillisyys on kykyä erottaa toisen vaatimukset, ihanteet ja syytökset omasta totuudestaan. Rakastava aikuinen on valmis keskustelemaan suhteesta, mutta ei suostu roskasangoksi.

Läheisriippuvaisessa suhteessa ei ole tilaa terveelle erillisyydelle. Itsetuntemusohjaaja ja kouluttaja Eevi Minkkisen uutuuskirja Ymmärrä itseäsi, ymmärrä suhteitasi avaa lempeän inhimillisellä tavalla läheisriippuvuutta ja sitä, miten vahingollisista parisuhdekaavoista on mahdollista vapautua. Opas auttaa peilaamaan omia kokemuksia ja kertoo, miten tutut toimintamallit voi muuttaa helppojen työkalujen ja vertaistuen kautta.

Tässä Eevin 5 askelta kohti tasapainoisempaa parisuhdetta: 

1.  Sinun ei tarvitse jahdata toista. Rakkaudessa toista ei tarvitse jahdata, hän haluaa itse olla paikalla.

2. Sinun ei tarvitse pelastaa ketään. Eikä sinua tarvitse pelastaa. Voit olla toisen vierellä ja  saat kaivata toista rinnallesi.

3. Kumpikin on vastuussa siitä, että ilmaisee itseään autenttisesti ja toista kunnioittaen. Tasapainoisessa suhteissa kummankin tunteet tulevat kuulluksi ja nähdyiksi. Tunteet eivät kuitenkaan oikeuta satuttavaa reagointia.

4. Rohkene pyytää anteeksi. Koska joskus kuitenkin läikkyy, mokaa ja kompuroi, on nöyrästi nostettava käpälä pystyyn ja pyydettävä vilpittömästi anteeksi. Sanojakin tärkeämpää on kuitenkin ottaa vastuu teoistaan. Paras anteeksipyyntö on muuttunut käytös.

5. Muistakaa, että olette samalla puolella –  ette toisianne vastaan. Viestikää avoimesti, herkästi ja kumpaakin kunnioittaen tarpeistanne, haavoistanne ja toiveistanne. Vaikka olisitte eri mieltä, on tärkeää kunnioittaa sitä, miltä toisesta tuntuu.

Kurkkaa kirja:

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image