Jokainen meistä haluaa tulla nähdyksi – Joskus suurinta myötätuntoa on auttaa toista loistamaan


”Näen sussa niin paljon taitoa ja loistetta – se saa näkyä! Luota itseesi.” Eräs tärkeä ihminen sanoi minulle nämä sanat jokin aika sitten.

Rohkea kannustus sai minut hämmentymään liikutuksesta. Vasta myöhemmin kotona purskahdin itkuun. Tajusin, miten merkityksellisiä nuo sanat olivat itselleni olleet.

Kuinka monta kertaa elämässäni olenkaan laittanut sisäistä valoa pienemmälle, koska olen pelännyt sen olevan joltakin toiselta pois. Kuinka monta kertaa olenkaan kokenut, että se mitä minä olen, on jollekin liikaa. Liian paljon kaikkea. Ääntä, hymyä, intensiteettiä, innostusta…

Ja aika monta kertaa olen saanut tuntea sen myös nahoissani. Kuullut olevani turhan ”tilaa vievä”, tuntenut kateuden hiljaisen seinän kahden ihmisen välillä.

Kuin huomaamattani olen alkanut valikoida, mitä kerron ja kenelle, laittanut vaimentimen päälle ihan vain varmuuden vuoksi. Pienentänyt itseäni. Pienentänyt iloani. Samalla kauhalla olen leikannut myös toisesta päästä. Kipuillut yksikseni. Säästänyt jopa läheisiä ihmisiä asioilta, joiden tiedän olevan heille vaikeita vastaanottaa. Pitänyt kaikista raskaimmat taakat itselläni, etten vain aiheuttaisi ikävää kenellekään toiselle.

Pohjimmiltaan jokainen ihminen kaipaa nähdyksi tulemista. Siksi rohkea kannustus on aivan yhtä tärkeää kuin lempeä lohdutus. Molemmat ovat osoitus myötätunnosta.

On tärkeää saada tuntea, että toinen ihminen jakaa myös onnen tunteesi, villeimmät unelmasi ja suurimmat hetkesi. Toisen ihmisen kannustavat sanat auttavat sinua tulemaan näkyväksi ja kasvamaan omaan potentiaaliisi.

Kun sain osakseni rohkeaa kannustusta, tajusin, että olen lopen kyllästynyt itseni pienentämiseen. Minä saan näkyä, kuulua, loistaa ja tarvittaessa vaikka rypeä ilman, että se on keneltäkään pois tai liikaa jollekin. Ja niin saat sinäkin.

Älä suotta himmaa sitä, mikä sisälläsi odottaa. Tai jos vielä himmaat, niin mitä jos uskaltaisit katsoa itseäsi vielä vähän syvemmin. Mitä jos se, mitä kaikkein eniten pelkäät, onkin oma loisteesi? Mitä tapahtuisi, jos antaisitkin sen lepattaa täysin vapaasti, roihahtaa liekkeihin?

Lisää Sielun sopukoita -runoja löydät Sielun sopukoita -päiväkirjasta:

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image