Jokainen meistä haluaa tulla nähdyksi – Joskus suurinta myötätuntoa on auttaa toista loistamaan


”Näen sussa niin paljon taitoa ja loistetta – se saa näkyä! Luota itseesi.” Eräs tärkeä ihminen sanoi minulle nämä sanat jokin aika sitten.

Rohkea kannustus sai minut hämmentymään liikutuksesta. Vasta myöhemmin kotona purskahdin itkuun. Tajusin, miten merkityksellisiä nuo sanat olivat itselleni olleet.

Kuinka monta kertaa elämässäni olenkaan laittanut sisäistä valoa pienemmälle, koska olen pelännyt sen olevan joltakin toiselta pois. Kuinka monta kertaa olenkaan kokenut, että se mitä minä olen, on jollekin liikaa. Liian paljon kaikkea. Ääntä, hymyä, intensiteettiä, innostusta…

Ja aika monta kertaa olen saanut tuntea sen myös nahoissani. Kuullut olevani turhan ”tilaa vievä”, tuntenut kateuden hiljaisen seinän kahden ihmisen välillä.

Kuin huomaamattani olen alkanut valikoida, mitä kerron ja kenelle, laittanut vaimentimen päälle ihan vain varmuuden vuoksi. Pienentänyt itseäni. Pienentänyt iloani. Samalla kauhalla olen leikannut myös toisesta päästä. Kipuillut yksikseni. Säästänyt jopa läheisiä ihmisiä asioilta, joiden tiedän olevan heille vaikeita vastaanottaa. Pitänyt kaikista raskaimmat taakat itselläni, etten vain aiheuttaisi ikävää kenellekään toiselle.

Pohjimmiltaan jokainen ihminen kaipaa nähdyksi tulemista. Siksi rohkea kannustus on aivan yhtä tärkeää kuin lempeä lohdutus. Molemmat ovat osoitus myötätunnosta.

On tärkeää saada tuntea, että toinen ihminen jakaa myös onnen tunteesi, villeimmät unelmasi ja suurimmat hetkesi. Toisen ihmisen kannustavat sanat auttavat sinua tulemaan näkyväksi ja kasvamaan omaan potentiaaliisi.

Kun sain osakseni rohkeaa kannustusta, tajusin, että olen lopen kyllästynyt itseni pienentämiseen. Minä saan näkyä, kuulua, loistaa ja tarvittaessa vaikka rypeä ilman, että se on keneltäkään pois tai liikaa jollekin. Ja niin saat sinäkin.

Älä suotta himmaa sitä, mikä sisälläsi odottaa. Tai jos vielä himmaat, niin mitä jos uskaltaisit katsoa itseäsi vielä vähän syvemmin. Mitä jos se, mitä kaikkein eniten pelkäät, onkin oma loisteesi? Mitä tapahtuisi, jos antaisitkin sen lepattaa täysin vapaasti, roihahtaa liekkeihin?

Lisää Sielun sopukoita -runoja löydät Sielun sopukoita -päiväkirjasta:

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image